Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία σε όλη την επικράτεια για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Πολλοί δήμαρχοι δυνάμωσαν τα ποσοστά τους, ενώ άλλοι δήμαρχοι έχασαν τον τίτλο.

Εντυπωσιακή επιστροφή έκανε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Καλυβίων και του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου τη δεύτερη Κυριακή, αφήνοντας πίσω του τον νυν δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, που ασκεί την πρώτη του δημαρχιακή τετραετία.

Ο Πέτρος Φιλίππου, να θυμίσουμε ότι έχει θητεύσει πολλές τετραετίες δήμαρχος στα Καλύβια, και φαίνεται - εκ του αποτελέσματος - ότι έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στους κατοίκους του Δήμου.

Σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής μέχρις ότου εκπνεύσει η θητεία της παρούσας περιφερειακής αρχής.

Παρακάτω παρουσιάζουμε όλους τους δημάρχους που εξελέγησαν στους Δήμους της Ανατ. Αττικής.

Οι δήμαρχοι της ΒΚυριακής

Στο Δήμο Αχαρνών εξελέγη δήμαρχος ο Βρεττός Σπυρίδων, ενώ ο νύν δήμαρχος ήρθε τέταρτος στην επιλογή.

O νέος δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός, είναι Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής και έχει εκπαιδευτήριο Μέσης Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Μενίδι.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Ιανουάριο του 2013 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Οικονομικών όπου παρέμεινε για δέκα μήνες.

Πέντε μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική παράταξη “ΑχαρΝέων Ελπίδα” και στις εκλογές κατέλαβε την τρίτη θέση.

Σήμερα είναι δήμαρχος. Προφανώς κέρδισε την εμπιστοσύνη των νέων και το οργανωτικό πνεύμα.

 

Στο Δήμο Λαυρεωτικής, εξελέγη και πάλι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, στην “κόψη” του ξυραφιού, με αντίπαλο τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Κ. Λεβαντή.

Στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας εξελέγη, για πρώτη φορά, δήμαρχος ο Αλλαγιάννης Κων/νος, ο οποίος είχε διεκδικήσει το Δήμο και στην προηγούμενη τετραετία με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο Σωτ. Μεθενίτη, ο οποίος συμμετείχε στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Πιθανόν να είναι σε εκλόγιμη θέση.

 

Στο Δήμο Μαραθώνα εξελέγη δήμαρχος για πρώτη φορά ο Τσίρκας Στέργιος, o oποίος είναι αυτοδιοικητικός εδώ και 3 δεκαετίες περίπου. Έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις στα δημοτικά έδρανα (Πρόεδρος Δ.Σ., Αντιδήμαρχος κ.λπ. Οι πολίτες του Μαραθώνα, φαίνεται ότι κάηκαν με τον προηγούμενο δήμαρχο και σκέφτηκαν ώριμα, τούτη τη φορά.

 

Στο Δήμο Παιανίας εξελέγη δήμαρχος ο Μάδης Ισίδωρος, αφαιρώντας το δημαρχιακό θώκο από τον νυν δήμαρχο Στάμου Σπύρο, τον οποίο γνωρίζουμε από την εποχή που ήταν ΟΝΝΕΔίτης. Ασχολείται χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από το Δήμο Παιανίας.

Το 2010 διεκδίκησε για πρώτη φορά, ως επικεφαλης δημοτικής κίνησης, το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Παιανίας.

Σήμερα πλέον είναι δήμαρχος.

Στο Δήμο Παλλήνης εξελέγη ο επί σειρά τετραετιών, δήμαρχος Ζούτσος Αθανάσιος. Ο Παν. Μερτύρης αν και ανέβασε τα ποσοστά του δεν κατάφερε να περάσει μπροστά.

Στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου εξελέγη εκ νέου δήμαρχος ο Μπουρνούς Ευάγγ., αποδεικνύοντας έτσι ότι οι πολίτες τον εμπιστεύονται για άλλη μια φορά, χωρίς να του επιδίδουν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι, που δυστυχώς “αξιοποιηθηκε” υπέρ το δέον από διαφόρους για να ανακόψουν την πορεία υποψηφίων.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι: «Αποδείξαμε στα δύσκολα ότι σταθήκαμε όρθιοι, δίπλα στις ανάγκες των πολιτών. Μαζι και δίπλα τους, τότε, στη συνέχεια και πάντα. Δημιούργησαμε υποδομές, σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε την υλοποίηση των μεγάλων έργων που απαιτεί ο τόπος μας...»

 

Ανατροπή στο Σαρωνικό

Στο Δήμο Σαρωνικού έγινε η ανατροπή, που πάρα πολλοί δεν μπορούσαν ούτε να το φανταστούν σαν σενάριο...

Εξελέγη δήμαρχος ο Φιλίππου Πέτρος, που είχε αφήσει το Δήμο Σαρωνικού, μετά από σειρά τετραετιών για να πάει Περιφέρεια, αλλά επανήλθε και πέρασε μπροστά από το νυν δήμαρχο Γ. Σωφρόνη.

Στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος εξελέγη εκ νέου ο νυν δήμαρχος Μάρκου Δημήτρης. Είναι η δεύτερη θητεία του ως δήμαρχος, Εχει ξεκινήσει την αυτοδιοικητική “καριέρα” από το 2006 που εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος.

 

Στο Δήμο Ωρωπού εξελέγη δήμαρχος ο Γ. Γιασημάκης, χάνοντας τη δημαρχία ο νυν δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης.

 

Όλοι οι Δήμαρχοι της Αν. Αττικής

Αχαρνών, Βρεττός Σπυρίδων 51,50%
Βάρη-Βούλα-Βουλ/νη, Κωνσταντέλλος Γρ. 72,04%
Κορωπί, Δημήτρης Κιούσης 70,59%
Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς 52,68%
Μαραθώνος, Τσίρκας Στέργιος 55,63%
Μρκοπούλου, Αλλαγιάννης Κων/νος 61,30%
Παιανίας, Μάδης Ισίδωρος 63,15%
Παλλήνης, Ζούτσος Αθανάσιος 63,70%
Ραφήνας-Πικερμίου Μπουρνούς Ευάγγ. 59,45%
Σαρωνικού, Φιλίππου Πέτρος 53,71%
Σπάτων-Αρτέμιδος, Μάρκου Δημήτρης 51,32%
Ωρωπού Γιασημάκης Γεώργιος 53,82%
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 επισκέπτες και κανένα μέλος