Το πρωτοσέλιδό μας, εκείνες τις τραγικές ημέρες, που έχουμε στην πρώτη σελίδα, δείχνει το άχθος της καταστροφής. Γράφαμε όμως ένα χρόνο πριν, μία εβδομάδα μετά την καταστροφή στο Μάτι (αρ. φ. 1045): Μια φωτιά που έβγαλε μπροστά τις αδυναμίες, τις αυθαιρεσίες, τις “τακτοποιήσεις” ημετέρων και ένα ολόκληρο κατεβατό γεγονότων που οδήγησαν στο χαμό τόσων πολλών συνανθρώπων μας.
 
Δεν δικαιούνται να ομιλούν όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί.
 
thrinosΔεν δικαιούνται να ομιλούν όλοι οι προηγούμενοι που είναι και σημερινοί, εκείνοι που βρίσκονται - και είναι πάρα πολλοί - και στη σημερινή κυβέρνηση.
 
― Ποιος έκλεισε τα ρέματα με βίλες και σπίτια;
― Ποιος έχτισε τις παραλίες μέχρι το νερό;
― Ποιος έκαψε και έχτισε τα δάση;
― Ποιος έκανε το νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων;
 
Ενας ατελείωτος κατάλογος με ονόματα...
 
Και μέσα σε όλους τους θεσμικά υπεύθυνους, πολιτικούς, πολεοδομικά γραφεία, υπουργούς, βουλευτές, δασάρχες, και ο τελευταίος που δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ο πολίτης.
 
Σήμερα, 102 νεκροί ο τραγικός απολογισμός. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι άνθρωποι μαζεύουν τα “κομμάτια τους”. Προσπαθούν να μπουν στα σπίτια τους, προσπαθούν να ξεχάσουν τον εφιάλτη που έζησαν. Πολλές οι ελλείψεις και οι παραλείψεις. Αδύναμο το κράτος ή αδιάφορο δεν έχει μαζέψει ούτε τα καμμένα κλαδιά και ξύλα που εγκυμονούν άλλη μία πυρκαγιά.
 
Εχουμε όλοι ευθύνη λοιπόν για το Μάτι, και αντί να αλληλοκατηγορούμε έχουμε καθυστερήσει τραγικά να οργανωθούμε για να μη θρηνήσουμε άλλα “Μάτια”, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 επισκέπτες και κανένα μέλος