Με νέο μανιφέστο, η νέα κυβέρνηση, επανέρχεται σε ένα θέμα που έχει πολύ συζητηθεί και με πολλές αντιδράσεις από τους Δημάρχους, όπου τους ζητάνε να καταθέσουν τα πλεονάζοντα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδος, δηλαδή στην Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, για να μην κρυβόμαστε και πιπιλάμε το δάχτυλο.

Έτσι αφού τους αραδιάζουν διάφορα ΦΕΚ τους ειδοποιούν ότι εντός 60 ημερών θα πρέπει να ανοίξουν έναν «λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που υποχρεούται να ανοίξει ο Δήμος στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ και η γενική θέση όλων των συμβούλων ήταν να μην τα καταθέσουν, γιατί καταργεί την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων. Ακόμη και τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) θα καταθέτει η κυβέρνηση εκεί και θα τους λαμβάνουν, μετά από μήνες.

Έτσι κινδυνεύουν να μείνουν εργαζόμενοι του Δήμου απλήρωτοι για ημέρες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι καλό είναι να περιμένουν την απόφαση του ανώτερου οργάνου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων, γιατί είναι υποχρεωτικός μονόδρομος για το Δήμο από την 1/11/19 και και είναι ευθύνη και υπόλογος ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου και η Οικονομική Επιτροπή.

To θέμα αναβλήθηκε μετά από πρόταση του Κ. Πασακυριάκου, έως ότου αποφασίζει και η ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ζητάει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την υποχρέωση αυτή ή να έχει δυνητικό χαρακτήρα.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος