Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής (Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α.) προέκυψε από τη συγχώνευση του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Αθήνας και του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Μελισσίων. Το θεραπευτήριο λειτουργούσε μέχρι ...προχθές στη Γλυφάδα (Ν. Ζέρβα 16), ως παράρτημα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής", που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στη δομή αυτή, στεγάζονται άτομα της τρίτης ηλικίας, από 65 και άνω που χρήζουν ανάγκης περίθαλψης, αλλά το κτίριο είναι ιδιωτικό. Το έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης πολύ καιρό τώρα, λύση δεν βρέθηκε και οι τρόφιμοι βρίσκονται πλέον στο δρόμο.

Έχουν γίνει κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους, αλλά και από άλλες μονάδες και τους συλλόγους ΑμεΑ. Ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού καταγγέλοντας ότι προσπαθούν να κλείσουν τη μονάδα για εξοικονόμηση πόρων.

Κάποιους από τους νοσηλευόμενους, περίπου 35, τους πάνε στο ΠΙΚΠΑ, με ότι συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Θάνος Ματόπουλος και ζήτησε από το δήμαρχο να πάρει θέση, αφού το Ιδρυμά εξυπηρεί όλη την Ανατ. Αττική.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και κανένα μέλος