Άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου στο πρώην Κτήμα Καμπά με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης.

Σε μία επιφάνεια 315 στρεμ. στην Κάντζα, θα αναπτυχθούν επενδύσεις, που αγγίζουν τα 220 εκατομμ. €, με κάλυψη κατασκευών 111.000 τ.μ. περίπου.

Η Πολεοδομική μελέτη βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης, μετά και από το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Δήμου Παλλήνης και της εταιρείας «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ». Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση των συγκεκριμένων ενεργειών και σχετικών διαδικασιών, για να διασφαλίσει επίσημα τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε βήμα της εξέλιξης του θέματος και μέσα από Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Είναι μία μεγάλη απόφαση που θα κριθεί στο μέλλον πόσο καλή ή κακή θα αποβεί για την περιοχή.

Με το θέμα του κτήματος Καμπά, έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές και έχει χυθεί πολύ μελάνι, από το 2007, όταν εμφανίστηκε η εταιρεία Reds στο Δήμο Παλλήνης και παρουσίασε τη μελέτη ανάπτυξης μαμούθ, για την περιοχή. Σύλλογοι και μειοψηφίες του Συμβουλίου είχαν αντιδράσει έντονα. Εγιναν πολλές συνεδριάσεις, πολλές συναντήσεις, μεγάλες αντιδράσεις και αντιστάσεις από φορείς της περιοχής και από το Δήμο Παλλήνης.

Συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2007, μετά από πολύωρη συζήτηση και εκφρασμένες απόψεις από φορείς και πολίτες, είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απέρριπτε το έργο μαμούθ στην περιοχή καθώς και τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση του ΠΟΑΠΔ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων).

Ερχεται όμως το 2009 νέα απόφαση που είναι υπέρ της επένδυσης, με αντιδράσεις από φορείς και πολίτες που βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο, γιατί συνεδρίασαν “κεκλεισμένων των θυρών”.

Ο χρόνος όμως είναι σβηστήρι... οι αντιδράσεις, μειώνονται, επέρχεται κόπωση, άλλοι πείθονται και φτάνουμε σήμερα, όπου η παρούσα Δημοτική Αρχή συμφωνεί και προχωρεί.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Παλλήνης, έχει πληρώσει 5 εκατομμύρια πρόστιμο, στην εταιρεία για ...καθυστερήσεις. Σήμερα ο παρώην δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, τα ...παίρνει πίσω με ανταποδοτικά που συμφώνησε με την εταιρεία, ύψους 6 εκατομμ. €

Τι λέει ο Δήμος σήμερα 

Ο Δήμος Παλλήνης σημειώνει σε δελτίο του, ότι αφού εξασφάλισε την αποδοχή όλων των παρατηρήσεών του επί της Πολεοδομικής Μελέτης από τα αρμόδια Υπουργεία, προχώρησε τις διαδικασίες για να διασφαλίσει όσα από τα συμφωνηθέντα με την Εταιρεία δεν περιλαμβάνονται στην Πολεοδομική Μελέτη. Έτσι, για πρώτη φορά κατοχυρώνονται από το Δήμο οφέλη με δεσμευτικό τρόπο, όπως:

kampa simfonia

Για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη εξέλιξη του θέματος του Κτήματος Καμπά, ο Δήμος Παλλήνης κατοχυρώνει οφέλη για την πόλη και τον δημότη
 

― Βέλτιστη χωροθέτηση των κοινοχρήστων χώρων σε γειτνίαση με τους παρακείμενους οικισμούς.

― Ενοποίηση των κοινοχρήστων χώρων με τους χώρους εκπαίδευσης μέσω της υποβάθμισης του αρτηριακού χαρακτήρα της οδ. Λεονταρίου και της πεζοδρόμησης τμημάτων της.

― Φύτευση υψίκορμων δέντρων μεταξύ της επένδυσης και της γύρω περιοχής για την αντιμετώπιση της όχλησης, αποφυγή ρύπανσης (αισθητικής και περιβαλλοντικής).

― Κατασκευή ηχητικού φράγματος μεταξύ της Αττικής Οδού και των γύρω οικισμών Εργατικών Κατοικιών και των σχολικών συγκροτημάτων.

― Εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών με ευθύνη του Δήμου για την ελαχιστοποίηση της όχλησης από την κυκλοφορία των οχημάτων, το κόστος των οποίων θα βαρύνει την Εταιρεία.

Κατασκευή έργων αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ύψους (6.000.000,00) €, έξι εκατομμυρίων, με δαπάνη της Εταιρείας, με έμφαση στις γειτονικές περιοχές του Κτήματος Καμπά.

Κατασκευή έργων πρασίνου και άθλησης στους κοινόχρηστους χώρους 160 στρεμμάτων που περιέρχονται στο Δήμο Παλλήνης, με δαπάνη της εταιρείας, σύμφωνα με μελέτη που θα συντάξει ο Δήμος.

Άμεση μεταβίβαση με συμβόλαιο της Βίλλας Καμπά, πλήρως ανακαινισμένης, κατά ψιλή κυριότητα στον Δήμο και κατά πλήρη κυριότητα με την παρέλευση 15 ετών.

― Ανακατασκευή του παλιού Εργοστασίου και του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και ανάδειξη της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Αναβίωση 30 στρεμμάτων οικολογικών αμπελώνων, που θα συνδεθούν με τις μουσειακές λειτουργίες του παλιού Εργοστασίου Καμπά.

― Εξασφάλιση της πρόσληψης προσωπικού κατά προτεραιότητα από κατοίκους του Δήμου Παλλήνης.

― Εξασφάλιση ευκαιριών επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της επένδυσης, με ευνοϊκότερους όρους για επαγγελματίες του Δήμου Παλλήνης.

 

Αννα Μπουζιάνη

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος