Ορκωμοσία και Νέοι Αντιδήμαρχοι

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης

Παρουσία μεγάλου πλήθους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/8, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, η τελετή Ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, παρέλαβε τα ηνία του Δήμου από τον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη.

Στο πλαίσιο της τελετής, δόθηκε η δυνατότητα σύντομου χαιρετισμού σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης και συνεργασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι δημότες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε. Το μήνυμα αυτό κυρίως λέει, ότι ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, δημοτικούς συνδυασμούς και πολιτικά κόμματα. Συνεπώς, οφείλουμε ενωμένοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Δημοτικές Υπηρεσίες και δημότες, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας. Τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα».

Την 1η Σεπτεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου και ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για το Διόνυσο” Νίκος Κλήμης, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της ψήφισης όλων των υποψηφίων για το Προεδρείο, όπως προτάθηκαν και από τις τρεις παρατάξεις.

 

Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά μέλη: Προέρχονται από 4 παρατάξεις: Βασίλειος Φώτος, Θανάσης Κρητικός, Διονύσης Ζαμάνης, Παναγιώτης Τσούκας, Κατερίνα Μαϊχόσογλου-Ψυχογιού, Κωστής Κουριδάκης, Χρήστος Τσεβάς

 

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, ορίστηκαν οι 6 νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Στέφανος Κριεμάδης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Δημοτικών Έργων

Γιάννης Φωτάκης, Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών

Χρήστος Παπαβασιλείου. Πολεοδομίας & Τοπικών Παρεμβάσεων

Παναγιώτα Λακαφώση, Καθημερινότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Νίκος Καρυστινός, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής

Γιάννης Τσουδερός, Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών

Αμέσως μετά, με πρόσκληση του δημάρχου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση στο Δημαρχείο Διονύσου, με τη συμμετοχή των Διευθυντών των υπηρεσιών του Δήμου και των αντιδημάρχων. Στη συνάντηση συυμμετείχαν, επίσης, ο Ηλίας Υφαντής πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της Δράσης Συν-πολιτών Δημιουργία και Διαφάνεια, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η πόλη μας, το σπίτι μας» Χρήστος Τσεβάς, ο οποίος θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αίτημά τους, τους κάλεσε να συνεχίσουν να εργάζονται σε πνεύμα συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή, με σκοπό την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου και την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Ακολούθησε μια πρώτη εποικοδομητική συζήτηση για ορισμένα επείγοντα θέματα, η επίλυση των οποίων θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα, ενώ ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ζήτησε από τους Διευθυντές του Δήμου να του υποβάλλουν το συντομότερο δυνατό ένα ενημερωτικό υπόμνημα, το οποίο θα εμπεριέχει απαντήσεις σε ερωτήματα που τους υπέβαλλε αλλά και μια πρώτη λίστα εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επιλυθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο τέλος ο κος Καλαφατέλης κάλεσε και τους 6 αντιδημάρχους να σταθούν στο ύψος της ευθύνης που τους ανατέθηκε και να εργαστούν με ζήλο, προκειμένου να υπάρξει σύντομα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 398 guests και κανένα μέλος