Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, και αναφέρθηκε στο συμβολισμό του χώρου της συνεδρίασης τονίζοντας ότι πρόκειται για μία αίθουσα στην οποία έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις και αυτό σηματοδοτεί πολλά.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως προτεραιότητας της νέας Διοίκησης είναι να δοθούν λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αττική μέσα από ενότητα, σύνθεση απόψεων και συνεργασία. «Θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις. Τα προβλήματα των πολιτών υπερβαίνουν κομματικούς διαχωρισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της Αττικής μας», υπογράμμισε.
 
 
Σύμπραξη δύο περιφερειακών παρατάξεων
 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανακοίνωσε πως με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» συνέπραξαν άλλες δύο παρατάξεις. Η «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής τον Ν. Παπαδάκη και η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», με επικεφαλής τον Α. Κούρτη.
Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου εξελέγη ο Χ. Θεοδωρόπουλος.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Ρ. Δούρου «Δύναμη Ζωής», Θ. Σχινάς
Γραμματέας ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Γ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Σπύρος Αδαμόπουλος.
Την υποψηφιότητα όλων των μελών του Προεδρείου, υπερψήφισαν και οι τρεις πρώτες παρατάξεις του Π.Σ. Η «Νέα Αρχή για την Αττική», η «Δύναμη Ζωής» και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».
Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» (Γ. Πρωτούλης), «Ελληνική Αυγή» (Ηλ. Παναγιώταρος), η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» (Γ. Δημητρίου), η «Ανυπόταχτη Αττική», Μ. Τσίχλη.
Η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με επικεφαλής τον Κ. Τουλγαρίδη, απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
H παράταξη «Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος» ψήφισε κατά της υποψηφιότητα του κ. Θ. Σχινά ως αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χ. Θεοδωρόπουλος ευχήθηκε ευδόκιμη θητεία, επισημαίνοντας στόχος είναι να επικρατήσουν οι αρχές της πολυφωνίας και των ίσων αποστάσεων.
Ακολούθησε η εκλογή Οικονομικής Eπιτροπής
 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Η Οικονομική Επιτροπή απαρτίζεται από 13 μέλη με ex officio Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Τακτικά μέλη
Παράταξη Πατούλη:
Παπαγεωργίου Νικόλαος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Αδαμοπούλου Τζίνα, Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Κουρή Μαρία
Παράταξης Δούρου: Καραμάνος Χρήστος. Μπαλάφας Γεώργιος
Παράταξη Σγουρού: Κατσικάρης Δημήτρης, Μεθυμάκη Άννα
Λαϊκής Συσπείρωσης: Τημπλαλέξης Γρηγόριος

 

perifereia proedreio

 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος