Ηχηρό μήνυμα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως στάσης ζωής και προσφοράς, έστειλε η 3η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Διονύσου, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Δεκάδες δρομείς, με επικεφαλής της πορείας τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο Muay Tha Κώστα Σαρκίρη και τον δάσκαλό του Νάσο Αργυρόπουλο, συμμετείχαν στη Λαμπαδηδρομία, που ξεκίνησε από τον Αρχαίο βωμό του Διονύσου, στον αρχαιολογικό χώρο στη Δ.Κ. Διονύσου, όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της φλόγας και η τελετή αφής, και κατέληξε στην κεντρική πλατεία Κρυονερίου, διασχίζοντας μέσω στάσεων και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, σε μία διαδρομή 15 περίπου χιλιομέτρων.

Στη Λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Διονύσου, πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία της περιοχής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με απονομή μεταλλίων, ενώ μαθητές της χορωδίας «Πολύχρωμον» συνόδευσαν με τα τραγούδια τους την τελετή λήξης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.καλαφατέλης, τον οποίο εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Σ.κριεμάδης, Γ.Τσουδερός και Γ.Λακαφώση, απηύθυνε χαιρετισμό υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας υπογραμμίζοντας ότι «η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία ανεκτίμητη πράξη κοινωνικής προσφοράς, αγάπης αλλά κυρίως ζωής, προς κάθε συνάνθρωπό μας που τη χρειάζεται. Η διοργάνωση της 3ης Λαμπαδηδρομίας, από πλευράς Δήμου Διονύσου και εθελοντών, αποτελεί μία συμβολική κίνηση, που αποσκοπεί να αναδείξει και να προβάλλει το έργο της αιμοδοσίας και των αιμοδοτών. Δικό μας χρέος  είναι να συμβάλλουμε, ως Δήμος Διονύσου, στην ανάπτυξη και διάδοση της αιμοδοσίας, που θα πρέπει να αποτελεί μία συνεχή και επίμονη προσπάθεια και σίγουρα δεν εξαντλείται σε αυτή την εκδήλωση».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μέλη σχολικών επιτροπών αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Πέππας.

Ακολουθούν οι προσεχείς Ημερομηνίες Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Διονύσου:
Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κρυονερίου ώρες : από 04:00μμ-08:00μμ.
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Αγ Στεφάνου ώρες : από 04:00μμ-08:00μμ.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος