Yπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο (αρ. 1095) για την πλωτή εξέδρα που στήθηκε στον όρμο Ζώσκα βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τους λουόμενους, αφού υπάρχει μισθωμένη ακτή από το Δήμο ΒΒΒ σε επιχειρηματία για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Οι κάτοικοι της περιοχής, λουόμενοι, επί σειρά δεκαετιών έχουν ξεσηκωθεί, αντιδρούν και τονίζουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Σημειωτέον ότι πριν δύο χρόνια συνέβη θανατηφόρο ατύχημα με λουόμενο που έχασε τη ζωή του από ταχύπλοο.

Το ...χρονικό της υπόθεσης

Πριν ένα χρόνο, που εκμισθώθηκε η παρακείμενη ταβέρνα, από το Δήμο ΒΒΒ, παρατηρήθηκε μία αλλοίωση του περιβάλλοντος με καταστροφή θαμνώδους έκτασης, σπάσιμο βράχων και εκβραχισμού. O κόσμος διαμαρτυρήθηκε, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης “ΡΙ.ΚΙ.Π” του Δήμου, Θάνος Ματόπουλος, που το έφερε, με ερώτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Δημοτική Αρχή, θεωρεί ότι καλώς γίνεται ό,τι γίνεται.

Στη συνέχεια, με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας, τοποθετήθηκε πλωτή εξέδρα που θα μεταφέρει επιβάτες στην ταβέρνα, αποκλείοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου και βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τους λουόμενους, όταν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ για απομάκρυνση πλωτής εξέδρας, λόγω ασφάλειας των λουομένων!

Η απόφαση του Υπ. Ναυτιλίας, πιστεύουμε, ότι δεν έλαβε σημαντικά στοιχεία υπ’ όψιν, όπως:

Α) Ο κόλπος είναι πολύ μικρός για να σηκώσει τέτοιο «βάρος» με πολλούς λουόμενους και στου Ζώσκα και δίπλα στου Μαλτσινιώτη, οι οποίοι είναι όμοροι, αλλά και στον ίδιο κόλπο με τον Αστέρα!

Β) Οτι υπάρχει ασφαλτική οδός, άνετης πρόσβασης στην επιχείρηση, και επομένως το σκέλος της απόφασης: «2. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην/από την πλωτή εξέδρα, από και προς την ξηρά αντίστοιχα και εφόσον κάθε άλλος τρόπος πρόσβασης κρίνεται από την αρμόδια Λιμενική Αρχή ακατάλληλος», καταρρίπτεται.

Επίσης υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ζητάει την απομάκρυνση της εξέδρας για προστασία του λουομένων (ΣτΕ 2992/2017).

Θα πρέπει αυτά να ληφθούν υπ’ όψιν της Λιμενικής Αρχής και του Δήμου ΒΒΒ, και να αρθεί η απόφαση της αδείας, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος