...με τρόπο διάφανο και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δημήτρη Δαβάκη.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού, ενώ χαιρέτησε ο Κώστας Μελάς, καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Δαβάκης άσκησε οξεία κριτική στην 5ετία Κωνσταντέλλου, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής, με δήμαρχο το Δημήτρη Δαβάκη, ανέφερε μεταξύ άλλωνQ

- τρία μόνιμα συνεργεία συντήρησης

Το πρώτο μέλημα μας είναι να εγκαταστήσουμε τρία μόνιμα συνεργεία, από ένα σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη για βασικές συντηρήσεις.

Για τις λακκούβες, τα πεζοδρόμια, τα φώτα, τις εργασίες συντήρησης σε παρκάκια και δημόσιους χώρους.

Να ξέρει ο δημότης ότι υπάρχει ένα συνεργείο που μπορεί άμεσα να επέμβει στο πρόβλημα του.

Με βάση αυτά τα συνεργεία θα έχουμε πλέον ένα εξειδικευμένο σχέδιο που θα αποτυπώνεται με διαφάνεια και στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε δημοτικής ενότητας.

Οι κάτοικοι, και το ακούμε συνέχεια αυτό, νοιώθουν ότι ο Δήμος είναι μακριά από αυτούς, ότι δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και ότι όταν τα αντιλαμβάνεται αντιδρά με αργούς ρυθμούς.

Τα παραδείγματα πολλά, και από κάθε ενότητα και θα μπορούσα να μιλάω για ώρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα επισκεφθεί τη Βάρη και τον οικισμό του Χερώματος. Μου είπαν ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού είναι σε ομηρεία εδώ και δέκα χρόνια, λόγω ενός Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και της αδιαφορίας του δήμου.

- καθαριότητα

Πρέπει καταρχήν, να λειτουργήσουμε άμεσα, τουλάχιστον τα τρία πλυστικά οχήματα για κάδους που τώρα βρίσκονται σε αχρηστία. Θέλουμε οπωσδήποτε νέους κάδους και ανακατασκευή του στόλου οχημάτων ώστε να αυξήσουμε τα δρομολόγια.

Ανακύκλωση όμως, με σωστό αειφόρο τρόπο και όχι να επιβαρύνει με τεράστια ποσά τον προϋπολογισμό του Δήμου. Οφείλουμε και μπορούμε να ζητήσουμε ανταποδοτικά οφέλη από τις μεγάλες επιχειρήσεις με τρόπο διάφανο και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου.

4 Δημοτική συγκοινωνία

Με 120.000 € περίπου το χρόνο - αυτό είναι αποτέλεσμα μελέτης- μπορούμε να λειτουργήσουμε μια γραμμή που να συνδέει όλα τα κεντρικά σημεία της Βάρης, Βάρκιζας, Βούλας, Βουλιαγμένης με το σταθμό ΜΕΤΡΟ Ελληνικό, εξυπηρετώντας όλους τους κατοίκους προς και από το κέντρο. Να σημειωθεί ότι το κόστος της υπάρχουσας δημοτικής συγκοινωνίας ξεπερνά τα 250.000 €.

Και θα απαιτήσουμε να ξαναλειτουργήσει η γραμμή ΟΑΣΑ ΒΑΡΚΙΖΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ αλλα και να πυκνώσουν το καλοκαίρι όλες οι γραμμές προς την περιοχή μας.

4 Δημόσια Ασφάλεια

Να προσλάβουμε άμεσα εταιρία σεκιούριτι με πλήρη κάλυψη, με πεζές κι εποχούμενες περιπολίες στο σύνολο του δήμου μας και όχι μόνο στη παραλία μας τη θερινή περίοδο. Όπως κάνουν με επιτυχία άλλοι προηγμένοι Δήμοι. Nα απαιτήσουμε να ξανανοίξουν τα Αστυνομικά Τμήματα Βάρης και Βούλας Να στεγαστούν σε δημοτικά κτίρια.

4 τα σχολεία μας

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον στο δήμο μας και να έχουμε τα σχολεία μας ασυντήρητα και πολλές φορές επικίνδυνα. Σοβάδες που πέφτουν, αίθουσες που γεμίζουν νερά...

Ζούμε στην παραλία, έχουμε μια τεράστια παράδοση στο κολυμβητικό αθλητισμό, δεν έχουμε όμως ένα δημοτικό κολυμβητήριο, όταν κολυμβητήριο έχουν όλοι οι παραλιακοί δήμοι εδώ και πολλά χρόνια από την Καλλιθέα μέχρι τη Γλυφαδα.

4 Διοικητήριο

Δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο κτίριο για το δημαρχείο και τις υπηρεσίες του. Να στεγάσουμε σε ευρωπαϊκές, ανθρώπινες συνθήκες τους παραγωγικούς τομείς του δήμου μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες, όλες τις άλλες υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο διοικητήριο και μια σύγχρονη παραγωγική βάση.

Ηρθε λοιπόν, η ώρα να τα κάνουμε.

Nα κρατήσουμε τον οικιστικό χαρακτήρα της πόλης μας

Εδώ θα είμαστε αμέσως μετά τις εκλογές, και θα ζητήσουμε την συστράτευση όλων των δημοτικών δυνάμεων σε αυτά τα κορυφαία ζητήματα, όπως:

Να κρατήσουμε τον οικιστικό μας χαρακτήρα της αποκλειστικής κατοικίας, τη ποιότητα ζωής μας, το περιβάλλον μας απέναντι στο τσουνάμι των επενδύσεων που έρχεται. Θα απαιτήσουμε να γίνει η δική μας μελέτη τουριστικής χωρητικότητας, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους σε όλες τις επενδύσεις.

Πρέπει να προσδιορίσουμε, όπως κάνουν και άλλοι δήμοι στην Ευρώπη, πόσα είναι τα ξενοδοχεία, οι τουριστικές και οι άλλες χρήσεις που αντέχει η περιοχή μας.

Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για τη θωράκιση και την αναβάθμιση των χωρών πρασίνου, των προστατευμένων χώρων natura και ένα σχέδιο που θα παρακολουθεί την καθαρότητα των υδάτων κολύμβησης.

Με αυτούς τους όρους είναι ευπρόσδεκτες οι νέες επενδύσεις. Με αυτούς τους όρους οι νέες επενδύσεις δεν θα γίνουν φούσκα, αλλά θα μείνουν και θα φέρουν μια μόνιμη ανάπτυξη. Με αυτούς τους όρους ο Δήμος μας θα μείνει ένας όμορφος τόπος κατοικίας.

Αλλά για να βάλουμε αυτούς τους όρους, χρειαζόμαστε μια δυνατή εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Και χρειάζεται να δώσουμε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη διοίκηση Κωνσταντέλλου. Γι’ αυτό και επιλέξαμε ως σύνθημα μας το «Δήμος για τους πολλούς, όχι για λίγους».

Το σύνθημά μας έχει διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα και έχει γίνει ένα πανελλήνιο σύνθημα σε δήμους, σε περιφέρειες, σε κεντρικό επίπεδο.

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Σε τρεις ημέρες θα πάμε στις κάλπες. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για τη Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη.

Αυτή την τετραετία παίζεται το μέλλον του δήμου μας.

Το δίλημμα είναι πολύ καθαρό :

4 Επιλέγουμε αν θα δούμε ένα εργοστάσιο σκουπιδιών δίπλα στα σπίτια μας, ή θα προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, την ποιότητα ζωής μας.

4 Επιλέγουμε αν θα ζήσουμε σε ένα τόπο κατοικίας, ή σε ένα ανεξέλεγκτο τουριστικό και εμπορικό κέντρο.

4 Επιλέγουμε ανάμεσα σε ένα δήμο υπηρέτη για λίγους, ή συμπαραστάτη για τους πολλούς.

26 Μαΐου πρέπει όλοι μας να πάρουμε θέση

Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 δίνουμε ξανά το Δήμο στους δημότες μας!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος