Κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συμμετοχή της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, στις προσεχείς εκλογές στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά Περιφέρεια της χώρας.

Η Παράταξη αριθμεί συνολικά 153 υποψηφίους στους 8 τομείς των Περιφερειακών Ενοτήτων, που συνδυάζουν την απαιτούμενη γνώση, εμπειρία, επιστημοσύνη αλλά και το ήθος, ώστε να διοικηθεί αποτελεσματικά και αποδοτικά για τους πολίτες η Περιφέρεια Αττικής.

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία:

Η Παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Σγουρό συμμετέχει για 5η φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Το 2002, 2006 συμμετείχε στις εκλογές της αιρετής Νομαρχίας Αθηνών, το 2010 και το 2014 στις εκλογές για την αιρετή Περιφέρεια Αττικής.

Τρεις στις τέσσερις φορές κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναδειχθείσα ως πρώτη δύναμη.

Σύνολο υποψηφίων 153, εκ των οποίων 91 άνδρες (59%) και 62 γυναίκες (41%).

Υποψήφιοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Παράταξη 114 (75%), υποψήφιοι που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν έστω μία φορά 39 (25%)

Στην Παράταξη συμμετέχουν 5 πρώην Δήμαρχοι (Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αγ. Παρασκευής, Αίγινας, Αχαρνών, Μεθάνων) και μεγάλος αριθμός πρώην αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που έχουν να προσφέρουν τη γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης.

Η Παράταξη περιλαμβάνει υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που έχουν διακριθεί στους τομείς της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

 

Οι υποψήφιοι Περιφερειακής Ενότητας
Ανατολική Αττικής

 

 1. Αλμπάνης Ευάγγελος, Φυσικός
 2. Αρβανίτης Γιώργος, Αρτοποιός
 3. Γκούρλια Άρτεμις, Δημοσιογράφος
 4. Δόγκας Δημοσθένης, Χρηματοοικονομικά
 5. Ευαγγέλου Αγγελική, Νοσηλεύτρια – Μαία
 6. Καλαποθαράκος Χρήστος, Επιχειρηματίας
 7. Κοντάκης Κυριάκος, Επιχειρηματίας
 8. Κωνσταντίνου Έλενα, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 9. Μεθενίτης Σωτήρης, Δικηγόρος
 10. Μπαντούνα Γεωργία, Υπάλληλος ΟΤΕ
 11. Μπουντουβάς Αναστάσιος, Μαθηματικός
 12. Ντούρος Σωτήρης, Πολιτικός Μηχανικός
 13. Παλάτου Κωνσταντίνα, Οικονομολόγος
 14. Παπαθανασίου Χριστίνα, Δημόσιος Υπάλληλος
 15. Πρέκας Μίλτος, Χημικός, Εκπαιδευτικός
 16. Σμέρος Γιάννης, Χημικός Μηχανικός,
 17. Σταύρου Δημήτριος, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας
 18. Τσαντουλή Χριστίνα, Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
 19. Τσιάμη – Βακαλοπούλου Αριστέα, Αισθητικός
 20. Χαλκίδης Χρήστος, Συνταξιούχος Αξιωματικός Λ.Σ.

 

Η Ανατολική Αττική αποτελείται από 13 Δήμους (Αχαρνών, ΒΒΒΒ, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτκής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας- Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος, Ωρωπού) και εκλέγει 13 περιφερειακούς συμβούλους. Μπορείς δηλαδή να βάλεις μέχρι τέσσερις σταυρούς.

 

Επιλογές

 

methenitis dogasΤον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Ανατ. Τομέα Σωτήρη Μεθενίτη, τον γνωρίσαμε ως δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και τον συστήνουμε. Είναι ένα ελεύθερο πνεύμα, που δεν άγεται και φέρεται από κομματικές ταυτότητες. Δεν ανήκει στους δημάρχους που πιθανόν να έχουν διαβρωθεί από εξωθεσμικούς παράγοντες...

Το Δημοσθένη Δόγκα, τον γνωρίζουμε από μωρό στην κούνια. Είναι ένας νέος με ιδέες και φαντασία, που κατέβηκε για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικώντας τη δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ.

Ο δήμος ΒΒΒ δεν έχει στείλει ποτέ στην Περιφέρεια αντιπρόσωπο και είναι η μοναδική ευκαιρία να γίνει τώρα.

Τον Τάσο (Μπουντουβάς Αναστάσιος), τον γνωρίσαμε στο Δήμο Παλλήνης στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, πριν το 2010, όταν ακόμα η Παλλήνη ήταν μόνη ως Δήμος. Έχει αρχές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αιρετό.

Υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι στην λίστα με ενδιαφέροντα, που ο ψηφοφόρος, μπορεί να επιλέξει χωρίς να “μουτζώνεται” μετά για το ...σταυρό του.

ΒΈΒΑΙΑ και στους υπόλοιπους συνδυασμούς της Περιφέρειας υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, που θα πρέπει ο ψηφοφόρος να τους αναζητήσεις, όπως στο Συνδυασμό του Γ. Πατούλη είναι υποψήφιοι δύο πολίτες του Δήμου ΒΒΒ, καταξιωμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δημήτρης Κιούκης με ενεργή δράση στη Δημοτική Αρχή δεκαετίες και η Αννα Τομοπούλου - Λεντή, πρόεδρος του Τοπικού Βουλιαγμένης.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος