Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καλεί ο Δήμος

 

Την εντονότατη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης για τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος, στο πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιο γύρω από το θέμα της φημολογούμενης δημιουργίας Δομής Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων στην περιοχή Δέση της Δ.Ε. Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.

 

 

Ο Aθ. Ζούτσος παρουσίασε τα πραγματικά γεγονότα από την ημέρα ενημέρωσης του Δήμου Παλλήνης (21/2/19), αναφέροντας ότι απέστειλε ΑΜΕΣΑ επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς απαιτώντας ενημέρωση. Παράλληλα, έδωσε εντολή ώστε να ελεγχθεί πλήρως ο φάκελος της οικοδομικής άδειας του ακινήτου και να διενεργηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία αυτοψία στο χώρο, ώστε να διαπιστωθεί εάν νομίμως εκτελούνται οικοδομικές εργασίες.

 

Καταγγέλθηκε, επίσης, η απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα οποία αγνόησαν την Τοπική Κοινωνία και τους θεσμικούς Εκπροσώπους της αναφορικά με τις προθέσεις τους και μέχρι τις 7 Μαρτίου δεν είχε λάβει καμία απάντηση στην επιστολή του.

 

 

Η απάντηση – επιβεβαίωσε ήρθε από την αν. Υπ. Φωτίου

 

Κι ενώ μέχρι την Πέμπτη 7 Μαρτίου υπήρχε σιγή από το Υπουργείο, παρά την επιστολή που είχε στείλει από τις 21 Φλεβάρη, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έλαβε την απάντηση ο δήμαρχος, η οποία επιβεβαιώνει τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στο Γέρακα και συγκεκριμένα στο ακίνητο επί των οδών Παγγαίου και Πανόρμου.

 

Πρόκειται να εγκατασταθούν 40 παιδιά έφηβοι (ηλικίας 12 έως 18 ετών) μαζί με το προσωπικό 24 τον αριθμό που θα τα φροντίζει. Δηλαδή πάνω από ένα άτομο για κάθε παιδί!

 

Με δεδομένα τα παραπάνω,  η Δημοτική Αρχή Παλλήνης δηλώνει:

 

"Οι εμπλεκόμενοι φορείς με τρόπο προκλητικά προσβλητικό και θεσμικά ανεπίτρεπτο κινήθηκαν  μονομερώς για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Αγνόησαν την Τοπική Κοινωνία, καθώς και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης.

 

Ως Δημοκρατική και ευνομούμενη Κοινωνία, έχουμε κάθε λόγο να απαιτούμε την απαραίτητη ενημέρωση των σχεδιασμών του Κεντρικού Κράτους για κάθε θέμα, που αφορά στο Δήμο μας. Ελπίζουμε τα αρμόδια Υπουργεία και οι εμπλεκόμενοι Φορείς να μην κωφεύσουν περαιτέρω στα αιτήματα μας, αλλά να αποστείλουν άμεσα εκπροσώπους τους σε ανοιχτή συγκέντρωση με τους κατοίκους ώστε να ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα για τους σχεδιασμούς τους, για να πληροφορηθούμε και να καθορίσουμε τη στάση μας με γνώση και άποψη.

 

 

Να μην επιτρέψουμε άλλο να καλλιεργούνται ο φόβος και ο διχασμός στην κοινωνία μας με βάση φήμες, ειδικά όταν αυτές διασπείρονται από φωνές, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η κοινωνική ένταση και ο εκφοβισμός των συμπολιτών μας με αποκλειστικό στόχο τα φθηνά μικροπολιτικά οφέλη.

 

Θεωρούμε ότι οι σχεδιασμοί, που επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορούν να υλοποιούνται εν κρυπτώ αλλά τουναντίον μόνο εφ’ όσον έχει προηγηθεί άπλετη ενημέρωση και έχει εξασφαλιστεί ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αντίθετοι σε οποιεσδήποτε τέτοιες μεθοδεύσεις."

 

Μετά ταύτα ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος προκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 7μ.μ.

 

Η επιστολή της Φωτίου

http://www.pallini.gr/files/posts/files/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9F%CE%A5.pdf

 

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος