Είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο μας, πρόταση προς το Ασκληπιείο Νοσοκομείο για μια επιστημονική ημερίδα που θα ερευνούσε και θα παρουσίαζε περιπτώσεις ασθενών. Όχι όμως οποιονδήποτε ασθενών, ξεχωριστών ασθενών που προέκυψαν σακατεμένοι από τις συγκρούσεις στην Κύπρο το 1964-67 και το 1974. Σακατεμένοι από τις βόμβες ναπάλμ και τα αέρια που έριχναν οι Τούρκοι.
Οι Ελληνες της διπλανής πόρτας που κουβαλάνε το σταυρό του μαρτυρίου τους περήφανοι...

Βρήκε αποδέκτες η πρότασή μας

προς το Ασκληπιείο Νοσοκομείο

 

Είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο μας, πρόταση προς το Ασκληπιείο Νοσοκομείο για μια επιστημονική ημερίδα που θα ερευνούσε και θα παρουσίαζε περιπτώσεις ασθενών. Όχι όμως οποιονδήποτε ασθενών, ξεχωριστών ασθενών που προέκυψαν σακατεμένοι από τις συγκρούσεις στην Κύπρο το 1964-67 και το 1974. Σακατεμένοι από τις βόμβες ναπάλμ και τα αέρια που έριχναν οι Τούρκοι.

Οι Ελληνες της διπλανής πόρτας που κουβαλάνε το σταυρό του μαρτυρίου τους περήφανοι.

Οι άνθρωποι με τους συγκεκριμένους καρκίνους, που συνάντησαν για πρώτη φορά Αμερικανοί γιατροί, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Οι στρατιωτικοί κυρίως γιατροί που αντιμετώπισαν με περιορισμένη διεθνή βιβλιογραφία αυτά τα περιστατικά, θα έχουν πολύτιμη εμπειρία.


Στην πρωτοβουλία μας αυτή υπήρξε άμεση ανταπόκριση από εκπροσώπους των Δήμων που ευαισθητοποιήθηκαν και μας απέστειλαν τη συμμετοχή τους επιστολικά αλλά και τηλεφωνικά.

Ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο δήμαρχος Κρωπίας, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Βούλας Νανά Καραγιάν, απλοί πολίτες από την Περιφέρεια αλλά και από το εξωτερικό!

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Γραφείο Δημάρχου


Προς τον Ηρακλή Καραγεώργο

Διοικητή Ασκληπιείου Βούλας


Κύριε Διοικητά,

Από τη στήλη της έγκριτης τοπικής εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ, ενημερώθηκα για την πρόταση του Γρηγόρη Ρώντα προς εσάς για τη διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας από το Νοσοκομείο Βούλας με θέμα τις «ιδιαίτερες ασθένειες», όπως αυτές περιγράφοντας στο άρθρο.

Επικροτώ προσωπικά την πρόταση, σας προτρέπω να την αποδεχθείτε και τίθεμαι στη διάθεσή σας, για κάθε βοήθεια.


Ο διττός σκοπός της ημερίδας, όπως προτείνεται από τον κ. Ρώντα ήτοι το ιατρικό, κοινωνικό, επιστημονική ενδιαφέρον, αλλά και η απόδοση τιμής σε όσους υπηρετώντας την Ελλάδα υπέστησαν δεινά, μας αφορά όλους και παίρνουμε το θάρρος να τη στηρίξουμε.

Ο Δήμαρχος

Σταύρος Ιατρού

 

Νανά Καραγιάν

Δημοτική σύμβουλος Βούλας

Προς εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ


Διαβάζοντας στην εφημερίδα (αρ. φ. 580, 25/4/09), το άρθρο του συνεργάτη σας Γρηγόρη Ρώντα με θέμα «πρόταση προς το Ασκληπιείο» θέλω να εκφράσω:

1) Τα συναισθήματα συγκίνησης, ικανοποίησης, για την ευαισθησία που διακρίνει τον γράφοντα, αλλά και εσάς, για ένα τόσο μεγάλης σημασίας εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα και

2) υιοθετώντας, πλήρως τις θέσεις και τις απόψεις-προτάσεις του αρθρογράφου σας, θέλω και εγώ να ενώσω την δική μου φωνή και να προσυπογράψω την πρόταση, προς το Διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, για τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα, τη διερεύνηση και παρουσίαση αυτών των ξεχωριστών ασθενειών των Ελλήνων πολεμιστών του 64-67 & 74 στην Κύπρο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι, η εφημερίδα σας, ανταποκρίνεται πλήρως, αντικειμενικά και έγκυρα, όχι μόνο προς τη σωστή πληροφόρηση των τοπικών δρωμένων αλλά, και στην αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης των αναγνωστών σας.

Συγχαρητήρια,

Στη διάθεσή σας πάντα σε ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Γραφείο Δημάρχου


Σχετικά με την πρόταση,  που κατατέθηκε από αρθρογράφο της εφημερίδας “Εβδόμη” και αφορά τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, με θέμα περιπτώσεις ασθενειών,  που συνδέονται με την έκθεση παλαιών πολεμιστών σε χημικές και τοξικές ουσίες κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων δηλώνουμε ότι: 


Ο Δήμος Κρωπίας και ο Δήμαρχος  Θεόδωρος Αθανασόπουλος υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια επιστημονικής διερεύνησης ασθενειών,   που συνδέονται με την συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Υποστηρίζουν κάθε ενέργεια και εκδήλωση με την  οποία να αποδίδετε τιμή και  αναγνώριση σε όσους συμπατριώτες μας πολέμησαν, εκτέθηκαν σε  κινδύνους και νόσησαν εξαιτίας της συμμετοχής τους σε πολεμικές επιχειρήσεις. 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 462 guests και κανένα μέλος