Σοβαρότατα θέματα για το Δήμο συζητήθηκαν - προ ημερησίας - στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Απριλίου. Θέματα που τέθηκαν από τους συμβούλους της μειοψηφίας, και δόθηκε έκταση.
Για την καθαριότητα, για τα κτίσματα μέσα στη Β’ πλαζ που είχε δικαστήριο,  για το Κτηματολόγιο, για τους Οδικούς άξονες. Σοβαρά όμως θέματα συζητήθηκαν και στην ημερήσια διάταξη, που αφορούσαν κυρίως την νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Β), με τα νέα της καθήκοντα, τα οικονομικά της στοιχεία και το προσωπικό που θα επανδρωθεί...

Μείζον θέμα η καθαριότητα στο Δήμο Βούλας

 

Σοβαρότατα θέματα για το Δήμο συζητήθηκαν - προ ημερησίας - στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Απριλίου. Θέματα που τέθηκαν από τους συμβούλους της μειοψηφίας, και δόθηκε έκταση.

Για την καθαριότητα, για τα κτίσματα μέσα στη Β’ πλαζ που είχε δικαστήριο,  για το Κτηματολόγιο, για τους Οδικούς άξονες.

Σοβαρά όμως θέματα συζητήθηκαν και στην ημερήσια διάταξη, που αφορούσαν κυρίως την νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Β), με τα νέα της καθήκοντα, τα οικονομικά της στοιχεία και το προσωπικό που θα επανδρωθεί.

Βέβαια μέχρι το τέλος του 2009 θα λειτουργεί διττή κατάσταση, η παλιά ΔΕΑΒ και η νέα ΔΗΚΕΒ και η τρίτη που έρχεται η διαδημοτική Ανώνυμη Δημοτική Επιχείρηση (ψηφίστηκε ήδη από τη Δημοτική Αρχή Κερατέας, γράφουμε σε άλλη στήλη).


Καταγγελία για έλλειψη καθαριότητας έκανε η Νανά Καραγιάν στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Απριλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας.

Η Ν. Καραγιάν με φωτογραφικό υλικό, επέδειξε στους συμβούλους σωρούς από σκουπίδια (οικοσκευές, οικοδομικά στρώματα, και άλλα) καρέ – καρέ με διαφορετικές ημερομηνίες μάλιστα.

Τις εικόνες φωτογράφισε, όπως είπε, μετά από καταγγελία πολιτών της οδού Αιγέως.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «επισκέφθηκα την περιοχή στις 31 Μαρτίου. Διαπίστωσα ότι οι κάτοικοι ήταν πολύ επιεικείς στις περιγραφές τους. Επειδή όμως θέλω να δίνω πάντα ευκαιρίες στους συναδέλφους μου της διοίκησης, πριν έρθω να το καταγγείλω εδώ, επανήλθα…».

Και παρουσιάζει φωτογραφίες με ημερομηνίες 2 Απριλίου, 3 Απριλίου, 5 Απριλίου, 6 Απριλίου. Στις 8 Απριλίου, όπου βρήκε εκεί και …αρουραίους!

Η ίδια κατάσταση και παραπέρα, Νηρέως, Διαμαντοπούλου (Αμφιτρίτης) αλλά και στο Πανόραμα στην οδό Αρτέμιδος και στην πλατεία του Αλσους. Και μάλιστα την ημέρα του Ακάθιστου Υμνου όταν η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και φεύγοντας αντίκριζαν μια τριτοκοσμική κατάσταση.

Η κατάσταση βέβαια δεν είναι χθεσινή, όπως και ιδίοις όμμασι έχουμε διαπιστώσει υπάρχει μεγάλο έλλειμμα καθαριότητας στην πόλη, κάτι που αισθάνεται και ο τελευταίος πολίτης.

Είχαμε παρουσιάσει σκουπίδια πάνω στο πεζοδρόμιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, που «λίμναζαν» εκεί εβδομάδες. Εχουμε λάβει επιστολή από κάτοικο της ίδιας περιοχής που περιγράφει ανάλογη κατάσταση (δημοσιεύεται παρακάτω).


Η Ν. Καραγιάν, στις αιτιάσεις του Δημάρχου και δη με σκωπτικό ύφος, «τέτοιες ημέρες αντί να ευχόμαστε χρόνια πολλά…», τόνισε ότι: «αναφέρομαι ιδιαίτερα σήμερα γιατί και πέρυσι τέτοιες ημέρες είχα παρουσιάσει ανάλογες εικόνες και είχα τονίσει την έλλειψη καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης, ιδιαίτερα λόγω των ημερών».


Σ.Σ.: Βέβαια το θέμα των σκουπιδιών κύριε Δήμαρχε δεν είναι επετειακό. Είναι η καθημερινότητά μας. Υπάρχουν γειτονιές που τις ξεχνάτε... Και γενικότερα θα έλεγα ότι η πόλη έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, ιδιαίτερα τελευταίως, χωρίς να θέλω να θίξω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο οποίος άλλωστε είναι λίγος ο χρόνος που έχει αναλάβει.


Αναφέρθηκε ακόμη στο μνημείο των Μικρασιατών, το οποίο βρίσκεται σε μια απαράδεκτη κατάσταση, στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη και στο Πολιτιστικό Κέντρο “Iωνία”, που ονομάστηκε έτσι προς τιμή των Μικρασιατών, επιδεικνύοντας φωτογραφίες. «Αισθάνθηκα ντροπή, γιατί και εγώ προσωπικά είμαι απόγονος Μικρασιατών…».

Μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια εκδήλωση που παραβρέθηκε στο κέντρο Ιωνία και έσταζε νερό πάνω στα κεφάλια τους (έβρεχε έξω). Και για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε τον Αντιδήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δαβάκη.

«Όλα τα σημεία που εξέθεσα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης και αποδεικνύουν πρώτον ότι δεν διαθέτετε περιβαλλοντική συνείδηση (μόνο στα λόγια)  και δεύτερον στην αδιαφορία σας αυτή για την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας».


Σ.Σ.: Στην ίδια και χειρότερη κατάσταση βρίσκεται και το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, το οποίο βάνδαλοι, έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει, προσπαθώντας να διαγράψουν(;) μία ηρωική επική σελίδα της ιστορία μας. Και η Δημοτική Αρχή το διατηρεί σ’ αυτή την άθλια κατάσταση!


Στις καταγγελίες της Ν. Καραγιάν, αντέστη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημοσθένης Βαμβασάκης, λέγοντας ότι «δεν έχω πάει στο σπίτι μου ακόμα, από το πρωί», και ότι οι φωτογραφίες είναι περασμένου μήνα, ενώ ο Δήμαρχος του επεσήμανε να μην απαντάει: «άστην να λέει, γιατί αυτό επιδιώκει, να γίνεται διάλογος», τονίζοντας ότι: «3 τετραετίες μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες της Βούλας και θα μας δώσουν και τέταρτη, και δεν είμαι κουρασμένος που φεύγω».


Σ.Σ.: Πρέπει να θυμίσω όμως στο Δήμαρχο ότι το ποσοστό που πήρε στις τελευταίες εκλογές ήταν 39%. Αυτό το ποσοστό εμπιστεύεται λοιπόν το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δηλαδή η μειοψηφία των πολιτών της Βούλας.

Κοίτα και ανάπλαση Βασ. Παύλου, πλαζ, οδικοί άξονες, ΚΔΑΠ....


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 359 guests και κανένα μέλος