Γ. Σωφρόνης: «Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού που έγινε ποτέ στην πόλη μας»

O “πόλεμος” που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, στο Δήμο Σαρωνικού, για τον ηλεκτροφωτισμό με Led τεχνολογία, συνεχίζεται, μεταξύ του νυν δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη και του επόμενου, που θα αναλάβει το Σεπτέμβριο, Πέτρου Φιλίππου.

Ο δήμαρχος Π. Φιλίππου θεωρεί τη σύμβαση «εξαιρετικά επιβλαβή για το Δήμο και το δημόσιο συμφέρον» και γι’ αυτό συνεπής στην προεκλογική του δέσμευση «απέστειλε εξώδικο στο απερχόμενο δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, το οποίο παράλληλα κοινοποίησε στην ανάδοχο εταιρεία και τον Τύπο, προκειμένου να σταματήσει κάθε πράξη εκτέλεσης της σύμβασης, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν», όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου.

Κρίνει ότι η «η κατανομή οφέλους μεταξύ Δήμου και Εταιρείας είναι μόλις 10,6% υπέρ του Δήμου έναντι του «λεόντειου» οφέλους 89,6 υπέρ του Αναδόχου» και τονίζει ότι όταν αναλάβει η νέα διοίκηση του Δήμου «θα επανελέγξει και θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση, ώστε μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου να επιδιωχθεί και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

 

Από την πλευρά του ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, θεωρεί ότι είναι «το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού που έγινε ποτέ στην πόλη μας» και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει γιατί «με εξώδικα δεν ανατρέπονται οι επικυρωμένοι διεθνείς διαγωνισμοί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Και συνεχίζει στο δελτίο του: «ο κ. Φιλίππου βιάζεται. Ξεχνά ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου. Ως την ημέρα αυτή, είναι απλά αντι-περιφερειάρχης Αττικής, κι όχι δήμαρχος Σαρωνικού. Ας φροντίσει λοιπόν να ασκήσει τις εβδομάδες που απομένουν τα καθήκοντά του με επάρκεια και υπευθυνότητα...»

 

σημείωση: Οπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, για τη Δημοτική τετραετία του Δήμου Σαρωνικού προβλέπονται “υψηλές θερμοκρασίες” και σκληρές αντιπαραθέσεις στα δημοτικά συμβούλια.

Ελπίζουμε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεργαστούν οι δύο πρώην συνεργάτες για το καλό της πόλης και των κατοίκων.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 guests και κανένα μέλος