Τροχαίο ατύχημα στη Βούλα

troxaio sto peripteroΤην Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα περίπου 1.30, ένα Ι.Χ. πορευόμενο από Βούλα προς Γλυφάδα, επί της οδού Στρ. Παπάγου, ξέφυγε από την πορεία του ανέβηκε πάνω στη μικρή νησίδα, πέρασε ανάμεσα σε δύο κολώνες, στη δεύτερη νησίδα και σφηνώθηκε ολόκληρο μέσα σε ένα κλειστό περίπτερο, που βρισκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο, επί της πλατείας Ελευθερίας.

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Όλη η γειτονιά βρήκε να δει τι συμβαίνει.

Το όχημα, δεν γνωρίζουμε γιατί ξέφυγε της πορείας. Μπορεί να έτρεχε, μπορεί να μιλούσε στο κινητό, μπορεί να μην αισθάνθηκε καλά o οδηγός...

Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο δρόμος έχει αντίστροφη κλίση, με αποτέλεσμα να σε “πετάει” έξω, ιδιαίτερα αν έχεις αναπτύξει ταχύτητα. Eχουμε δει πολλές φορές, αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο επί της οδού Παπάγου, κοντά στη στροφή, ευτυχώς χωρίς θύματα.

 

Το ασθενοφόρο άργησε

Η κατάσταση του οδηγού δεν ήταν καλή, όλοι αδημονούσαν για το ασθενοφόρο, αλλά ασθενοφόρο δεν φαινόταν. Κάλεσαν και το Ασκληπιείο Νοσοκομείο, το οποίο μετά από ένα δεκάλεπτο κάλεσε να ρωτήσει αν το τροχαίο έγινε στη Βούλα, αλλά ποτέ δεν φάνηκε.

Το ΕΚΑΒ ήρθε με καθυστέρηση 35 λεπτών, πολύτιμων, για τον τραυματία, o oποίος παρέμενε ασάλευτος...

 

Nα γίνει σταθμός Πρώτων Βοηθειών

Πολλοί κάτοικοι έχουν κάνει “πηγαδάκι” γύρω από το αυτοκίνητο, ο οδηγός παραμένει ακίνητος, χωρίς να έχει αίσθηση και όλοι περιμένουμε το ασθενοφόρο. Όλοι απορούν πώς γίνεται να είμαστε δύο βήματα από το Ασκληπιείο και να μην έρχεται ασθενοφόρο!

Και εδώ προκύπτει, το μεγάλο ερωτηματικό. Ενα ερωτηματικό που ταλανίζει τους κατοίκους εδώ και 40 χρόνια. Γιατί δεν δημιουργείται ένας Σταθμός Πρώτων Βοηθειών μέσα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο;

Εχουν χαθεί ζωές έξω από την πόρτα του, γιατί δεν εφημέρευε.

Εδώ και σαράντα χρόνια κάτοικοι σύλλογοί διασυλλογικά έχουν κάνει αγώνες για Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, αλλά είτε βρήκαν κλειστές πόρτες, είτε πήραν υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Να επισημάνουμε ότι το Ασκληπιείο εξυπηρετεί τη μισή Αττική και όλες τις Κυκλάδες. Είναι αδιανόητο να εφημερεύει κάθε τέταρτη ημέρα και να πεθαίνουν οι άνθρωποι στην πόρτα του.

Είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία του σταθμού και θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι, από το δήμαρχο, μέχρι τον υπουργό υγείας και τον πρωθυπουργό να το κατανοήσουν.

Αννα Μπουζιάνη

ASKLHPIEIO EPEIGONTA

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος