Εξαόροφα κτίρια ορθώθηκαν μέσα στο δάσος

Βαριές καταγγελίες από κατοίκους των Πηγαδακίων και ειδικότερα από τον οικολογικό συλλογικό φορέα “ΕcoΔράση Β.Β.Β.”, για πολεοδομικές, εξωφρενικές παραβάσεις, τις οποίες έχουμε επισημάνει κι εμείς - και καταπατήσεις του δάσους της Τάσσιανης, όσο και εποικοδομητικές, ως επί το πλείστον προτάσεις, για την περιοχή των Πηγαδακίων, περιήλθαν εις χείρας μας.

Μεταξύ των θεμάτων - αιτημάτων - καταγγελιών συγκαταλέγονται τα εξής:

  1. Ανέγερση Συγκροτήματος Οικοδομών Geen Hill. Επί των οδών Φλέμινγκ & Καρκαβίτσα, πολυόροφο Διπλό κτίσμα 8 ορόφων με όροφο πολλαπλών δεξιώσεων συν 4 Μεζονέτες!

Οι οικοδομικές εργασίες έχουν σταματήσει για παραβάσεις και καταπάτηση στο δάσος Τάσιανης, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου “Πηγαδάκια Βούλας”.

Πρέπει να γίνουν άμεσα επιπλέον ενέργειες από το Δήμο ΒΒΒ και το Σύλλογο Πηγαδακίων για να κατεδαφιστεί, έστω εν μέρει το συγκρότημα, να ελευθερωθεί μέρος του δάσους διότι αν λειτουργήσει με τις υπερβάσεις που έχουν γίνει θα αποτελειώσουν την καταστροφή υποβάθμισης της όλης περιοχής.

Καταπατήσεις από παλιά, εκ μέρους βοσκών, οι κληρονόμοι των οποίων τις επεξέτειναν και τις περιέφραξαν, εντός του δάσους του λόφου Τάσιανη και αλλού και ζητούν ν’ αποβληθούν, ώστε το δάσος να μείνει ενιαίο και εκτός σχεδίου πόλης. Κάνουν κι άλλες προτάσεις, όπως δεντροφυτεύσεις, επισκευές και διαμορφώσεις δασικών δρόμων, αντιπυρικής κυρίως προστασίας του δάσους κ.λπ.

Προτείνουν ακόμη περίφραξη του δάσους πευκωτού ΒΒΒ για πυροπροστασία και αποτροπή περαιτέρω καταπατήσεων. Κι ακόμα, να δημιουργηθεί ένα πρότυπο οικολογικό δάσος για αναψυχή και οικολογική εκπαίδευση του κοινού.

Έχουν κι άλλες εποικοδομητικές προτάσεις τις οποίες ασφαλώς και πρέπει να συζητήοσυν με τη δημοτική αρχή που θα προκύψει.

 

Σ.Σ. Κι όταν λέμε “δημοτική Αρχή”, δεν εννοούμε τον ή τη δήμαρχο, αλλά και κυρίως, το ενεργό και αυτόφωτο δημοτικό Συμβούλιο. Συμβούλων με βούληση κι όχι διατεταγμένων σιωπηρών και πειθήνιων οργάνων των επιλογών του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος είναι εισηγητής και εκτελεστική εξουσία κυρίως. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ! Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη του προέδρου του Δ.Σ. - προσακτώμενο κύρος, ανάλογο των αντιλήψεων και ικανοτήτων του - και ευθύνη βέβαια όλων των δημοτικών συμβούλων.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος