Το παραλιακό μέτωπο της Βούλας σε επενδυτικές εταιρείας μεγάλου βεληνεκούς

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των εκτάσεων της Β’ Πλαζ Βούλας, της Α’ πλαζ και του Camping Βούλας, την Τετάρτη 24 Απριλίου με αναδόχους μεγάλα επενδυτικά σχήματα.

Όπως προκύπτει από τους όρους της σύμβασης και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ανάδοχοι, το συνολικό ύψος των επενδύσεων αναμένεται να υπερβεί τα 15 εκ. ευρώ και το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Ο Δήμος θα εισπράττει περίπου 1 εκατομ. € ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων.

Η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών μόνο στις λουτρικές εγκαταστάσεις και παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο (όχι στους δημότες).

Η μίσθωση των παραλιών προέκυψε μετά την παραχώρηση, από την ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) 540 στρεμμάτων παραλιακής ζώνης προς το Δήμο για διαχείριση με υποχρέωση ανάπτυξης δραστηριοτήτων, για έσοδα. Η παραχώρηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρωτοκόλλων παράδοσης παραλαβής από τα δύο μέρη.

Ας δούμε τι θα αναπτυχθεί

ΑΚΤΗ Β΄ ΒΟΥΛΑΣ:

Όλη η έκταση χωρίζεται σε τρεις ζώνες για τρία διαφορετικά βαλάντια.

Προβλεπόμενα έργα: 7.000.000,00 ευρώ.

costa navarinoΑνάδοχος και στις τρεις ζώνες: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»

 

Α’ Ζώνη

Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων.

Δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets).

Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια Εισόδου-Υποδοχής-Διοίκησης.

Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

 

Β’ Ζώνη:

Διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτήρια.

Δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της ΖΩΝΗΣ 1.

Δημιουργείται χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Δημιουργείται κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται αποκλειστικά στο Δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης.

Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

 

Γ’ Ζώνη:

Δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων

Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

 

Α΄ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΑΣ (ΚΑΜΠΙΝΓΚ):

Όλη η έκταση χωρίζεται σε τρεις ζώνες για τρία διαφορετικά βαλάντια.

Προβλεπόμενα έργα: 8.000.000 ευρώ.

 

1η Ζώνη:

Ανάδοχος: «ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία»

Δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση.

Δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων

Δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις.

Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης

Προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου

Διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο Υποδοχής – Διοίκησης.

2η Ζώνη:

Ανάδοχος: «Tanweer Alliances Ανώνυμης Εταιρείας διανομής Παραγωγής εκμετάλλευσης και προβολής οπτικοακουστικού περιεχομένου - Tanweer Alliances S.A.»

Δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την πόλη μας. Το παραλιακό μας μέτωπο αλλάζει μορφή, μετά από προσπάθεια τεσσάρων χρόνων η πόλη μας αποκτά τις παραλίες που της αξίζουν. Η ανάπλαση των εκτάσεων που δημοπρατήθηκαν σήμερα αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια και επιτέλους, μετά από τέσσερα χρόνια μεθοδικής δουλειάς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να έχουμε αναδόχους επενδυτές όπως είναι οι εταιρείες Temes ιδιοκτήτρια τουριστικών μονάδων όπως το Costa Navarino και το Hilton στη Β’ Πλαζ και η εταιρείεα συμφερόντων Ναυσικά και η Tanweer στο Camping.

...Το 2020 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποκτήσει δύο παραλιακές ζώνες κόσμημα για την περιοχή, με λουτρικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου».

 

Σ.Σ. Αυτό το “αίτημα” των κατοίκων, δεν το είχαμε αντιληφθεί! Εμείς πού ζούμε; Πολύ “αξιοποίηση” απομόνωσης των κατοίκων βλέπουμε.

 

Αννα Μπουζιάνη

 

«Eίναι μάλλον προμελέτες...»

Για τη δημοπράτηση των παραλιών, που έγιναν την περασμένη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, ρωτήθηκε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (22.4.19) από τη Μ. Σίνα, Δ. Δαβάκη και Κ. Πασακυριάκο, και ο δήμαρχος απάντησε ότι η δημοπράτηση των παραλιών έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πίσω σημειώνοντας ότι ακολουθήθηκε μία μακριά διαδικασία.

«Μετά από 6 διαδικασίες δημόσιες, Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου και πάνω από 20 συναντήσεις με τη διεύθυνση Πολεοδομικού σχεδιασμού και 30 συναντήσεις με την ΕΤΑΔ, και τις καθυστερήσεις που έγιναν λόγω διαδικασιών και εμπλεκόμενων υπηρεσιών, οι μελέτες έχουν εγκριθεί, είναι μάλλον προμελέτες, γιατί οι μελέτες είναι υποχρέωση να τις κάνουν, να τις οριοθετήσουν και να τις ολοκληρώσουν ποιοί; Οι ανάδοχοι, γιατί είναι μελέτες μεγάλου βάρους και μεγάλου κόστους», κατέληξε ο δήμαρχος.

 Όσο για το αν “δεσμεύονται επόμενες διοικήσεις”, που ρώτησε ο Κ. Πασακυριάκος, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν δεσμεύουμε την επόμενη διοίκηση, απλά εξελίσουμε αποφάσεις που έχει πάρει αυτή η διοίκηση και η υποχρέωση που έχει αναλάβει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Η λογική να πάμε μετά, θα έμπαινε σε πολύ μεγάλο ρίσκο χρονολογικά. Αυτές οι εκτάσεις, εάν τελεσφορήσουν οι δημοπρασίες, θα είναι έτοιμες οι παραλίες το 2020.

Σ.Σ. Όμως εδώ κάπου δικαιώνονται οι ανησυχίες των συμβούλων, αφού έχουν δει μόνο προμελέτες και τις τελικές μελέτες δεν θα τις δουν γιατί δεν θα περάσουν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα τις δουν και οι σύμβουλοι και οι πολίτες παρά μόνο σε έργα πάνω στην παραλία όταν θα έχουν γίνει!!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος