Με την εκπνοή του δεύτερου δεκαήμερου του τρέχοντος μηνός αναμένεται η ιεραρχεία της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει σημαντικότατες αποφάσεις, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν τα στενά πλαίσια των καθαρώς εκκλησιαστικών θεμάτων, όπως το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος, που αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, με τα παρελκόμενα θέματα της ανακήρυξης της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και την εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων της Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού και Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, μετά την αποδημία του μακαριστού Παύλου.

Και θεωρούμε ότι εκφεύγει των στενών πλαισίων της εκκλησίας και το θέμα της εκλογής επισκόπου της εν λόγω μητροπόλεως, λόγω των τεραστίων οικονομικών συμφερόντων που προκύπτουν λόγω της “εκκλησιαστικής περιουσίας” που βρίσκεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης, του Καβουρίου, της Φασκομηλιάς.

Και το λέμε αυτό, και λόγω των φημών και δημοσιευμάτων διερεύνησης των αντιδράσεων της κοινής γνώμης και διαμόρφωσης αυτής, ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός “αξιοποίησης” - πώλησης της ανεκτίμητης αξίας της “εκκλησιαστικής περιουσίας”.

Οι Δήμοι με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, οι Δήμοι Ελληνικού, Γλυφάδας και 3Β εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο παρακαλούν την ιεραρχία της Εκκλησίας να λάβει υπόψη την πλούσια δράση και το ποιμαντικό έργο ενός ιερωμένου που έχουν γνωρίσει και συνεργαστεί, ως τον ιδανικότερο διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Πρωτοσύγκελος π. Αλέξιος Ψωΐνος.

Τους φόβους μας επιτείνουν οι φήμες περί της επιδιωκόμενης εκλογής του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, οικονομικού διευθυντή της Εκκλησιαστικής περιουσίας της Ελλάδος, πτυχιούχου της Νομικής, της Θεολογίας και των Οικονομικών!

Αναμένουμε, προτού ανατρέξουμε στα οικονομικά, όχι του Φρίντμαν αλλά του Ευαγγελίου, από το οποίο πρέπει κυρίως να εμπνέονται οι αρχιερείς ιδίως, ενώ δικό μας καθήκον είναι να τους τα υπεθυμίζουμε και θα το επιτελούμε αυτό το καθήκον.

Αίνιγμα πάντως παραμένει και η συνέντευξη του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, στο πρώτο φύλλο τοπικού εντύπου του 3Β.

Κώστας Βενετσάνος

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 επισκέπτες και κανένα μέλος