«Εγώ δεν είμαι ούτε για το βραχάκι ούτε για το καβουράκι»

είναι η φράση που αποτυπώθηκε στη μνήμη μας σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε ανύποπτο χρόνο, προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη που θέλει να φέρει στην περιοχή.

Προφανώς πάσχει από το σύνδρομο του «ρίχνω μαύρη πέτρα», γιατί έχει μεγαλώσει στη Βούλα, όσο ήταν χωριό, και τη θέλει μεγαλούπολη.

Έίναι η πρώτη τετραετία της δικής του δημοτικής αρχής, που η περιοχή του Δήμου ΒΒΒ έχει αρχίσει να αλλάζει εικόνα εξαφανίζοντας τα ...καβουράκια από τα βραχάκια.

Μια σειρά ενεργειών το καταδεικνύουν και ακόμη περισσότερο αυτά που έρχονται.

 

Ο Αστέρας εξαφανίζει τη Χερσόνησο για να έχουμε φως το βράδυ!!!

Από τις πρώτες ενέργειες ήταν η συμφωνία του για τον Αστέρα, που βοήθησε να αναλάβουν ξένοι επενδυτές όλη τη Χερσόνησο και να χτίσουν τις βίλες και να δημιουργήσουν ένα κλειστό “Μπέβερλι Χιλ” αποκλείοντας την πρόσβαση στην ακτή της χερσονήσου. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε και σε ραδιοφωνική εκπομπή (Street radio με τον Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου), «το επέβαλαν οι συνθήκες, το επέβαλαν οι δανειστές, το επέβαλαν αυτοί οι οποίοι επιτρέπουν σε αυτή την χώρα σήμερα να έχει ηλεκτρικό ρεύμα και να μην κυκλοφορούμε τώρα που θα σκοτεινιάσει, σε λίγο, με φανούς θυέλλης.(!!!) Γι’ αυτό σημειώνει ότι όταν έφυγαν οι επενδυτές, λόγω της απόρριψης από το ΣτΕ, «τρέξαμε και μπήκαμε σε αυτό το project πιο ζεστά για να μπορέσουμε να γίνουμε μέρος της λύσης». «...Πείσαμε λοιπόν τους επενδυτές να κάτσουν, και τους πείσαμε να ανοίξουμε πάλι τα χαρτιά τους, οι μελετητές τους και οι μελετητές μας. ...Έτσι λοιπόν προχώρησε η συμφωνία και έκλεισε η επένδυση».

Την περασμένη εβδομάδα μπήκαμε μέσα και περπατήσαμε στη Χερσόνησο του Αστέρα. Αυτό που είδαμε είναι απολύτως αποκαρδιωτικό. Δεν μιλάμε για τις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά αυτό το απίστευτο “ξεκοιλιασμα” της Χερσονήσου από τη Νοτιοδυτική πλευρά, (αγναντεύοντας τις Φλέβες*, που κι εκεί ετοιμάζεται επένδυση “μεγατόνων”) αποψιλώνοντάς την από όλο εκείνο το πράσινο που είχε και κατεβάζοντάς το σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Τόννοι τα μπάζα... και το Ακρωτήρι εξαφανίζεται!

Μπάρες στα πάρκινγκ της Βουλιαγμένης

Καλοκαίρι του 2018 πρωί 08.00 όπως συνηθίζαμε πήγαμε να κολυμπήσουμε απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης, που παρκάραμε στους χώρους στάθμευσης, ελεύθερα, εκεί που βρίσκονται οι επιχειρήσεις εστίασης “Λάμπρος” και “Αγνάντι”. Προς μεγάλη μας έκπληξη τα είδαμε κλεισμένα με μπάρες και λουκέτα.

Πού θα κατέβει ο Βουλιαγμενιώτης να αφήσει το αυτοκίνητό του για να κολυμπήσει;;;

Διώχθηκε ο ΝΟΚΒ

Ο Ναυτικός Ομιλος Κατοίκων Βουλιαγμένης, με μια πλούσια, μεγάλη προϊστορία αθλητικών αγώνων και μεταλλίων, σήμερα βρίσκεται σε μαρασμό. Ο χώρος που κατείχε και λειτουργούσε, δόθηκε στον επιχειρηματία που έχει το “Εν Πλω” και ο ΝΟΚΒ στριμώχτηκε σε μια γωνιά, απομονωμένος να ψυχορραγεί...

Η πλατεία της Βουλιαγμένης

Επιχείρησε να τσιμεντοποιήσει την πλατεία της Βουλιαγμένης, ένα φυσικό τοπίο μοναδικό και να σηκώσει σιδερένια αερογέφυρα να περνάνε απέναντι. Προς το παρόν τον σταμάτησαν οι κάτοικοι με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν. Και λέμε προς το παρόν, γιατί ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, σημειώνει ότι εκπονείται η μελέτη κατασκευής της.

Διαπλάτυνση του λιμενοβραχίονα της μαρίνας Βουλιαγμένης

Με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου αποφασίστηκε η επιμήκυνση του λιμενοβραχίονα της μαρίνας Βουλιαγμένης, προκειμένου να δέχεται μεγαλύτερα σκάφη, και να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις. Αυτή η διαπλάτυνση της μαρίνας θα επιφέρει μεγάλη ζημιά στον κόλπο καταστρέφοντάς τον παντελώς, αφού δεν θα ανανεώνεται, όπως φωνάζουν ειδικοί επιστήμονες και οικολόγοι και όπως το σταμάτησε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας όταν παλιότερα ξαναεπιχειρήθηκε.

Αποκλεισμός από τους όρμους του Καβουρίου

Παρέδωσε σε επιχειρηματίες τους δύο πανέμορφους όρμους του Καβουρίου (Ζώσκα και Mαλτσινιώτη) τις οποίες γέμισαν με ομπρέλες και ξαπλώστρες-κρεβάτια. Οι δε καντίνες έγιναν ρεστωράν πολυτελείας, αποκόπτοντας και από εκεί τους κατοίκους, βάζοντας εισιτήριο στου Μαλτσινιώτη το πάρκινγκ και το άλλο είναι αποκλεισμένο από τους παρκαδόρους που μόνιμα δεν υπάρχει θέση...

Τα απορρίμματα στη Σχολή Ευελπίδων

Υπέγραψε μνημόνιο μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του Δήμου να δημιουργηθεί εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων και στον Υμηττό καταστρέφοντας όλη την περιοχή από την ρύπανση και τον κυκλοφοριακό φόρτο, κάτι που το πήρε πίσω όπως διατείνεται, παρ’ ότι πριν κάτι μήνες μας έλεγε ότι: «ο δήμος μας βρίσκεται σε συνεργασία με 2 πρωτοπόρα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξετάζοντας τη δυνατότητα εγκατάσταση στην περιοχή μας, εκτός αστικού ιστού, μονάδας διαχείρησης αποβλήτων τελευταίας τεχνολογίας».

Σήμερα μας λέει ότι θα μεταφέρει όλα τα συνεργεία του δήμου εκεί.

Ποιά πλατεία Βούλας!

Το τοπίο της πλατείας της Βούλας είναι πλέον αποκαρδιωτικό. Γέμισε φαγάδικα και η πλατεία μετατράπηκε σε ένα διάδρομο, οι δε γύρω δρόμοι γέμισαν μπαράκια... αλλοιώνοντας παντελώς τη φυσιογνωμία της περιοχής και φορτώντας με ηχορύπανση τους κατοίκους που έχασαν τον ύπνο τους.

Φανάρι στην παραλία “Νότος”

Αερογέφυρα στην παραλία της Βούλας στο ύψος της οδού Διός και της παιδικής χαράς “Νότος”, έχει αποφασίσει να υπερυψωθεί, παρά το ότι η κοινή πρακτική της αερογεφυρών έχει αποδείξει ότι δεν λειτουργεί, δεν λύνει το πρόβλημα και επιβαρύνει κατάφορα τη φυσιογνωμία της πόλης. Αντίθετα το πεζοφάναρο που έχει αποφασιστεί από Περιφέρεια εδώ και ένα χρόνο δεν το είδαμε να τοποθετηθείται με αποτέλεσμα να διασχίζουν το λεωφόρο καθημερινά κάτοικοι για την παιδική χαρά και για τη θάλασσα βάζοντας τη ζωής τους σε κίνδυνο.

Μονοδρομήσεις και νησίδες

Επιχείρησε να μονοδρομήσει την Πειραιώς και την Προόδου στα Δικηγορικά Βούλας και τον σταμάτησαν οι κάτοικοι με τις διαμαρτυρίες τους.

Επιχείρησε να βάλει νησίδα στην οδό Σωκράτους μπροστά στο εμπορικό τμήμα της και το σταμάτησαν οι κάτοικοι με τις παρεμβάσεις τους.

Eπέκταση του γηπέδου Βούλας!

Επιδιώκει την επέκταση του γηπέδου Βούλας, από την πλευρά της οδού Περικλέους, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ζωτικός χώρος του και να αποκτήσει όπως σημειώνει ο δήμαρχος «τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την αδειοδότησή του». Οι κάτοικοι αντιδρούν διότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή τους φέρνοντας ομάδες εκτός περιοχής και κάποιοι έχουν προσφύγει. Ο δήμαρχος τονίζει ότι αυτό θα γίνει «με πυρηνικά μέσα».

Να σημειώσουμε εδώ ότι το γήπεδο αυτό αντικατέστησε πριν 40 περίπου χρόνια την αλάνα. Ποτέ δεν έγινε γήπεδο με προδιαγραφές για επίσημους αγώνες.

Σε διωγμό το Νοσοκομείο

Υπό διωγμό βρίσκεται το Ασκληπιείο Νοσοκομείο, από το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που ζητάει να του πάρει το χώρο στάθμευσης που βρίσκεται από την πλευρά της λεωφόρου (ως οφειλόμενα 5 στρέμματα στο Δήμο), αντί να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Νοσοκομείου σε ό,τι μπορεί να βοηθήσει να παραμείνει δημόσιο, να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί σε κλινικές. Γιατί το νοσοκομείο είναι μεγάλη ανακούφιση για τον κάτοικο της περιοχής που ακουμπά τον πόνο του, είναι δίπλα του στο έκτακτο περιστατικό και όχι μόνο. Γι’ αυτό βρίσκεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο το πανό που γράφει: «Δήμαρχε, κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο», κάτι που σε υπόμνηση δημοτικού συμβούλου, ο δήμαρχος απάντησε: «Με διαφημίζει»!

Eγκληματικές πολεοδομικές παραβάσεις στα Πηγαδάκια

Τρία οικοδομικά μεγαθήρια ανεγέρθηκαν στα Πηγαδάκια, με καταπατήσεις του δάσους της Τάσσιανης, και έξω από κάθε συντελεστή δόμησης!

Για το θέμα έχει προσφύγει σύλλογος και τους έχει σταματήσει· προς το παρόν... (λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην καταγγελία του Συλλόγου, σελ.).

 

Μεγάλοι επενδυτές στο παραλιακό μέτωπο της Βούλας

Δημοπρατήθηκαν οι παραλίες της Βούλας (Κάμπινγκ, Α’ πλαζ και Β’ πλαζ) σε επενδυτές για να
κατασκευαστούν εμπορικές χρήσεις τύπου MALL, τις οποίες δεν γνωρίζουμε, αφού οι μελέτες θα γίνουν από τους επενδυτές. Η προσέγγιση από τον κάτοικο θα είναι δύσκολη, και ας μην υπάρχει εισιτήριο - όπως λένε - και βέβαια θα ξεχάσει την ηρεμία και την ησυχία της ακτής. Ακολουθεί η ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας...

 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κράτησε την παραλία για τους δημότες του. Γιατί αυτός μπορεί;

Οι αιτιάσεις του Δήμου ότι η ΕΤΑΔ τις έδινε με τον όρο να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις, δεν ευσταθεί. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, που υπέγραψε τη σύμβαση “παραχώρησης” την ίδια χρονική περίοδο με το Δήμο ΒΒΒ. δεν απεδέχθη στη σύμβαση που υπέγραψε εμπορικές χρήσεις.

Πήρε την παραλία για τους δημότες αναλαμβάνοντας το κόστος συντήρησης και λειτούργησε άψογα το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δεν δέχθηκε να καταβάλλει ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα και έχει την παραλία του καθαρή και ελεύθερη για όλους.

H καθαριότητα, υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα ορισμένα σημεία, είναι μόνιμα μικροί σκουπιδότοποι. Οι κάδοι δεν πλένονται και τώρα που αρχίζει η ζέστη θα αρχίσει να μας πνίγει η μπόχα.

Εγιναν και έργα

Θα μου πείτε δεν έκανε τίποτα καλό ο δήμαρχος; Οχι, δεν θα το πούμε αυτό. Εφτιαξε τις παιδικές χαρές με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος με κονδύλια της Περιφέρειας, κατασκεύασε Παιδικούς σταθμούς επίσης με κονδύλια της Περιφέρειας, κατασκεύασε τον αγωγό ακαθάρτων στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, ο οποίος δημιουργούσε προβλήματα συχνά - πυκνά στην περιοχή, ρυπαίνοντας τη θάλασσα. Εχει δρομολογηθεί η κατασκευή αγωγών ομβρίων στη Βουλιαγμένη, δημοπρατήθηκε και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την διαμόρφωση του ρέματος στο Κόρμπι, έργο της Περιφέρειας. Δεν είναι τυχαία, η εκτίμηση του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου προς την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Έχει δώσει στο Δήμο κονδύλι που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Eπένδυση μεγατόνων στις Φλέβες

* Φλέβες, είναι το νησί που βρίσκεται απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Άμυνας. Έχει περάσει πρόσφατα στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων!

Στα σκαριά βρίσκονται δύο προτάσεις για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, όπως διαβάσαμε στην “Ναυτεμπορική”.

Η πρώτη, που θεωρείται και πολλών μεγατόνων, προέρχεται από αραβικά κεφάλαια. Προβλέπει επένδυση που μπορεί να κυμανθεί από 1,5 έως και 2,5 δισ. ευρώ, και προϋποθέτει την τροποποίηση του ρυθμιστικού πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας. Η δεύτερη πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά μεγάλο ελληνικό όμιλο, με προϋπολογισμό που φτάνει περίπου τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ η έκταση των εγκαταστάσεων που απαιτεί είναι περίπου στα πολεοδομικά όρια που ισχύουν σήμερα.

Απέναντι ακριβώς από τις Φλέβες είναι η χερσόνησος του Αστέρα με τις βίλες που ετοιμάζονται.

 

«κανείς δεν είναι τέλειος εκτός του κυβερνήτη!!!”

(nobody’s perfect except the captain!!!) είναι η φράση - slogan που εκφράζει τον Γρ. Κωνσταντέλλο και την έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο δημάρχου!

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος