Bλέπει ο Γιώργος Βλάχος βουλευτής της Ν.Δ.

Συνέντευξη με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Βλάχο

Κύριε Βλάχο, βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Αναμφίβολα, το κλίμα δεν θυμίζει προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι σαφέστατα πιο υποτονικό. Πού οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας;

Κύριε Βενετσάνε, κατά τις επισκέψεις μου καθημερινά σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και τις συναντήσεις μου με πολλούς πολίτες, διαπιστώνω ότι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών συνεχώς αυξάνει κι είναι βέβαιο ότι θα κορυφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Βεβαίως, οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν δύο ιδιαιτερότητες:

4 διεξάγονται στο μέσον του καλοκαιριού, δηλαδή σε περίοδο που έχουν ξεκινήσει τα λεγόμενα “μπάνια του λαού”– άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές τέτοια εποχή,

4 μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, έχει προεξοφληθεί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Αυτή η αίσθηση στα όρια της βεβαιότητας για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείτε ότι πιθανόν να οδηγήσει μια μερίδα ψηφοφόρων στην… παραλία αντί για την κάλπη;

Το πρώτο βήμα για να γίνουν πράξη οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας είναι να πάμε όλοι μας να ψηφίσουμε στις 7 Ιουλίου. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η ψηφοφορία διενεργείται μία μόνο ημέρα, τα αποτελέσματα της επιλογής των πολιτών, όμως, διαρκούν τέσσερα και περισσότερα χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται κάθε ψήφο ώστε όχι μόνο να νικήσει στις εκλογές - νίκη που σωστά επισημαίνετε ότι προεξοφλεί η κοινωνία - αλλά να είναι αυτοδύναμη στη νέα Βουλή και μάλιστα με όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές.

Διότι μόνο έτσι:

4 θα εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος μας

4 θα έχει τη δυνατότητα η Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει πλήρως και απρόσκοπτα το κυβερνητικό της πρόγραμμα, δηλαδή να μειώσει τη φορολογία, να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας, να δημιουργήσει περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας είναι ιστορική. Εναπόκειται σε όλους μας, με την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου, να την αξιοποιήσουμε.

 

Με δεδομένο ότι, όπως πολλοί πολίτες επισημαίνουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις, των τελευταίων ετών ειδικά, άλλα είπαν προεκλογικά κι άλλα έπραξαν μετεκλογικά, γιατί να σας εμπιστευτούν τώρα οι πολίτες;

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται, είναι μια καινούργια κυβέρνηση με τις δικές της προτεραιότητες. Έχει εκπονήσει ένα οραματικό και συνάμα ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες καθώς και σαφείς πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα. Δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, εκφράζει το δημόσιο λόγο της με ευπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι έρχεται να αλλάξει μαζί με την κοινωνία όλα όσα κρατούν καθηλωμένες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας.

Από την άλλη πλευρά, τέτοια φτώχεια επιχειρημάτων όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές ούτε την είχαμε ξαναζήσει ποτέ ούτε την είχαμε φανταστεί. Αντί να εξηγήσουν τι έκαναν ή – καλύτερα – τι δεν έκαναν όλα αυτά τα 5 χρόνια, προσπαθούν να σπείρουν το φόβο για το πιο φυσιολογικό σε μια Δημοκρατία: την εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση, την αλλαγή πολιτικής στη χώρα. Οδεύουν προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σαν να μην κατάλαβαν τίποτε για τι συνέβη στις ευρωεκλογές. Γι’ αυτό το μήνυμα που θα τους στείλουν τώρα οι πολίτες θα είναι ακόμη πιο ηχηρό. Διότι το κλίμα άρνησης των πολιτών προς την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μετατρέπεται σε θυμό σ’ αυτές τις εκλογές.

Κύριε Βλάχο, ειδικότερα, οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, γιατί να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία; Τι έχουν να περιμένουν;

Η Ανατολική Αττική είναι περιοχή με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς αποτελεί:

4συγκοινωνιακό κόμβο με το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και δύο σημαντικά λιμάνια (Λαύριο-Ραφήνα),

4τουριστικό πόλο παγκόσμιας εμβέλειας,

4επιχειρηματικό κέντρο με πολλές και σημαντικές μεταποιητικές μονάδες,

-κέντρο αγροτικής παραγωγής που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών του λεκανοπεδίου,

4κέντρο επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, υψηλής τεχνολογίας και logistics.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει την βούληση να αξιοποιήσει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο δίνει βαρύτητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής με χαρακτηριστικότερα την επέκταση του προαστιακού και της Αττικής Οδού στα δύο λιμάνια.

Επιπρόσθετα, η μείωση της φορολογίας και γενικότερα η δημιουργία φιλικού προς την υγιή επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, μπορούν να αποτελέσουν τη σταθερή βάση για μια επενδυτική έκρηξη στην Ανατολική Αττική με προφανή οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, κυρίως όσον αφορά την αύξηση του εισοδήματος και τη δημιουργία νέων, σταθερών και καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας.

Συνεπώς, το μήνυμά μου είναι σαφές: Η Ανατολική Αττική είναι περιοχή υπό απογείωση αρκεί να το πιστέψουμε πρώτα και κύρια όλοι εμείς που ζούμε εκεί.

 

Κύριε Βλάχο, γιατί οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής να επίλέξουν και να ψηφίσουν πάλι εσάς;

Ζητώ την ανανέωση της αγάπης και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας με τη δέσμευση να μην τους πικράνω ποτέ και να είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το καλύτερο. Ζητώ την ψήφο των πολιτών γιατί μπορώ να είμαι χρήσιμος στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, πάντα με υπεύθυνη φωνή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Tη συνέντευξη πήρε

ο Κώστας Κων. Βενετσάνος

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 guests και κανένα μέλος