Συνεδριάσεις μόνο για ΕΚΤΑΚΤΕΣ, ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ περιπτώσεις

Τη μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου μπαίνουμε στην ευθεία των εκλογών για Δήμο, Περιφέρεια και την Ε.Ε.

Ετσι αρχίζουν και οι περιορισμοί στη λήψη αποφάσεων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 -αρ.65 §5: «5. Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων», και τον συμπληρωματικό Ν 4257/2014, αρθ.1 §2.

Έτσι λοιπόν, από 25η Απριλίου μέχρι και 31 Αυγούστου, που αναλαμβάνουν οι νέες αιρετές αρχές δεν λαμβάνονται αποφάσεις που μπορούν να δεσμεύσουν τη νέα αρχή. Μόνο για ΕΚΤΑΚΤΕΣ, ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ περιπτώσεις.

Εδώ γεννάται ένα ερώτημα, μια που η Δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ την τελευταία ημέρα προ της απαγόρευσης, δημοπρατεί το Κάμπινγκ, την Α πλαζ και τη Β πλαζ στη Βούλα. Μία ενέργεια που θα αλλάξει παντελώς το τοπίο στην πόλη και θα δεσμεύσει τις επόμενες δημοτικές Αρχές, τη στιγμή που οι μελέτες των έργων που θα γίνουν εκεί, είναι κάτι αφηρημένο και δεν αναλύθηκαν στο Δ.Σ. Ο δήμαρχος μιλάει για “επενδύσεις στην παραλιακή ζώνη, που αφήνουν ένα έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα”.

Το θέμα αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Πασακυριάκος στη συνεδρίαση 8/4/19.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 304 guests και κανένα μέλος