Απαντά ο Δήμος ΒΒΒ, αλλά τα ερωτηματικά παραμένουν...

Το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη, το δειλινό, λουόμενοι και περαστικοί είδαν τη θάλασσα να κοκκινίζει και να καφετίζει με νερά που έβγαιναν από αγωγό ομβρίων με ορμή.

Πολλά γράφτηκαν, πολλές φωτογραφίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο και τα ερωτηματικά παραμένουν, παρ’ ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ, έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με στοιχεία της ΕΥΔΑΠ.

Τι λέει ο Δήμος

«Το απόγευμα της Κυριακής έγινε επιτόπια αυτοψία του σημείου και ελήφθη δείγμα του νερού για εργαστηριακό έλεγχο.

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα από τον αγωγό ομβρίων, προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους στη Βούλα. Από το σημείο του καθαρισμού μέχρι το σημείο απορροής στη θάλασσα, τα νερά κύλησαν επιφανειακά με φυσικό αποτέλεσμα, μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, να έχουν αναμειχθεί με χώμα και σκόνη από το οδόστρωμα και τα κρασπεδόρηθρα. Το γεγονός αυτό είναι και η αποκλειστική αιτία του κίτρινου χρώματος και οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Συνολικά η ποσότητα του νερού που προήλθε από τον αγωγό και τις εργασίες καθαρισμού ήταν περίπου 50 - 60 κυβικά μέτρα και η διάρκεια των εργασιών ήταν περίπου μία ώρα.

Τέλος, σημειώνουμε πως τα μαύρα στερεά που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, εσφαλμένα αναφέρονται ως λύματα ενώ είναι φύκια που έχουν ξεβράσει στην παραλία και αποτελούν μέρος του φυσικού οικοσυστήματος. Το φαινόμενο αντίστοιχης παραπληροφόρησης είχε παρατηρηθεί και την περίοδο του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ και της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό όπως τότε τα φύκια είχαν «βαπτιστεί» πίσσα. Επειδή το θέμα του περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων είναι σοβαρό, καλό είναι οι αυτοσχέδιοι «φωτορεπόρτερ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παραπληροφορούν του χρήστες του διαδικτύου.

Ο Δήμος είναι έχει ζητήσει και αναμένει σχετικά έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ για το περιστατικό.

Από το Γραφείο Τύπου»

 

Επιφανειακά νερά δεν υπήρξαν!

Η απάντηση της ΕΥΔΑΠ, εγείρει πολλά ερωτηματικά, γιατί ζούμε στην περιοχή και γνωρίζουμε και το χώρο και τον τόπο. Τα ακάθαρτα νερά έβγαιναν από αγωγό ομβρίων κοντά στο κλειστό «Σμαράγδι», μετά τα όρια της Α’ Πλαζ. Αν λοιπόν έτρεχαν επιφανειακά τα νερά μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα, θα κατέβαιναν από την οδό Ιπποκράτους και στη συνέχεια στη Βασ. Παύλου για να φτάσουν στην παραλιακή, όπου θα «χτυπούσαν» στη νησίδα!

Η άλλη οδός είναι να συνέχιζαν τη Σωκράτους, να έμπαιναν στην Περικλέους, να διέσχιζαν τη Βασ. Παύλου για να καταλήξουν στην παραλιακή απέναντι από το καφέ «Νότος», "σκοντάφτοντας" πάλι στη νησίδα.

Νερά, λοιπόν στην παραλιακή δεν έφτασαν!!!

Τα ερωτηματικά λοιπόν παραμένουν και είναι εύλογα από πολλούς...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 285 guests και κανένα μέλος