Γιώργος Πατούλης: «Σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή»

Την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, με τον πολίτη πρωταγωνιστή, διαμήνυσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την τελετή ορκωμοσίας του και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Την τελετή χαιρέτισε ο υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ο Γ. Πατούλης αποτελεί εγγύηση για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πυλώνας ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι έχει αποδείξει με το έργο του ότι ξέρει να διοικεί με ενότητα, σύνθεση και αποφασιστικότητα. Ακολούθως ο υπ. Εσωτερικών, τέλεσε τον πολιτικό όρκο.

Για πρώτη φορά, σε τελετή ορκωμοσίας Περιφερειακής Αρχής, δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν χαιρετισμό οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

« Σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή»

Από το κατάμεστο περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων της εκκλησίας, θεσμικών φορέων, πρυτανικών αρχών, ξένων πρέσβευτών, επιχειρηματιών και πλήθους κόσμου, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι “σήμερα η Αττική κάνει μία Νέα Αρχή. Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Θα υπηρετήσουμε το μέτρο και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια, επιδιώκοντας την ενότητα, τη σύνθεση και τη συνεργασία».

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις»

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής, χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

«Επειδή ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας,να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Αττικής, στη βάση κοινών προγραμματικών συγκλίσεων», τόνισε.

 

«Προτεραιότητα μας θα είναι ο πολίτης»

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως πυξίδα για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ο ουσιαστικός διάλογος, η ενότητα, η συναίνεση και η συνεργασία, με προτεραιότητα τον πολίτη της Αττικής.

«Πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμά μας, γι αυτό θέλουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα διασφαλίζουν στους πολίτες της ασφάλεια κι ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Θα αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία, σε κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής. Θα δίνουν έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, κυρίως μέσω της πρόληψης κι ενημέρωσης.

Και προτεραιότητα στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, απλώνοντας ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν oι επικεφαλής των παρατάξεων:

Δούρου Ρένα, «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ».  

Σγουρός Γιάννης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 Πρωτούλης Γιάννης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Παναγιώταρος Ηλίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» 

Δημητρίου Γεώργιος «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Τζήμερος Θάνος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΣ»,

Παπαδάκης Νικόλαος «ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»,  

Τουλγαρίδης Κωνσταντίνος «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ»,

Τσίχλη Μαριάννα «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ»,

Κούρτης Ανδρέας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 επισκέπτες και κανένα μέλος