Δύο πράσινα τετράγωνα στο Καβούρι προσπαθεί να οικοδομήσει

 

Το 5ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου 3Β, αφορούσε την «Έγκριση Τεχνικής Έκθεσης με τίτλο: “Διερεύνηση περιγραφή και ανάλυση της πολεοδομικής εξέλιξης της ευρύτερης περιοχής του Ο.Τ. 100-101 στο Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης” και γνωμοδότηση του Δ.Σ. προς την Περιφέρεια Αττικής, περί πρότασης τροποποίησης στο Ο.Τ. 100-101».

Τα Οικοδομικά τετράγωνα 100 - 101 στο Μεγάλο Καβούρι, είναι δύο κομμάτια πράσινα, από τα διεκδικούμενα από την Ιερά Σύνοδο ως εκκλησιαστική περιουσία και πιο συγκεκριμένα από την «Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών» (Ε.Κ.Υ.Ο.) που «διοικεί, διαχειρίζεται και αξιοποιεί άπασαν την περιελθούσαν εις την διοίκησιν και διαχείρισιν της Εκκλησίας της Ελλάδος ρευστοποιητέαν μοναστηριακήν, κινητήν και ακίνητον περιουσίαν, άπασαν και πέραν ταύτης κινητήν και ακίνητον περιουσίαν του πρ. Ο.Δ.Ε.Π.» όπως σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους www.ekyo.gr.

Αυτή λοιπόν η ΕΚΥΟ κυνηγάει να εμπορευματοποιήσει, σαν μια επιχείρηση που κερδοσκοπεί και μάλιστα εις βάρος της ποιότητας των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Και τα δύο αυτά Ο.Τ. είναι καταπράσινα. Η Ιερά Σύνοδος (Ε.Κ.Υ.Ο.) ζητάει από το Δήμο να γνωμοδοτήσει στην τροποποίησή τους για να γίνουν οικοδομήσιμα!!!

Τα “τύμπανα” έχουν αρχίσει και χτυπούν πολύ καιρό, αλλά τα ακούγαμε ή δεν τα ακούγαμε μακρόθεν. Τώρα όμως πλησίασαν, έφτασαν στα “τείχη” και χτυπούν με κρότο για να τα ρίξουν και να αλώσουν την πόλη. Κάπως έτσι θα το περιέγραφε ο Καβάφης.

Γίναμε κακοί και “fake news” όταν επισημαίναμε ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει το Καβούρι ...Κυψέλη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλά τα κοράκια, που επωφθαλμιούν τέτοια πράσινα κομμάτια, γι’ αυτό πρέπει να γρηγορούμε και να μην εφησυχάζουμε και οι πολίτες και οι δημοτικές αρχές. Γι’ αυτό γινόμαστε έντονοι, φωνάζουμε για να αφυπνιστούμε όλοι. Η εκκλησιαστική περιουσία στο Δήμο 3Β, είναι μεγάλο αγκάθι και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε πολίτες και αρχές για να μπορέσουμε να “κόψουμε” τη φόρα της Ιεράς Συνόδου.

O Δήμος και ο δήμαρχος λέει όχι, σήμερα η υπηρεσία Δόμησης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το χαρακτηρισμένο κοινόχρηστο πράσινο Ο.Τ. 100-101 με το Φ.Ε.Κ. 200Δ/ 04-04-1995, λόγω της δεσμευτικότητας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) και της δασοκάλυψης της έκτασης κατά το χρόνο ένταξης στο σχέδιο δεν δύναται να καταστεί οικοδομήσιμο».

H E.K.Y.O. όμως δεν σταυρώνει τα χέρια, διεκδικεί και γι’ αυτό πρέπει να αφυπνιστούμε!!!

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 297 guests και κανένα μέλος