παιδιά με διάθεση να πειραματιστούν, να διερευνήσουν, να δημιουργήσουν

Η «Χρυσή Τομή» προσκαλεί για 2η χρονιά παιδιά από 10 ετών και νέους στο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών. Μέσα από αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο των Φυσικών Επιστημών με τρόπο διασκεδαστικό, με διαδραστικά πειράματα φυσικής και χημείας, προβολές και διαθεματικές προσεγγίσεις.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η προσέγγιση των φυσικών επιστημών – κυρίως της φυσικής και της χημείας- μέσα από πειράματα και βιωματικές δράσεις, που θα γίνονται με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό αλλά και με απλά καθημερινά υλικά. Η θεματολογία θα αντλείται από τα ενδιαφέροντα των παιδιών, από φαινόμενα της καθημερινής ζωής αλλά και από σύγχρονα θέματα των επιστημών. Οι δραστηριότητες θα συνδυάζονται με παρουσιάσεις με σύγχρονα εποπτικά μέσα και με διαθεματικές προσεγγίσεις.

Με εμψυχωτή την εκπαιδευτικό Ελένη Σωφρόνη - Φυσικό, εκπαιδευτικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα παιδιά θα συνεργάζονται σε ομάδες, θα κάνουν πειράματα και θα εξάγουν συμπεράσματα.

Το εργαστήριο δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση τα σχολικά μαθήματα, αλλά φιλοδοξούμε η συμμετοχή σε αυτό να είναι μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική εμπειρία, που θα προσδώσει επιπρόσθετα ερεθίσματα στα παιδιά, εναύσματα για μια ευαισθητοποιημένη κριτική ματιά πάνω στα θέματα των επιστημών, της τεχνολογίας και των εφαρμογών τους αλλά και θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους.

Πάνω απ’ όλα θέλουμε να έχουμε κοντά μας παιδιά με διάθεση να πειραματιστούν, να διερευνήσουν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν με όχημα τις φυσικές επιστήμες και την χαρά της ομαδικής δουλειάς, σημειώνουν οι διοργανωτές.

 

Διάρκεια: 12 ώρες/8 μαθήματα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6984912459, 6984614675.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μέχρι 25 παιδιά.

Το εργαστήρι υλοποιείται με την ευγενική στήριξη της εταιρείας ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε (www.why.gr) τηλ:2106779800.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος