Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ) με έγγραφό του (Αρ. πρωτ.: ΕΞ/ΜΑΡ/2526) που απευθύνεται σε όλα τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενημερώνει για τα μέτρα που θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), τις ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα ενεργοποιείται η εφαρμογή της απόφασης του/της καθ’ ύλην αρμόδιου/ας Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Π.Ε. Νοτίου, Βορείου & Κεντρικού Τομέα.

Στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5, θα εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινά- Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του Υμηττού.

Η απαγόρευση θα αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και θα έχει ισχύ από την 7η πρωϊνή αυτής έως την 7η πρωϊνή της επομένης. Παρακαλείται το κοινό και οι υπηρεσίες όπως συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, που θα περιπολούν στις παραπάνω περιοχές.

Επιπρόσθετα, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού ο Φορέας Διαχείρισης θα στέλνει και θα αναρτά συστηματικά, ενημερωτικά δελτία τύπου προς τα ΜΜΕ, όπως και σε άλλους φορείς και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες κατά τόπους δασικές και αστυνομικές αρχές.

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ)

Καθ’ όλη την διάρκεια του παραπάνω προληπτικού μέτρου ο Φορέας Διαχείρισης θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, προκειμένου να γίνεται ανάρτηση στις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημερωτικού μηνύματος, αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5.

Θυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος διαρκεί από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου
Ο Πρόεδρος του Διοικ. Συμβουλίου
Δρ Γεώργιος Λυριντζής
 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
 
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:
Ευρωπαϊκός αριθμός Έκτακτης Ανάγκης: 112
Ελληνική Αστυνομία: 100
ΕΚΑΒ: 166
Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: 210 3359900-5
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Πυροσβεστική Υπ/σία: 22940 69370
Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μάκρης: 22940 69400
 
Δασαρχείο Καπανδριτίου:
22950 52450  
Δήμος Μαραθώνα:
22943 20904
Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα,
Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής: 22940 99158.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές θα βρείτε στις ιστοσελίδες:
Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (www.fireservice.gr)
Περιφέρειας Αττική (www.patt.gov.gr)

 

          
Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος