Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο, με όλους τους υποψηφίους τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές του Δήμου ΒΒΒ.

Στο σύνολο κατέθεσαν 6+1 συνδυασμοί. Την “πρωτοτυπία” αυτή διευκολύνει ο νέος νόμος “Κλεισθένης” για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει ομάδα στις εκλογές επιλέγοντας μία Κοινότητα ή μόνο στο Κεντρικό Συμβούλιο.

 

Ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις Κοινότητες

 

Η εκλογή Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή Συμβουλίων Κοινότητας διαχωρίζονται πλήρως. Έτσι, η εκλογή στις Κοινότητες γίνεται πλέον με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό του Δημάρχου και σε χωριστή κάλπη.

Η έννοια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, είναι ότι θα λειτουργήσουν, κάπως, σαν Κοινότητες, όπως παλιά, ανεξαρτήτως πληθυσμού.

 

Οι ιδιαιτερότητες

Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Κατάθεσαν οι συνδυασμοί:

― «Βάρη - Βούλα, Βουλιαγμένη», πόλη για να ζεις, με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο
― «Δίπλα σας» με τη Μαρία Χόβρη - Σίνα
― «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» με τον Δημήτρη Δαβάκη.
― «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Κώστα Πασακυριάκο
― «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» με τον Θάνο Ματόπουλο
― «Νέα πόλη - Μία πόλη» με το Μανώλη Δασκαλάκη και
― «Βουλιαγμένη αγάπη μου» μία φρέσκια ομάδα κατοίκων της Βουλιαγμένης.

 

Ας δούμε καθέναν συνδυασμό ξεχωριστά. Ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατέθεσε ένα υπερπλήρες σε αριθμό υποψηφίων ψηφοδέλτιο από 96 άτομα, για το κεντρικό συμβούλιο αλλά και για τις τρεις Κοινότητες, Βάρη, Βούλα & Βουλιαγμένη.

Η Μαρία Χόβρη - Σίνα, δημοτική σύμβουλος επί σειρά ετών και υποψήφια δήμαρχος, επίσης κατέθεσε πλήρη συνδυασμό αποτελούμενο από 65 άτομα και για το κεντρικό και για τις τρεις κοινότητες, παρ’ ότι οι φήμες έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει...

Ο Δημήτρης Δαβάκης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος, κατέθεσε στο κεντρικό συμβούλιο και για την Κοινότητα Βούλας, συνολικά 50 άτομα. Δεν κατάφερε να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο για τη Βάρη και τη Βουλιαγμένη και πιστεύουμε ότι αιτία είναι η καθυστερημένη απόφαση του Δ. Δαβάκη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δημοτικιός σύμβουλος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και νυν υποψήφιος δήμαρχος, κατέθεσε επίσης πλήρη συνδυασμό με 62 άτομα και για το κεντρικό και για τις τρεις κοινότητες.

Ο Θάνος Ματόπουλος επικεφαλής της “ΡΙΚΙΠ”, δημοτικός σύμβουλος στα έδρανα της αντιπολίτευσης κατέβασε 58 συμβούλους συνολικά. Δεν κατάφερε να συμπληρώσει για το τοπικό της Βουλιαγμένης.

Ο Μανώλης Δασκαλάκης κατέθεσε υποψηφίους μόνο για το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο, 33 άτομα.

Αυτόνομη η Βουλιαγμένη

Τέλος, η Βουλιαγμένη κατεβαίνει αυτόνομη, μετά το “κρέμασμα” που τους έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Τζιώτης και διεκδικεί την Κοινότητα Βουλιαγμένης.

Την πρώτη Κυριακή επιλέγεις Σύμβουλο

Με το νέο νόμο Κλεισθένης, δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά, ο ψηφοφόρος να επιλέξει την πρώτη Κυριακή το σύμβουλο της αρεσκείας του. Να αξιολογήσει τις λίστες των υποψηφίων, να δει τα βιογραφικά τους και να ψηφίσει τον δημότη εκείνον που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της πόλης. Ο σύμβουλος εκλέγεται την πρώτη Κυριακή. Δεν αλλάζει ο αριθμός των συμβούλων με το ποσοστό που θα φέρει ο υποψήφιος δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή. Γι’ αυτό άλλωστε και οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, ενώ οι δήμαρχοι που δεν θα πιάσουν το 50+1% θα διεκδικήσουν - μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι (οι δύο πρώτοι) - το δημαρχιακό θώκο.

Δύο σημαντικά πρόσωπα στο “Δίπλα σας”

Δύο σημαντικά πρόσωπα από την πολιτική σκηνή του Δήμου ΒΒΒ εντάχθηκαν, στις ...12 και 1 στο συνδυασμό “Δίπλα σας” με τη Μαρία Χόβρη - Σίνα, που πιστεύουμε ότι θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στο συνδυασμό. Είναι ο Δημήτρης Κυπριώτης στρατηγός εν αποστρατεία αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Βάρης επί δημαρχείας και ο Κώστας Βενετσάνος, αρθρογράφος και εκδότης, πρώτος αντιδήμαρχος στο Δήμο Βούλας.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος