krimizisΟ διακεκριμένος ακαδημαϊκός διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής στα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ και της NASA Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, τιμήθηκε από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εξέχουσα, αειφόρο συνεισφορά του στην επιστήμη, με την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδήλωσης «Πανηγύρι της Επιστήμης».

Τη ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Ψαλλίδας, και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος του επέδωσε την τιμητική πλακέτα με την απόφαση του συμβουλίου, αφού προηγουμένως μίλησε για το έργο του.

Ένα πραγματικό πανηγύρι για παιδιά και γονείς που κατέκλυσαν την αίθουσα και οι μικροί ...ερευνητές παρουσίαζαν με ενθουσιασμό τις επιτυχίες τους: αντισηπτικό υγρό με αλόη (Σχολείο Σταυράκη) που το παρασκεύαζαν εκεί, παγωτό με υγρό άζωτο που επίσης το παρασκεύαζαν εκεί, ρομποτάκι έντομο που ακολουθεί τη μυρωδιά στο έδαφος (3ο Δημοτικό Βούλας) και άλλα ενδιαφέροντα.

Στην πάνω αίθουσα όπου έγινε και η εκδήλωση τιμής στον Δρ. Κριμιζή, εξελίχθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, τις οποίες όμως δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το μεγάλο ακροατήριο, γιατί δεν χωρούσε η αίθουσα. Επρεπε οι ομιλίες να γίνονται δίπλα στην αίθουσα “Ιωνία”.

Στην όλη διοργάνωση συμμετείχαν εκτός από το Δήμο 3Β, το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.  

epistimi

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 434 guests και κανένα μέλος