Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για την προώθηση μεθόδων διαλογής στην πηγή, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου.

Το ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΚΠΣ) είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο και ξεχωριστά μέσα συλλογής για κάθε υλικό που συλλέγεται.

Στόχος της δράσης είναι:

― Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων

― Να δίνει τη δυνατότητα της διαλογής των αποβλήτων σε 7 ρεύματα: Μέταλλα, Πλαστικά, Χαρτί, Γυαλί, Σύνθετη Συσκευασία, Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Μικρού Μεγέθους, Βρώσιμα έλαια & λίπη.

― Να επιβραβεύει τους κατοίκους της πόλης, μέσω πίστωσης πόντων, αναλόγως του είδους υλικού και της ποσότητας που απορρίπτεται, στην Κάρτα Ανακύκλωσης του Δημότη (RFID card) η οποία διανέμεται δωρεάν στους κατοίκους του Δήμου στα σημεία λειτουργίας του Δήμου. Η εξαργύρωση των πόντων θα γίνεται από τον Δήμο.

Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος στη συνεδρίαση της 15/7/2019, κατά τους επόμενους μήνες, το Κινητό Πράσινο Σημείο θα σταυθμεύει σε πλατείες, πλαζ και λαϊκές αγορές της πόλης σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα.

Όπως μας πληροφορεί ο Δήμος έχουν ήδη ξεκινήσει τις επισκέψεις στα σημεία από τις 11 Ιουλίου με πρώτη επίσκεψη τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης στην οδό Καραϊσκάκη στη Βούλα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να προσέρχονται στο ΚΠΣ, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, να ενημερωθούν για τη δράση και τη διαλογή στην πηγή, να εγγραφούν στο σύστημα και να προμηθευτούν την ειδική κάρτα ανακύκλωσης και να φέρνουν προς ανακύκλωση τα υλικά που έχουν στο σπίτι τους.

 


σ.σ. Το θέμα είναι πώς θα ενημερωθεί ο κάτοικος, γιατί στο δελτίο είδαμε ότι είχε έρθειδίπλα μαςαλλά κανένας μας δεν το πήρε είδηση!

 

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος