Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δημοσθένης Δόγκας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα Ανατολικής Αττικής, με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του υπ. Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στο Ξενοδοχείο «Fenix», στη Γλυφάδα.

Την παρουσίαση του Δημοσθένη Δόγκα, έκανε η δημοσιογράφος Μ. Νικολαΐδη, λέγοντας δυο λόγια για την κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική του πορεία.

Aκολούθως ο Δημ. Δόγκας, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους αλλά και την αδιάλειπτη και διαρκή συνεργασία τους στην ανάδειξη δράσεων, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα ο Δ. Δόγκας, όπως τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τη κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτική προστασία, τη φιλοζωία, αλλά και όσες θέσεις εξέφρασε ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης “Δημοτική Βούληση” Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο Δημοτικό Συμβούλιο και την εν γένει δράση του.

Στη συνέχεια, ο Δ. Δόγκας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και τον Γιάννη Σγουρό, στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές, αιτιολογώντας την επιλογή του στο πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού, «ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού, ανθρώπου των έργων και επιτυχημένο Περιφερειάρχη». Τόνισε τις βασικές αρχές και αξίες που τους ενώνουν, τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό, οι οποίες τους συνοδεύουν και τους δύο.

Ο Δ. Δόγκας εξήγησε τους λόγους που μεταπήδησε στο δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια, κάτι που ανοίγει μεγαλύτερο εύρος στην επικοινωνία, και την κοινωνική προσφορά, αλλά τόνισε και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της, προβλήματα που τα βιώνει ως κάτοικοις της περιοχής και τα γνωρίζει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε αυτά τα χρόνια στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Χαρακτήρισε «αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και καλά σχεδιασμένο το πρόγραμμα του Γιάννη Σγουρού της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής”, άμεσα εφαρμόσιμο με στόχο την ποιότητα ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, σε όλα τα επίπεδα».

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημ. Δόγκας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, και απαντώντας στην εκπρόσωπο της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ, σημείωσε ότι ο Γιάννης Σγουρός, είχε έτοιμο πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προηγούμενη τετρεαετία ως περιφερειάρχης, το οποίο θα είχε ανακουφίσει τον ΧΥΤΑ Φυλής και έδινε λύση για όλη την περιφέρεια, αλλά μεσολάβησαν οι εκλογές και η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Σημείωσε δε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να γίνεται σε μικρή κλίμακα με την ένωση 2 - 3 Δήμων, με υπερσύγχρονη τεχνολογία και αυστηρή επιτήρηση.

Υποστήριξε ότι, βάση για την επίλυση όλων των προβλημάτων είναι ο διάλογος, η επικοινωνία με τους πολίτες και η ενισχυμένη συνεργασία όλων των φορέων, των παρατάξεων και των Δήμων για ένα καλύτερο αύριο!

Αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του μετά την εκλογική μάχη, οι οποίες συνοψίζονται σε μια φράση «Πολύ δουλειά, σε όλους του τομείς για την Περιφέρεια Αττικής, με τον Γ. Σγουρό, από οποιαδήποτε θέση κληθώ να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου».

Μετά το πέρας των ερωταπαντήσεων, ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου με τις ευχές του για τη νίκη της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και του Γ. Σγουρού ως επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής, με τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους Εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και για την περαιτέρω συνεργασία, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται. Δεν παρέβλεψε να δώσει την υπόσχεση του στους πολίτες της Αττικής, και ειδικότερα της Ανατολικής Αττικής, ότι θα πραγματώσει κάθε δυνατή ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, όπως και τις καλύτερες ημέρες για την Περιφέρεια Αττικής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, όπως για το πως σκέπτεται η παράταξη του Γιάννη Σγουρού και του Δημοσθένη Δόγκα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων.

Aπαντώντας σε ερώτηση πως σκέπτεται η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, αλλά του Δ. Δόγκα, για το πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα για τη φροντίδα και την προστασία τους, ένα θέμα που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση, μετά την καταψήφιση σχετικού άρθρου από Έλληνες Βουλευτές στην πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος όσον αφορά την προστασία των ζώων. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει υποβάλει τις προτάσεις του, μεταξύ αυτών είναι και η δημιουργία «Αστυνομίας για την προστασία των Ζώων» όπως ακριβώς συμβαίνει στο εξωτερικό.

dogas 38 2 1

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος