Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Δημοτικής Αρχής του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΒΒΒ, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Το προεδρείο δέχθηκε ερωτήσεις από τους συμβούλους της μειοψηφίας. Να θυμίσουμε ότι η παράταξη του Δημάρχου έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Δηλαδή εκ των 33 συμβούλων έχει τους 24. Ακολουθούν τέσσερις σύμβουλοι της παράταξης του Δημ. Δαβάκη (Κύμα ενωμένων Πολιτών), δύο της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών με επικεφαλής τον Θάνο Ματόπουλο, τη Μ. Σίνα, η παράταξη “δίπλα σας”, , τον Κ. Πασακυριάκο η “Λαϊκή Συσπείρωση” και έναν τον Δασκαλάκη Μανώλη “Νέα πόλη - Μία πόλη”. Συνολικά συμμετέχουν 6 δημοτικές παρατάξεις στο συμβούλιο.

Πλωτή εξέδρα στον όρμο Ζώσκα

Ο Θάνος Ματόπουλος αναφέρθηκε στην πλωτή εξέδρα που τοποθετήθηκε μέσα στο καλοκαίρι στον όρμο Ζώσκα και ξεσήκωσε αντιδράσεις των κατοίκων, γιατί είναι ένας μικρός κόλπος, έχει δημότες κολυμβητές όλο το χρόνο και εγκυμονεί κινδύνους για ατύχημα. Είχαμε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα αυτό.

Ο Θ. Ματόπουλος επεσήμανε ότι απαγορεύεται ρητώς πλωτή εξέδρα με ντεκ σε ακτή λουομένων. Σημείωσε δε ότι όλη η ευρύτερη περιοχή έχει κατακλυστεί με μεγάλα σκάφη και πολλές φορές περνούν μέσα από τις σημαδούρες, έτσι που ο κόλπος της Βουλιαγμένης γίνεται μεγάλο αγκυροβόλιο.

Οι ακτές παραχωρήθηκαν για διαχείριση στο δήμο και καταλήγουν στη μεθοδευμένη παράδοσή τους σε μεγαλοεπιχειρηματίες και αποστέρησή τους από όλους τους πολίτες, σε αντίθεση με όσα ορίζει το Σύνταγμα για το Δημόσιο αυτό κοινόχρηστο αγαθό, κατέληξε ο Θ. Ματόπουλος. Τα ομπρελοκαθίσματα έχουν φτάσει μέχρι το νερό και οι τιμές είναι εξωπραγματικές, 30 και 50 ευρώ!

Ο δήμαρχος απάντησε ότι με τον κ. Ματόπουλο μας χωρίζει χαοτική διαφορά για το πώς αντιλαμβανόμαστε για το τι έχει γίνει στις παραλίες.

Δεν είναι μία εξέδρα στην περιοχή. Είναι μία εκ των τεσσάρων που υπάρχουν. Εχει γίνει γεφύρωσή της στην βραχώδη ακτή για να υπάρχει η πρόσβαση των ανθρώπων με ασφάλεια. Αν μας ρωτούσαν δεν θα θέλαμε να υπάρχει.

Όσο για τις ομπρελοξαπλώστρες ο δήμαρχος, απάντησε ότι στον όρμο του Ζώσκα δεν τις έχει μισθώσει ο Δήμος και όσες νοικιάζει ο Δήμος έχει οροφή στο τίμημα 8 ευρώ!!!

Ο Θ. Ματόπουλος του απάντησε ότι έχει την απόφαση μίσθωσης που όρισε ο Δήμος στον όρμο Ζώσκα!

 

σ.σ. Αν κάποιος πολίτης έχει πληρώσει σε ξαπλώστρα 8 ευρώ παρακαλώ να μας ενημερώσει.

Ταμειακά διαθέσιμα στην

εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους;

Ο Κ. Πασακυριάκος ρώτησε το δήμαρχο τι θα κάνει για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου που η κεντρική Διοίκηση ζητούσε και ζητάει να μπουν σε λογαριασμό για την εξυπηρέτηση δημοσίου χρέους.

Αυτό καταγγελόταν από την Ν.Δ. ως αντιπολίτευση αλλά τώρα απλά μετέφεραν την καταληκτική ημέρα ένα μήνα πίσω.

Θύμισε στο δήμαρχο ότι το Δ.Σ. είχε εκδόσει ψήφισμα το Νοέμβριο του 2018 για το θέμα και θα πρέπει να συζητηθεί.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει θέση και θα εξαντλήσουν ως Δήμος όλα τα μέσα ώστε αυτή η κατ’ επίφαση απόφαση να μην υλοποιηθεί. «Θα αντισταθούμε σ’ αυτή την ιστορία», σημείωσε τονίζοντας ότι έχουμε τον κάθε χαρτογιακά που εκτελεί χρέη νομιμότητας να έρχεται να κρίνει την απόφασή μας, ενός αιρετού: Εχουμε ετεροδιοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση. Εχουμε ως Δήμος γνωμοδοτικό χαρκατήρα για να μετακινήσουμε ένα πόντο μιας οικοδομικής γραμμής» κατέληξε.

Αλλαγή χρήσεως γης στη Βάρη

Αλλαγή χρήσεως γης στη Βάρη, συζήτησε στην πρώτη του συνεδρίαση το Τοπική της Βάρης και ο Κ. Πασακυριάκος ρώτησε τί ακριβώς είναι αυτό.

O Δήμαρχος απάντησε ότι προωθεί την αλλαγή των χρήσεων γης σε ιδιαίτερα οχλούσες δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν επί της λεωφ. Βάρης και ότι η περιοχή Βλάχικα της Βάρης δεν πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα.

Kατάστημα “Ακτή” Βουλιαγμένης

Τι μέλει γενέσθαι με το κατάστημα “Ακτή” στη Βουλιαγμένη, ρώτησε η Μαρία Σίνα, το οποίο βέβαια έχει κλείσει και έχει αφήσει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει γίνει διοικητική αποβολή του μισθωτή. Εξώθηκε. Το ακίνητο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο για 25 χρόνια και ένα μέρος του βρίσκεται μέσα στον αιγιαλό. Πρέπει να γίνει τακτοποίηση και υπαγωγή στην ΕΤΑΔ για δημοπράτηση. Όσο για τα σκάφη που έχουν ένα πρόχειρο ρεμέντζο και στο Ακτή και στο Εν Πλω είναι παράνομο και θα ρωτηθούν συζητηθεί με τους ιδιοκτήτες σχετικά.

Στις αποφάσεις που πήραν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η εξασφάλιση Αγοράς ρυμοτομούμενου τμήματος στην Δ.Ε. Βάρης μέσα στο χαρακτηρισμένο χώρο σχολείου απέναντι από τα Ο.Τ Γ111, Γ156 οδός Νίκης και συγκεκριμένα δύο όμορων οικοπέδων που εφάπτονται με το χώρο του σχολείου (Γυμνάσιο-Λύκειο 1ου ΤΕΕ Βάρης).

― Ορίστηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ, με μία ντροπιαστική εξέλιξη, αρνούμενοι να δεχθούν τον Γ. Νιτερόπουλο μέσα στο Συμβούλιο (λεπτομέρειες στη σελ. 8).

― Ορίστηκαν τα μέλη του Ξενώνα Βουλιαγμένης

― Ορίστηκαν μέλη διαφόρων επιτροπών.

Aννα Μπουζιάνη

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος