Μεγάλη αναταραχή δημιουργήθηκε στην κοινωνία του Κορωπίου, στο άκουσμα ότι η “Χρυσή Αυγή” έχει πάρει το αμφιθέατρο του Δημαρχείου, προκειμένου να κάνει εκδήλωση την 21η Απριλίου!

Παρατάξεις, κόμματα, πολίτες ξεσηκώθηκαν. Δηλώσεις, ανακοινώσεις, κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή, που παραχώρησε την αίθουσα.

Η δημοτική παράταξη “Αλλάζουμε” με υποψήφιο δήμαρχο το Διον. Κερασιώτη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Αλλάζουμε”

«Προξενεί αλγεινή εντύπωση η απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο Κορωπί να παραχωρήσει το αμφιθέατρο του Δήμου για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη σημαδιακή και αποφράδα ημερομηνία της 21ης Απριλίου με κεντρικό ομιλητή το Γενικό της Γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκο.

   Ειδικά φέτος που η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων και την έναρξη της εβδομάδας των Παθών η Δημοτική Αρχή έπρεπε να είναι διπλά προσεκτική. Αντίθετα με τη χριστιανική διδασκαλία της αγάπης και της αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας οι νοσταλγοί του ναζισμού κηρύσσουν καθημερινά το μίσος».

 

Η Τ.Ο. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΚΕ

Και ο Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ καταγγέλει την ενέργεια σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής αρχής Κορωπίου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του δημαρχείου για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι απόγονοι του Χίτλερ, τα παιδιά της Χούντας έρχονται την 21η Απρίλη να κάνουν φασιστική φιέστα στο αμφιθέατρο του δημαρχείου. Διαλέγουν αυτήν τη μαύρη επέτειο της ιστορίας μας και ο δήμαρχος Κιούσης τους δίνει το χώρο.

 

“Mea culpa” από τη Δημοτική Αρχή

Στο βάρος των αντιδράσεων, η Δημοτική Αρχή Κρωπίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι δεν δόθηκε άδεια, απλά υπήρξε προφορικό αίτημα.

Γράφει: Σχετικά με δημοσιεύματα και αντιδράσεις για εκδήλωση περιφερειακής παράταξης –ενόψει Περιφερειακών Εκλογών 2019 -που φέρεται να έχει εξασφαλίσει την αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Κρωπίας με ημερομηνία εκδήλωσης που συμπίπτει με την ημέρα του Στρατιωτικού Πραξικοπήματος της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το Δήμο Κρωπίας:

«Δεν έχει δοθεί άδεια από το Δήμο Κρωπίας για την εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Ελληνική Αυγή» με ημερομηνία την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας.

Υπήρξε προφορικό αίτημα και σημείωση σε άτυπο ημερολόγιο εκδηλώσεων υπηρεσίας του Δήμου που όμως δεν τέθηκε εγκαίρως υπόψη του Δημάρχου Κρωπίας.

Είναι αυτονόητο ότι η αίτηση αυτή δεν εγκρίθηκε. Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας είναι ανεξάρτητη. Ως γνωστόν, δεν υποστηρίζεται από κόμματα και δε μετέχει του πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού κομμάτων. Έχει «κόμμα υποστήριξης» το Κορωπί και τους δημότες του και το γνωρίζουν όλοι».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 270 guests και κανένα μέλος