Ενημέρωση ζήτησε ο Π. Θανόπουλος για το αποτέλεσμα της δίκης (έγινε την περασμένη εβδομάδα), για τα 4 κτίσματα της Β’ πλαζ, που ξεκίνησε να κατασκευάζει (το 2008) η εταιρία που έχει πάρει την πλαζ και την σταμάτησε ο Δήμος, ιδιαίτερα με ενέργειες του προέδρου Ανδρέα Κάσδαγλη και φορέων της πόλης....

Θα γίνουν τα κτίσματα μέσα στη Β’ πλαζ;


Ενημέρωση ζήτησε ο Π. Θανόπουλος για το αποτέλεσμα της δίκης (έγινε την περασμένη εβδομάδα), για τα 4 κτίσματα της Β’ πλαζ, που ξεκίνησε να κατασκευάζει (το 2008) η εταιρία που έχει πάρει την πλαζ και την σταμάτησε ο Δήμος, ιδιαίτερα με ενέργειες του προέδρου Ανδρέα Κάσδαγλη και φορέων της πόλης.

Ο πρόεδρος Α. Κάσδαγλης, ενημέρωσε το σώμα για το δικαστήριο, στο οποίο παρέστη  ως ενδιαφερόμενος και όχι ως δικηγόρος. Τη νομική κάλυψη του Δήμου είχε ο Δ. Γιατράς.

«Είχα σφοδρή αντιδικία, είχα βγει από τα ρούχα μου, και με απέβαλε η πρόεδρος από την αίθουσα για πρώτη φορά στην δικηγορική μου καριέρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι τα μηνύματα περάσανε. Η απόφαση θα βγει σε ένα μήνα περίπου.

Στο θέμα της Β’ πλαζ υπάρχει διάσταση απόψεων του προέδρου και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος είναι υπέρμαχος της προέγκρισης των έργων, επισείοντας μάλιστα προς τους δημοτικούς συμβούλους συνέπειες για την άρνησή τους(!) τονίζοντας παράλληλα ότι όσο είναι αυτός Δήμαρχος δεν θα υπογράψει όμως άδεια λειτουργίας. «Αν υπογράψω εγώ τέτοια άδεια μέχρι το 2010 τότε να έρθετε να με πείτε ανακόλουθο και ψεύτη», τόνισε.

Ο Α. Κάσδαγλης όμως επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει κάνει ιδιωτικό συμφωνητικό με τα ΕΤΑ και υπάρχει ειδική συμφωνία που υπερισχύει του Μνημονίου, που επικαλείται ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος απουσίαζε όταν το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα είχε καταψηφίσει τα 4 αυτά καταστήματα στην Β’ πλαζ, [(απόφ. Δ.Σ. 22/09), 7η 27/9/98, αρ.φ. 550].

Και όπως “ομολόγησε”, δικαίως είχαμε γράψει τότε ότι δεν ήταν τυχαία η απουσία του. Ηταν εγνωσμένη, αφού ήταν υπέρ της προέγκρισης σε αντίθεση με τους συμβούλους του που καταψήφιζαν!

Γράφαμε τότε: Το θέμα της προέγκρισης των καταστημάτων στη Β’ πλαζ είχε έρθει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο: Προέγκριση  ή μη ίδρυση καταστήματος (4 καταστήματα),  που πρόκειται να λειτουργήσει ως Εστιατόριο – Αναψυκτήριο επ’ ονόματι της εταιρίας Απολλώνιες Ακτές Α.Ε.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα, οι άδειες λειτουργίας καταστημάτων δίδονται από τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Όμως λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ο Αγγ. Αποστολάτος  είχε ζητήσει να έρθει στο Δ.Σ.

Σύσσωμο τότε, απόντος του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την προέγκριση των καταστημάτων, επισημαίνοντας σε κοινή διακήρυξη όλων των συμβούλων ότι: το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας θεωρώντας ότι εκφράζει τη λαϊκή βούληση των Βουλιωτών σχετικά με τις χρήσεις στο Β’ αλίπεδο Βούλας, κρίνει ότι η αιτούμενη προέγκριση για εστιατόριο-αναψυκτήριο στη Β’ Πλαζ δεν είναι σύμφωνη με τις προβλεπόμενες χρήσεις, στο από  19.4.2001 μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Βούλας και της εταιρίας ΕΤΑ Α.Ε. και εγκρίθηκε με το από  96/2001 απόφαση του Δ.Σ., αλλά ούτε και με τις προγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ. Βούλας στις οποίες αυτό αναφέρεται.

Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας: «Εχετε μία θέση το Δημοτικό Συμβούλιο, τη σέβομαι, αλλά διαφωνώ».

Σ.Σ.: Θα θυμάστε τον Κώστα Βουτσά σε ελληνική ταινία που λέει:  Βρε τρουπώνω εγώ…


Για το Κτηματολόγιο επανήλθε ο Πέτρος Θανόπουλος, αφού ποτέ δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς ενημέρωση των συμβούλων και ζήτησε δέσμευση να έρθει προς συζήτηση, γιατί πιθανόν να έχουν ξεχαστεί και να μην έχουν συμπεριληφθεί ακίνητα του Δήμου. Ηδη εντόπισε το χώρο του παλιού νεκροταφείου, όπως αναγνώρισε ο Δήμαρχος, το οποίο καταγράφηκε.


Η ηλεκτρονική πινακίδα στο τρίγωνο, έναντι του Ασκληπιείου, σταμάτησε να μεταδίδει διαφημιστικά μηνύματα, μετά από επισημάνσεις  δημοτικών συμβούλων και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Βούλας σε δημοτική συνεδρίαση.

Και το καταγράφουμε στα θετικά του Αντιδημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου, που δέχθηκε τις επισημάνσεις της επικινδυνότητας, αντίθετα προς το Δήμαρχο ο οποίος θεωρεί ότι: «για μένα κακώς έσβησε η ταμπέλα. Δεν έχουμε καμία όχληση, ούτε από την Τροχαία, ούτε από το ΥΠΕΧΩΔΕ».  Οι τρεις τουλάχιστον Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος – δηλαδή οι πολίτες – δεν υπολογίζονται από τον κ. Δήμαρχο. Τέτοιο σεβασμό στον πολίτη που τον εκλέγει και τον εμπιστεύεται (όπως είπε)!


Οδικοί άξονες, άγνωστοι για τη Βούλα!


Ο Γιάννης Σκουμπούρης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για τους οδικούς άξονες, οι οποίοι θα επηρεάσουν ποικιλοτρόπως όλη την περιοχή. «Ερχονται με κάποια σπουδή από τον Υπουργό χωρίς να λέμε πώς φανταζόμαστε την Ανατ. Αττική. Στο Ελληνικό προβλέπεται οικιστική περιοχή με εμπορικές ζώνες. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει;», τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε να πάρουν απόφαση ως Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε αλλά δεν αποδέχθηκε! Τόνισε «τονίζω και επαυξάνω σ’ αυτά που λέτε, αλλά διαφωνώ για συνεδρίαση του Δ.Σ.».

Εξέφρασε το παράπονο όταν τον ξέχασε ο Δήμαρχος Κορωπίου στις συναντήσεις των Δημάρχων και των βουλευτών που πραγματοποιήθηκαν και γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας.

Εμείς θα λέγαμε ότι: «το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη».

Και αναφέρθηκε ότι θα συμφωνούσε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, σε διαδημοτικό συμβούλιο.

Προκαλέστε το κύριε Δήμαρχε!


Ιδιωτικά πάρκινγκ ο κοινόχρηστος χώρος!

Ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. με εγχάρακτη αποτύπωση  εκάστου διαμερίσματος(!) έχουν μετατρέψει τον κοινόχρηστο χώρο επί της Βασ. Παύλου 22, κάποιοι ιδιοκτήτες, όπως καταγγέλθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δαβάκη, ο οποίος ζήτησε να επιληφθεί άμεσα ο Δήμος.

 

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Κοινωνική προσφορά με 65 ευρώ το μήνα!

 

Αντιγράφοντας από το διετές πρόγραμμα της ΔΗΚΕΒ που θα ασχοληθεί με το ΚΔΑΠ σημειώνει:

«Τα ΚΔΑΠ  απασχολούν παιδιά 6-12 ετών κατά τις ώρες που είναι ελεύθερες από σχολικές υποχρεώσεις, διευκολύνοντας την ένταξη των γονιών (ιδιαίτερα των γυναικών) στην αγορά εργασίας. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν αναπτύσσοντας την προσωπικότητά τους μέσα από την επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό».


Μια «διευκόλυνση» που θα στοιχίζει 65 ευρώ το μήνα για «την ανάπτυξη της τέχνης και του πολιτισμού» των παιδιών.

Και γεννάται το αφελές ερώτημα: Ζητάμε 65 ευρώ από την άνεργη μητέρα για να απασχοληθεί το παιδί της δημιουργικά; Και το λέμε αυτό διευκόλυνση και ανάπτυξη πολιτισμού;


Αίρεται η φιλοσοφία του κοινωφελούς


Σωστά επεσήμανε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη ότι: «Από δω και στο εξής φτάνουμε στη φιλοσοφία της ΔΗΚΕΒ και το ρόλο που θα παίξει στην κοινωνία της Βούλας.

Η ένσταση την οποία έχω, προέρχεται κυρίως από τους γονείς που είχαν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ.

Δεν έχει καμία σχέση το σημερινό ΚΔΑΠ με αυτό δύο χρόνια πριν.

Εγώ θεωρώ ότι τα παιδιά θα έπρεπε με ένα χαμηλό αντίτιμο να μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες, να επιδοτεί ο Δήμος ακόμη περισσότερο αν χρειάζεται. Και κυρίως να μη βάζουμε στα παιδιά που μέχρι πέρυσι πλήρωναν  20€ για να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα κάθε απόγευμα, πλέον να χρειάζεται να πληρώνουν μέχρι 65ευρώ το μήνα για να παρακολουθούν περιορισμένο αριθμό μαθημάτων (μέχρι 3). Αυτό δημιουργεί θέμα και στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Είχαν ελεύθερο πρόγραμμα και αν ήθελαν παρακολουθούσαν το ένα ή το άλλο μάθημα. Σήμερα το κόστος κυμαίνεται ανά μάθημα και ανάλογη με την επιλογή του μαθήματος. Εχει υπερδιπλασιαστεί το ποσοστό.

Θεωρώ ότι με μια διαφορετική πολιτική θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε περισσότερα παιδιά και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους γονείς, αυξάνοντας έτσι και τα έσοδα του ΚΔΑΠ, αφού άλλωστε είναι κοινωφελής η επιχείρηση».

«Αν είναι ένας γονιός να δίνει 60 ευρώ το μήνα, δεν είναι κοινωφελής. Με 20 ευρώ για κάθε μάθημα, κάνει και ιδιαίτερο», τόνισε ο Γιάννης Σκουμπούρης. «Αυτό είναι στη φιλοσοφία του ιδιωτικού τομέα».


Επαληθεύει ο Διευθυντής

Ο διευθυντής του ΚΔΑΠ Κομνηνός Παπαδημητρίου, που βρισκόταν στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στο ΚΔΑΠ, λέγοντας ότι πράγματι «οι εντυπώσεις είναι ότι με 20 ευρώ έκαναν τα πάντα, και τώρα με 60-65€ περιορίζονται.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έχουν πάρα πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες συν το σχολείο. Δεν προλαβαίνουν να κάνουν παραπάνω απ’ αυτά που κάνανε και στο παρελθόν. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι χρεώνεται η δραστηριότητα ανά μάθημα, που μπορεί να φτάσει ανάλογα με την επιλογή του και τα 40€.

…Επρεπε λοιπόν να επιλέξουμε. Ή θα έκλεινε το ΚΔΑΠ όπως έγινε με όλα τα ΚΔΑΠ που λειτουργούσαν στην επικράτεια ή να υπάρξει μία μετακύληση του κόστους.

Δηλαδή τα 65 ευρώ ελάχιστοι γονείς τα επιλέξανε. Επιλέξανε ένα μάθημα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους».

Δηλαδή ο διευθυντής  του ΚΔΑΠ επιβεβαιώνει και δικαιώνει την Τσιριγώτη και τον Σκουμπούρη και αίρε,ι μεγαλοπρεπώς βεβαίως, την κοινωφελή προσφορά στους δημότες, όπως περιγράφει την συνεισφορά της η ΔΗΚΕΒ!

Εμείς ψάξαμε μέσα σ’ αυτές τις φράσεις να βρούμε την κοινωφελή προσφορά του ΚΔΑΠ, αλλά ειλικρινά δεν τη βρήκαμε.

Δηλαδή ο άνεργος γονιός καλείται να πληρώσει 20-25-30 ευρώ ανά μάθημα για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί του την ώρα που θα αναζητάει εργασία;

Αλήθεια πόσο πληρώνεται ανά μάθημα ένας ιδιωτικός οργανισμός για σχέδιο ή ζωγραφική ή σκάκι;


Παρακολουθήστε όμως τι γράφει μητέρα που είχε το παιδί της στο ΚΔΑΠ. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα της επιστολής:


Είμαι μητέρα με ένα γιο στη Β’ Δημοτικού. Το παιδί μου είανι ζωηρό, υπερκινητικό και γεμάτο ενέργεια, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Πριν ένα χρόνο άκουσα για το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ, έγραψα το γυιό μου στο θεατρικό. Εκείνος ενθουσιαάστηκε, όχι μόνο με το θεατρικό, αλλά και με τη ζωγραφική, το σκάκι, το ποδόσαιρο, τη μουσικοκινητική. Δεν του άρεσαν οι δημοτικοί χοροί και δεν ξεκινήσαμε μαθήματα πιάνου και κιθάρας γιατί ο μικρός θεωρεί περισσότερο τον εαυτό του ηθοποιό.

...Καθημερινά λοιπόν μετά το διάβασμα πηγαίναμε στα προγράμματα του ΚΔΑΠ, σε 2 με 3 δραστηριότητες.

Επιτέλους μακριά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή! Οσο για μένα ως εργαζόμενη μητέρα είχα το χρόνο να κάνω της δουλειές μου είχα προγραμματίσει, αφού ήξερα ότι το παιδί μου ήταν σε ασφαλή χέρια.

Ξεκίνησε η καινούρια χρονιά και το σύστημα άλλαξε. Πρέπει να επιλέξουμε μόνο μια δραστηριότητα, για οικονομικούς λόγους!!

...Στους αθλητικούς συλλόγους μπορύν  τα παιδιά να μάθουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, έχουν όμως την πίεση και τις υπορεώσεις μιας ομάδας. Στο ΚΔΑΠ μαθαίνουν και παίζουν απλά μπάλα!

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος