Συνεδρίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 η Δημοτική Επιτροπή Υγείας (Δ.Ε.Υγείας) υπό την προεδρία του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις και τα δεδομένα της διεκδίκησης του αυτονόητου πολύχρονου αιτήματος δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

Προσκεκλημένος της Δ.Ε.Υγείας ήταν ο Ευάγγελος Γ. Αναγνώστου διακεκριμένος Γενικός Χειρουργός στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (π.Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ - συνταξιοδοτήθηκε από το ΕΣΥ το 2013). Συμμετείχαν επίσης, τα μέλη: Αντώνης Γεωργάκης, εθελοντής ιατρός-καρδιολόγος, Σπυρίδων Κόλλιας, ιατρός-νευροχειρουργός, Ανδρέας Ντούνης αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Κάλλια Κοτζιά, υπεύθυνη Κοινωνικών Υπηρεσιών. Υποστήριξη παρείχαν, η γραμματέας, Χριστίνα Παπαχρήστου και ο Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, ειδικός συνεργάτης.

Ο Δ. Κιούσης ενημέρωσε τα μέλη για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στη απόφαση 89/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας για το Ερασίνειο Ογκολογικό Νοσοκομείο (οδός Σκοπευτηρίου στη Λεωφ. Κορωπίου-Βάρης) ως κατάλληλου κτιριακού συγκροτήματος που πληροί κριτήρια για ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, τις διφορούμενες -αντικρουόμενες θέσεις και εξαγγελίες της Κυβέρνησης το 2018 (άρνηση Υπουργού Υγείας Α.Ξανθού Κορωπί, 17.1.2018, μετάθεση του αιτήματος σε άλλη κυβερνητική θητεία από τον Πρωθυπουργό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αν.Αττικής, 31.03.2018 και η νέα εξαγγελία Πρωθυπουργού τον Νοέμβριο 2018 για Νοσοκομείο στο Πεντελικό όρος!) ενώ σαφώς επανέλαβε ότι η πρόθεση των Ο.Τ.Α (Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου- που έχουν συμφωνήσει για το Ερασίνειο) είναι θετική και σε οποιαδήποτε άλλη θέση κατασκευής - δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου αρκεί να εκπληρώνονται τα κριτήρια της νομοθεσίας και να εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών των Δήμων (κεντροβαρικά κ.α).

Ο Ευάγγελος Αναγνώστου, προσέθεσε νέες πληροφορίες για το Ερασίνειο και εξέθεσε τις απόψεις του για την στρατηγική και τακτική της Δ.ΕΥγείας στο θέμα αυτό που έχει αναδείξει ο Δήμος Κρωπίας από το 2011, άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς και πολλοί ιατροί και ειδικοί του τομέα διοίκησης υγείας από τη δεκαετία του ΄90 και του 2000. Πρότεινε επίσης την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Αν.Αττικής καθότι ακόμα και να τελεσφορήσει η δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου θα πάρει χρόνο ώσπου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Οι ιατροί εθελοντές-μέλη της Δ.Ε Υγείας, Σπυρίδων Κόλλιας και Αντώνης Γεωργάκης με τη σειρά τους επανέλαβαν τις πάγιες απόψεις τους ενώ ο Α. Γεωργάκης υποστήριξε εκ νέου τις θέσεις του για τα κατάλληλα σημεία δημιουργίας του Νοσοκομείου στη βάση των κριτηρίων της κείμενης νομοθεσίας και της μεθόδου μεταφοράς κλινικών από Νοσοκομεία της Αθήνας στο νέο Νοσοκομείο κάτι που εκφράζει πλήρως όλα τα μέλη των ιατρών και προσκεκλημένων της Δ.Ε. Υγείας και συμπεριελήφθη στην πρώτη ιστορική ομόφωνη απόφαση 322/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου περιόδου 2011-2014 για τη διεκδίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.

Αποφασίστηκε:

Η συγκρότηση ομάδας προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους, ιδιωτικούς, εκκλησιαστικούς, κοινωνικούς, πολιτικές- θεσμικές οντότητες για την από κοινού οργανωμένη προώθηση του αυτονόητου αιτήματος νοσοκομειακής κάλυψης της Ανατολικής Αττικής με τα δύο λιμάνια, το Διεθνές Αεροδρόμιο και τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της.

Άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση και την καλύτερη λειτουργία και των υπαρχόντων δομών υγείας (Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ)

Η οργάνωση ημερίδας με τα παραπάνω ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας πρότεινε και την οργανική ένταξη του Ε. Αναγνώστου στην Δ.Ε.Υγείας με τροποποίηση της σύνθεσης για το 2019 κάτι που έγινε αποδεκτό με μεγάλη ικανοποίηση από όλα τα παρόντα μέλη της Δ.Ε.Υγείας.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος