υποσχέθηκε ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού, την Τρίτη 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, αναλαμβάνοντας ξανά τη σκυτάλη της Δημαρχείας ο παλιός δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.

Στο κάλεσμα του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών, που πλαισίωσαν την εκκίνηση της νέας δημοτικής αρχής, καθώς και δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων, ετελέσθη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κύριο Νικόλαο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή, Χρήστος Τσιγαρίδας.

Η ομιλία του Πέτρου Φιλίππου κινήθηκε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι: «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος.»

Αναφέρθηκε επίσης στο κοινό όραμα της νέας δημοτικής αρχής και των πολιτών του Σαρωνικού και στους στόχους της τετραετίας τονίζοντας ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, δεσμευόμενος ότι «πάγιες αρχές της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του υπογράμμισε πως: «είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης, λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών.

Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες».

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, Γιώργος Σωφρόνης ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής και καλή δύναμη σε όλους τους εκλεγέντες. Επισήμανε δε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία στο επόμενο διάστημα.«Για εμάς, πάνω από όλα παραμένει το συμφέρον του τόπου μας και η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με αυτό το αποκλειστικό κριτήριο, με υπευθυνότητα και ουσία, θα ασκήσουμε τα θεσμικά μας καθήκοντα», τόνισε ο Γ. Σωφρόνης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος