Για τις λακούβες σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου 3Β, απάντησε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνεδρίαση της 18/3/19 στις προ ημερησίας ερωτήσεις συμβούλων.
 
Λακούβες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, τόνισε και συνέχισε. 4,8 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για οδοποιΐα και το 85/5 πάει στη Βάρη. 254 χιλιόμετρα δρόμους ήτοι 500 χλμ. πεζοδρόμια. Ενα άλλο κονδύλι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί σε πεζοδρόμια και θα γίνουν 4.000 χλμ σε κάθε Κοινότητα (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη).
 
O Σύλλογος “Αρχέδημος” απαντώντας στο δήμαρχο εξέδωσε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή.
"ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ” Σύλλογος Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β
 
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Προς: Δήμαρχο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους.
 
Αναφορικά με το οδικό δίκτυο στη Βάρη, η κατάσταση είναι απελπιστική και καθημερινά επιδεινώνεται. Αυτό φυσικά είναι πρόβλημα δεκαετιών. Σήμερα όμως η περιοχή της Βάρης είναι πυκνοκατοικημένη με αποτέλεσμα το πρόβλημα να χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Ιδιαίτερα όταν η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται στη Βάρη (από την χρηματοδότηση των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο 18/03/2019).
 
Λακκούβες σίγουρα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν μπορεί όμως ένας ολόκληρος δρόμος π.χ. οδός Υμηττού στο Κόρμπι Βάρης, κεντρικός δρόμος, να αποτελείται μόνο από λακκούβες και μπαλώματα με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Δεν μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε ομηρεία και να μην ασφαλτοστρώνονται δρόμοι επειδή δεν έχει γίνει ακόμη η πράξη εφαρμογής! Η ασφαλτόστρωση των υφιστάμενων οδών μπορεί να γίνει! Το ίδιο καθεστώς επικρατεί και στην υπόλοιπη Βάρη χωρίς να εκκρεμεί πράξη εφαρμογής.
 
Στην Αθανασίου Διάκου εκτός των άλλων, τα καπάκια των φρεατίων είναι πολύ πιο κάτω από το επίπεδο του δρόμου και χτυπούν οι τροχοί των αυτοκινήτων.
 
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα όπου ο Δήμος πρέπει να ενεργήσει άμεσα στην ΕΥΔΑΠ για την επίλυσή του, είναι το επιφανειακό δίκτυο ύδρευσης στη Βάρη. Κάθε μέρα σπάει και ένας αγωγός σε διαφορετικό σημείο με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά πλημμυρισμένους δρόμους και μεγαλύτερες λακκούβες. Αυτό το επισημαίνουμε διότι δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα η ασφαλτόστρωση χωρίς προηγουμένως να σκάψει η ΕΥΔΑΠ, να τοποθετήσει πιο βαθειά στο έδαφος και συγχρόνως να αλλάξει τους προπολεμικούς αγωγούς. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε πάλι τα ίδια προβλήματα.
 
Ας πιάνει λοιπόν τόπο η μερίδα του λέοντος για τη Βάρη. Ο Σύλλογος «ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ» είναι στη διάθεσή σας να επιδείξει τα προβληματικά σημεία και να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης.
 
Βάρη 20/03/ 2019
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 239 επισκέπτες και κανένα μέλος