Στα γκρεμνά της Βουλιαγμένης, στον όρμα μετά τη λίμνη, κρεμάστηκε με γερανό μία καντίνα παραμονές των δημοτικών εκλογών (30/5/19).

Είχαμε αναφερθεί ως σημείωση στο προηγούμενο φύλλο, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Θάνου Ματόπουλου.

Εχει εμφάνιση ...παραλλαγής, με χόρτα και είναι δυσπρόσιτη για το κοινό. Και εύλογο το ερώτημα: Ποιον θα εξυπηρετεί αυτή η καντίνα; Ποιος έδωσε άδεια σε ένα αρρύθμιστο ακίνητο για επαγγελματική χρήση;

Κι όμως, νυχτόβιοι κάτοικοι, μας τηλεφώνησαν και είπαν ότι το βράδυ στην καντίνα γίνεται ....χαμός!

Ο Δήμαρχος απαντώντας στον Θ. Ματόπουλο, σημείωσε ότι την έχει μισθώσει η εκκλησία και έχει δώσει και την άδεια, γιατί ο χώρος της ανήκει “και έχουμε κάνει αγώνα να το σταματήσουμε, αλλά συναντάμε εμπόδια!”

Η επιχείρηση σήμερα λειτουργεί με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, στο οποίο είχε προσφύγει ο Δήμος ΒΒΒ για να ακυρώσει την άδεια που έχει ανεβάσει ηλεκτρονικά από το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), αλλά το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή του Δήμου (19.6.19) κατά πλειοψηφία γιατί:

α) Τα νομικά θέματα που εγείρει ο δήμος πρέπει να εξεταστούν σε τακτική δικάσιμο και πάει για το Νοέμβριο (καλά κρασιά...)

β) Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Δήμου για την προστασία της περιοχής, δεν ανησυχούν το Δικαστήριο, γιατί δεν πιθανολογεί περιβαλλοντική ζημία.

γ) Ο ιδιώτης έχει προσκομίσει δικαιολογιτικά απορίας και αναπηρίας άνω το 67% και τυχόν σφράγισμα της καντίνας θα τον βλάψει!

Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι: τους θέσαμε προ των ευθυνών τους. Αν εκδηλωθεί ένα έντονο φυσικό φαινόμενο, η καντίνα αυτή (που θεωρείται τροχήλατη άσχετα αν δεν έχει ρόδες και στέκεται επάνω σε κάτι ντάκους στο γκρεμό) θα αποτελέσει κίνδυνο και για τον μισθωτή και για τυχόν θαμώνες.

Ωστόσο μαθαίνουμε ότι μετά από αυτοψίες των υπηρεσιών του Δήμου, που έκριναν ότι είναι επικίνδυνη για το κοινό, ο Δήμος προχώρησε σε σφράγιση της καντίνας.

Εμείς δεν καταλαβαίνουμε το ρόλο της εκκλησίας! Τί είναι, εμπορική επιχείρηση που κυνηγάει το κέρδος, εις βάρος των πολιτών;

«Η εκκλησία δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, αλλά θεοΐδρυτη οικοδομή. Η εκκλησία δε σώζεται αλλά σώζει όσους θέλουν. Δεν κάνει επίδειξη ισχύος και δυνάμεως. Ανέχεται, υπομένει καλύτερα. Τη διώκουν αλλά δεν διώκει. Είναι φιλεύσπλαχνη μητέρα και γνωρίζει μόνο να αγαπά.», διαβάζουμε κείμενο του Αγιορείτου Μοναχού Μωυσή, κάτι μάλλον που οι διαχειστές της εκκλησίας και της εκκλησιαστικής “περιουσίας” δεν θέλουν να γνωρίζουν.

Το θέμα δεν έκλεισε οριστικά, αφού θα εκδικαστεί το Νοέμβριο και το αποτέλεσμα εκείνο θα κρίνει πολλά για την περιοχή και την υποβάθμισή της ή μη, γιατί έχουν πέσει πολλά “κοράκια” τελευταία.

Αννα Μπουζιάνη

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 521 επισκέπτες και κανένα μέλος