Στην παραχώρηση της «Ακτής Β’ Βούλας» και της «Α’ Ακτής Βούλας (camping) σε επιχειρηματικά σχήματα, προχωρά η διοίκηση του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω δημοπρασίας στις 24 Απρίλη.

Την αντίθεσή του σ’ αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Πασακυριάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Δευτέρα 8 Απριλίου 2019) με ερώτησή του προ ημερησίας.

Ο Κώστας Πασακυριάκος με αφορμή αυτή την εξέλιξη δήλωσε:

«Οταν είχε έρθει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (26 Σεπτέμβρη 2016), ήμουν ο μόνος που καταψήφισα, εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Συσπείρωση. Γιατί βλέπαμε πως αυτό που έρχεται είναι απλά μία αλλαγή σκυτάλης στο ποιος θα προχωρήσει την παραχώρηση των παραλιακών «φιλέτων» σε επιχειρηματικά σχήματα.

Το λέγαμε και τότε, όταν όλοι πανηγύριζαν (ή εξέφραζαν κάποιες επιφυλάξεις) για τη “μεγάλη νίκη” και τη δικαίωση δεκαετιών. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

 

Ενα μήνα πριν τις εκλογές, έρχεται αυτή η εξέλιξη.

Στη «Ακτή Β’ Βούλας» οι επιχειρηματίες με «συνεταίρους» Δήμο και ΕΤΑΔ, θα μοιράζονται τα κέρδη από το εισιτήριο στην πλάζ και βέβαια τα κέρδη από τις εμπορικές χρήσεις μέσα στην πλαζ. Από τα κέρδη των επιχειρηματιών ο δήμος θα παίρνει ένα προκαθορισμένο ετήσιο μίσθωμα και θα αποδίδει το 20% στην ΕΤΑΔ.

Στην «Α’ Ακτή Βούλας» (camping) μπορεί να μην υπάρχει εισιτήριο εισόδου, αλλά οι εμπορικές χρήσεις και τα όσα θα ζητάνε οι επιχειρηματίες για τη χρήση των εμπορικών χρήσεων, είναι προφανές ότι αντικειμενικά θα λειτουργήσουν ως φρένο για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όχι μόνο της περιοχής αλλά όλης της Αττικής.

 

Τι έργα περιλαμβάνουν στην Α και Β πλαζ Boύλας

  1. Για την Ακτή Β’Βούλας, συνολικής έκτασης 73.832 τ.μ., στα τεύχη διακήρυξης της δημοπρασίας προβλέπεται η τμηματική παραχώρηση της παραλίας, μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας για 14 χρόνια (έως το 2033). Οι ζώνες που θα παραχωρηθούν σε επιχειρηματικά σχήματα είναι:

Ζώνη Α’: Με μίσθωμα προς το δήμο 70.000 το χρόνο. Κατασκευή αναψηκτηρίου και τραπεζοκαθισμάτων, δύο γήπεδα beach volley και ρακετών, κτίρια διοίκησης, ομπρέλες και καθίσματα.

Ζώνη Β’: Με μίσθωμα 120.000 το χρόνο. Αναψυκτήριο, χώρος εκδηλώσεων, πισίνα, κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ζώνη Γ’: Με μίσθωμα 20.000 το χρόνο. Εστιατόριο και τραπεζοκαθίσματα.

Η είσοδος στο χώρο θα έχει αντίτιμο (εισιτήριο εισόδου), με ελεύθερη είσοδο μόνο στους δημότες της περιοχής, αλλά όχι σε όλες τις ζώνες.

Θα δημιουργήσουν κοινόχρηστες ζώνες, όπου μόνο σ’ αυτές θα είναι ελεύθερη η είσοδος.

  1. Για την Ακτή Α’ Βούλας (κάμπινγκ), συνολικής έκτασης 58.710 τ.μ. στα τεύχη διακήρυξης της δημοπρασίας προβλέπεται η τμηματική παραχώρηση της παραλίας, μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας. Οι ζώνες που θα παραχωρηθούν σε επιχειρηματικά σχήματα είναι:

Ζώνη Α’: Με μίσθωμα προς το δήμο 230.000 το χρόνο. Γυμναστήριο, εμπορικό κατάστημα, κάμπινγκ, μαγαζιά, γήπεδα.

Ζώνη Β’: Θερινό σινεμά, κυλικείο, Κοινόχρηστοι χώροι.

 

Ο Κώστας Πασακυριάκος επεσήμανε

Από κοντά σε όλο αυτό το “σχέδιο αξιοποίησης” και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΤΑΔ, των επιχειρηματικών ομίλων και αυτή τη λογική υλοποιεί η διοίκηση του Δήμου. Πως να μη λέει λοιπόν η κυρία Δούρου ότι εάν ψήφιζε στο Δήμο μας, θα ψήφιζε το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο; Πώς να μην αφιερώνει ο Δήμαρχος ολόκληρη σελίδα στον απολογισμό του έργου της Διοίκησής του, στην περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Λογικό είναι, αφού την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπηρετούν.

 

Οχι στις ...ιερές μπίζνες στη Βουλιαγμένη

Περιοχές της Βουλιαγμένης επισκέφτηκε (5/4/19) αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης ΒBB, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Πασακυριάκο, συνοδευόμενος από τον ιστορικό, αρχαιολόγο και συγγραφέα Χρήστο Διονυσόπουλο. Μαζί τους και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Λεντωβάς, Γιάννης Νιτερόπουλος, Ανδρέας Κολλιαράκης και Κατερίνα Κούρκουλου.

Στο Μεγάλο Καβούρι, στο σημείο που ανακαλύφθηκε ο αμαξιτός δρόμος, που κατέληγε στο αρχαίο λιμάνι (για τη μεταφορά κυρίως αλατιού), ο Χρήστος Διονυσόπουλος μίλησε για τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου και περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να αναδειχτούν. Περιέγραψε σημαντικά βιώματα και εμπειρίες του από διάφορες θεσμικές και μη θέσεις που κατείχε, ανέλυσε τις αντιλαικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην περιοχή μέχρι και σήμερα. Πολιτικές, που έχουν ως κέντρο τους την επιχειρηματική εκμετάλλευση και το κέρδος εις βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών αναγκών. "Οταν συμπίπτουν τα σχέδια των τοπικών αρχών με τα σχέδια των επιχειρηματιών της γης, ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Οι δήμαρχοι οφείλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δημοτών", είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Διονυσόπουλος.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Πασακυριάκος δήλωσε: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με την Εκκλησία στην απο κοινού εμπορική αξιοποίηση τμημάτων της φερόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας ή και διεκδικούμενων εκτάσεων σε όλη τη χώρα. Η Βουλιαγμένη φαίνεται πως έχει ξαναμπει στο μάτι τέτοιων επιχειρηματικών σχεδιασμών».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο υποψήφιος δήμαρχς Κώστας Πασακυριάκος, καλεί τους πολίτες να σταθούν εμπόδια σ’ αυτά τα σχέδια και δηλώνει και προς κάθε κατεύθυνση.

«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί εμπορευματοποίησης «φιλέτων» της παραλιακής ζώνης».

Καλούμε τους δημότες να αναλογιστούν τις εξελίξεις που έρχονται. Και να πάρουν θέση και με την ψήφο τους στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Να αγωνιστούν μαζί μας για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Να αγωνιστούμε μαζί για πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση για όλο το λαό σε όλες τις παραλίες. Για εμάς και τα παιδιά μας».

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 277 επισκέπτες και κανένα μέλος