Αρχικά εκκενώθηκαν σπίτια, αλλά στη συνέχεια η φωτιά σβήστηκε πλήρως

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στσο Λαγονήσι, στην οδό Παπαφλέσσα και Σφενδόνης. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής γιατί έπνεαν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά ήταν κοντά στα σπίτια γι' αυτό και αποφασίστηκε η εκκένωσή τους.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε πλήρως και εγκαίρως. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ο επιχειρησιακός συντονισμός της με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, την Περιφέρεια, την Αστυνομία, την Τροχαία και ομάδες εθελοντών, είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και να σβηστεί πλήρως στις 15.00, έχοντας κάψει ημιδασική έκταση και κάποιες αυλές, χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Στην περιοχή επιχείρησαν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 4 ελικόπτερα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου με 5 οχήματα και ιδιωτικά βυτιοφόρα που διέθεσε ο Δήμος.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία αποφάσισαν και υλοποίησαν έγκαιρα εκκένωση όλων των κατοικιών, απομακρύνοντας τους κατοίκους από τις περιοχές που ήταν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, κυρίως στη περιοχή απέναντι από το Grand Resort

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απευθυνόμενος προς τους κατοίκους ζητάει να εφιστούμε την προσοχή  μας γιατί τα επόμενα δύο 24ωρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς, αφού στην περιοχή μας θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 445 επισκέπτες και κανένα μέλος