Θα διαπεράσει πόλεις και χωριά όλης της χώρας, καταλήγοντας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Σε κλίμα γιορτής πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 17ης Λαμπαδηδρομίας, την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχοντας λειτουργήσει στο πλαίσιο του εθελοντισμού και ανθρωπισμού (από το 1877) με την συμβολή του στην αντιμετώπιση κρίσιμων γεγονότων, έλαβε την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου η «Φλόγα της Αγάπης» να ανάψει, για πρώτη φορά, έμπροσθεν του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αποφασίστηκε δε, «τιμής ένεκεν», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Aντώνιος Αυγερινός, να ανάψει τον βωμό της «Φλόγας της Αγάπης».

Έτσι, η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε, το μεγάλο ταξίδι της από το κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019. Θα διαπεράσει πόλεις και χωριά όλης της χώρας, καταλήγοντας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στον Σύλλογο εμπνευστή της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας όπου και θα τελεστεί η τελετή λήξης της, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα σε μία λιτή εκδήλωση τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη ο οποίος ενσαρκώνει πανανθρώπινες, διαχρονικές αρχές και αξίες όπως: η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η αγάπη, η προσφορά και η υπευθυνότητα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Το μήνυμα της εκδήλωσης δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο την άγνοια για την αιμοδοσία, αλλά, κυρίως, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει την ιδέα της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη με σκοπό τη συνειδητοποίηση της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος.».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών και εκατοντάδες εθελοντών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος