Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο Δήμος Παλλήνης ενημερώθηκε από ...το καφενείο ότι δημιουργείται δομή, στο Γέρακα, Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων.

Ο Δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, από τη στιγμή που το έμαθε, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς απαιτώντας ενημέρωση. Παράλληλα, έδωσε εντολή ώστε να ελεγχθεί πλήρως ο φάκελος της οικοδομικής άδειας του ακινήτου και να διενεργηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία αυτοψία στο χώρο, ώστε να διαπιστωθεί εάν νομίμως εκτελούνται οικοδομικές εργασίες.

Αυτό ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία και συγκλήθηκε έκτακτη δημοτική συνεδρίαση.

Στο μεταξύ την Παρασκευή 8/3 πήρε και επίσημα απάντηση από την αν. υπ. Φωτίου, η οποία επιβεβαίωνε τη δημιουργία της δομής, επί του ακινήτου που βρίσκεται επί των οδών Παγγαίου και Πανόρμου.

Η αίθουσα κατάμεστη από τον κόσμο στην έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης 12/3/19. Η συνεδρίαση είχε ένταση, με ακραίες φωνές από όλες τις πτέρυγες... και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, κατήγγειλε για ακόμη μία φορά τη στάση της Κυβέρνησης και “το απαράδεκτο γεγονός ότι μια τέτοια Δομή σχεδιάσθηκε εν κρυπτώ, ερήμην της Κοινωνίας στην οποία θα εγκατασταθεί, ότι ακολουθήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις για να βρεθεί τόσο η Κοινωνία, όσο και η Δημοτική Αρχή μπροστά σε τετελεσμένα”.

Δεν δίστασε να καταγγείλει το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το ζήτημα της Δομής Φιλοξενίας με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης, “έδωσε τη δυνατότητα σε ακραίους και λαϊκιστές, χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση, την κινδυνολογία και την πολιτική συκοφαντία, να δημιουργούν σύγχυση, φόβο και ανησυχία στην Κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να καλλιεργούν εχθρότητες και να στοχοποιούν ανθρώπους με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων”.

Ο Αθ. Ζούτσος υπογράμμισε: “Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στη Κοινωνία ενωτικά, και όχι διχαστικά. Να σταθεί δίπλα στην Κοινωνία όχι με κραυγές, αλλά με την ήρεμη φωνή της λογικής, τη σύνεσης, της ανθρωπιάς και της ευθύνης”.

Διευκρίνισε ότι “από την επίσημη πλέον πληροφόρηση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια Δομή Φιλοξενίας 40 Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων, και όχι Hotspots σε όλο το Δήμο, όπως κάποιοι ψευδώς και ανεύθυνα διαδίδουν”.

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής

1ον: Πλήρης και αναλυτική ενημέρωση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευης (ΔΟΜ) σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχουν φορείς και κάτοικοι, για όλα τα ζητήματα λειτουργίας της Δομής.

2ον) Ο Δήμος, αν και δεν είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση αυτών των Δομών, θα προβεί σε πλήρη έλεγχο των προδιαγραφών των κτιριακών εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση, που οι προδιαγραφές δεν πληρούνται, ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να ματαιώσει ή να αναστείλει τη λειτουργία της Δομής.

3ον: Εφ΄ όσον λειτουργήσει η εν λόγω Δομή, ο Δήμος να είναι ο πρώτος φορέας που θα ενημερώνεται υποχρεωτικά για την πορεία της λειτουργίας της, και ιδιαίτερα σε περίπτωση, που θα ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

4ον) ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία HOT SPOTS όχι μόνο εδώ αλλά και οπουδήποτε αλλού!

«Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν...»


O Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Ν. Μερτύρης και υποψήφιος δήμαρχος εκ νέου με την παράταξη «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, πόλεις για να ζεις», τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Οι φόβοι για τους οποίους προειδοποιούσαμε, συνιστώντας σε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους, όλο το προηγούμενο διάστημα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η επιστολή - απάντηση της κυρίας Φωτίου προς τον Αθ. Ζούτσο, επιβεβαιώθηκαν με απόλυτο τρόπο. Οι επικίνδυνα ακραίες φωνές που ακούστηκαν στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από τους υποστηρικτές όσο και από αυτούς που αντιτίθενται στην δημιουργία της εν λόγω δομής, δεν μας εξέπληξε διόλου».

Τόνισε ότι: «Η παράταξή μας “Πόλεις για να ζεις” και εγώ προσωπικά, δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε πρωτίστως την κοινωνική ειρήνη και συνοχή του τόπου μας, συναισθανόμενοι πλήρως τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων του, και ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν πέριξ της υπό κατασκευή Ίδρυση και Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας.

«Ο Παλληνιώτικος λαός, ουδέποτε διακατέχονταν από ρατσιστικά ή “ξενοφοβικά” αισθήματα, όπως πολλοί επιχειρούν να του προσάψουν, αλλά δεν θα δεχθεί και την μετατροπή του σε “Ιφιγένεια”, στον βωμό της διευκόλυνσης και της εξυπηρέτησης μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων, δυνάμεων, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας, αλλάζοντας την φυσιογνωμία και την δομή της κοινωνίας του, προς όφελός τους και εν αγνοία του, χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωσή του, η γνώμη του και εν τέλει, η ετυμηγορία του…! Γιατί στην Δημο-κρατία, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΔΗΜΟΣ (πολίτες)»., κατέληξε ο Π. Μερτύρης.

Η πρότασης της μείζονος αντιπολίτευσης για «άμεση αναστολή όλων των διαδικασιών, Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, Συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μετανασταστών και Προσφύγων, καταψηφίστηκε.

Η δημιουργία της δομής, υπερψηφίστηκε, βάσει των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής, με 19 ψήφους σε σύνολο 28 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 επισκέπτες και κανένα μέλος