Την 20ή Μαρτίου συνήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος με σκοπό, μεταξύ άλλων, την πλήρωση της Μητρόπολης Ελληνικού, Γλυφάδας και 3Β.

Οι διαδικασίες της Ιεράς Συνόδου είναι δημοκρατικότατες. Στην αρχή λοιπόν έγινε διαδικαστική ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού και 3Β. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση «δι’ εκλογής» έλαβε 62 ψήφους και ακολούθησε εκλογή ανακήρυξης των υποψηφίων.

Για την κατάρτιση του τριπροσώπου, επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ψωΐνος, ψήφους 52
2) Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ψήφους 50
3) Αρχιμανδρίτης κ. Αμφιλόχιος Ρουσσάκης, ψήφους 21
 
 

Και οι δεύτεροι γίνονται πρώτοι!

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων αρχικά πλειοψήφισε ο Ψωΐνος Αλέξιος, αλλά με την επανακαταμέτρηση των ψήφων έγινε το θαύμα ή η διόρθωση των ημαρτημένων και ευρέθη ισοψηφία 38 ψήφοι υπέρ του Αλεξίου και 38 υπέρ του Αντωνίου οπότε, μην περιμένετε να αποφάσιζε η Αθηνά (το στρίψιμο του κέρματος) και ορθώς γιατί θα ήταν ύβρις. Στην Ιερά Σύνοδο τηρείται το ρωμαϊκό Δίκαιο και ισχύουν τα «πρεσβεία», οπότε ως κατέχων αυτά εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού και 3Β ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου.

Ευρέθη και μια ψήφος λευκή! Ποιος δεν ήθελε κανέναν τη στιγμή μάλιστα που τον έναν τουλάχιστον, τον εκλεγέντα, η Ιερά Σύνοδος αποκαλεί «Θεοφιλέστατο». Αυτό μπορεί να είναι δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά οπωσδήποτε είναι ασέβεια, για έναν ιεράρχη να μην επιλέγει καν το πολύ προσφιλή (Θεοφιλέστατος) στο Θεό!

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος