Πρόγραμμα Επιστημονικών Διαλέξεων Χειμερινού Εξαμήνου

Χαιρετίζουμε την ευρύτητα πνεύματος του Δήμαρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, που ίδρυσε το Δημοτικό Ελεύθερο, Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας.

Η ενέργειά του έρχεται να εγκαινιάσει μια καινοτόμα πρόταση στην εκπαίδευση, να εδραιώσει ένα νέο θεσμό πολιτισμού και παιδείας, έναν φορέα δια βίου μάθησης) στο Δήμο Γλυφάδας.

Η σύσταση ενός τέτοιου εκπαιδευτικού ιδρύματος θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες του να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα επιστήμης προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντές τους και να θωρακιστούν ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων της σύγχρονης ζωής στον τόπο μας.

Eλπίζουμε και ευχόμαστε να τον μιμηθεί και ο Δήμοαρχος του Δήμου ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντέλλος γιατί του έχουν γίνει ήδη προτάσεις και από τις στήλες της εφημερίδας, αλλά και από τον καθηγητή Παν/μίου Θράκης, Θ. Γεωργίου, ο οποίος έχει πλαισιωθεί από πολλούς ενδιαφερόμενους συναδέλφους του.

To πρώτο εξάμηνο στο Δήμο Γλυφάδας ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου με θέματα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

  1. Για την υλοποίηση του ΔΕΑΠ έχει συγκροτηθεί Επιστημονική Επιτροπή, που έχει και την ευθύνη για την μορφή διάρθρωσης των προγραμμάτων σπουδών, που θα διευρύνονται στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα τόσο των θεωρητικών όσο και των θετικών επιστημών. Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από έγκριτους καθηγητές Πανεπιστημίου.
  2. Η Συντονιστική Επιτροπή συνεργάζεται και υλοποίει τις αποφάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής. Η Συντονιστική Επιτροπή φέρει την ευθύνη για τις απαραίτητες ενέργειες και διεργασίες, που σκοπό έχουν την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία του ΔΕΑΠ όπως αυτά αφορούν το οριστικό σχήμα, τα προγράμματα σπουδών, τον κανονισμό λειτουργίας του, την χωροθέτηση και την στελέχωση.
  3. Τα μαθήματα - διαλέξεις ή και βιωματικά εργαστήρια του ΔΕΑΠ Γλυφάδας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των πολιτών σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Γλυφάδα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109620117).

Το Πρόγραμμα Επιστημονικών Διαλέξεων Χειμερινού Εξαμήνου 2019 – 2020 έχει κατεύθυνση Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και ξεκινάει τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19.00, με θέμα: «Βυζάντιο: Σταθμός της Ελληνικής Ιστορίας», με ομιλήτρια την Ελένη Γλύκαντζη –Αρβελέρ,, Βυζαντινολόγος –Ιστορικός, Πρύτανης Πανεπιστημίου Σορβόνης, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας

https://www.glyfada.gr/index.php/home/page/deappage

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 359 guests και κανένα μέλος