Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Παράταξη «Δημοτική Βούληση» Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επικεφαλής τον Δημοσθένη Δόγκα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Ιωνία», στη Βούλα.

Πολλοί οι εκπρόσωποι πολιτών και φορέων στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πατέρα Αντώνιο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε πρωτίστως ο Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και κοινωνική προσφορά.

Έκανε μία σύντομη αναφορά στην παραγωγική παρουσία της «Δημοτικής Βούλησης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο 3Β, αλλά και στο έργο που ολοκληρώθηκε, λέγοντας ότι «ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Βούλησης τα τελευταία 4,5 χρόνια είναι σίγουρα με θετικό πρόσημο, χαρακτηρίζεται από σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, από ιδιαίτερα εποικοδομητική αντιπολίτευση, διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων και ημερίδων για τους πολίτες, επικοινωνία και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους καθώς και με παρεμβάσεις για τον τόπο.

Η Δημοτική Βούληση είναι και θα είναι παρούσα σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές του Δήμου, πάντα για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος απεδείχθη και ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έτυχε το φλουρί της Βασιλόπιτας, ευχήθηκε μια υγιή και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε «από καρδιάς τον καλό φίλο Δημοσθένη Δόγκα στην παραγωγή πολιτικής τα 4,5 τελευταία χρόνια αλλά και για το ήθος, τον λόγο και την ευγένειά του στα Δ.Σ.».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επίσης ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στο Δημοσθένη Δόγκα ο οποίος ως γνωστόν είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές με την Παράταξη του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», σημειώνοντας ότι: «ο Δημοσθένης θα είναι μια πολύ χρήσιμη φωνή στην Περιφέρεια Αττικής», ενώ επισήμανε τη σημασία, ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να εκλέξει Περιφερειακό Σύμβουλο από την περιοχή, γνώστη των θεμάτων και των προβλημάτων, ώστε να επιβεβαιώνεται και η σχέση με την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, απευθυνόμενος στον υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ευχήθηκε καλή επιτυχία και υπερτόνισε την επιλογή του Δημοσθένη δίπλα σε αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον «καθαρόαιμο αυτοδιοικητικό, με σημαντικά δείγματα γραφής, εργάτη της Αυτοδιοίκησης με βαθιά γνώση, κύρος και ήθος».

Απευθυνόμενος δε στον υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ευχήθηκε καλή επιτυχία και υπερτόνισε την επιλογή του Δημοσθένη δίπλα σε αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον «καθαρόαιμο αυτοδιοικητικό, με σημαντικά δείγματα γραφής, εργάτη της Αυτοδιοίκησης με βαθιά γνώση, κύρος και ήθος».

Ο υποψ. Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, μίλησε για τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να υφίσταται στην πολιτική ζωή του τόπου, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της Αυτοδιοίκησης και στην επαφή με τον πολίτη αλλά και το σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας Αττικής, ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος που είναι ρόλος ανάπτυξης και στήριξης.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη περικοπή πόρων που υπέστη η Αυτοδιοίκηση τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και για την επιτυχημένη προσπάθειά του να δημιουργήσει ικανοποιητικό αποθεματικό, κατά τη θητεία του ως Περιφερειάρχης Αττικής.

Στη συνέχεια ο Δημ. Δόγκας καλούσε τους αιρετούς και στη συνέχεια τους εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι παρελάμβαναν κομμάτι πίτας και έδιναν ευχές.

Ακολούθησε μουσικό δρώμενο από το γνωστό κιθαρίστα Αντώνη Έρημο, ο οποίος «ταξίδεψε» το κοινό με μουσική από ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας συνοδεία την κλασική κιθάρα του και στη συνέχεια το μουσικό σύνολο Quasi Quartetto με τους Γιώργο Μανωλά στο 1ο Βιολί, το Σπύρο Τραυλό στο 2ο Βιολί, τη Γιούλη Σούλα στο Βιολοντσέλο και το Χρήστο Μπάκη στο Πιάνο και στην ενορχήστρωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση βιβλίων από την πρώτη Ποιητική Συλλογή του Δημ. Δόγκα: «Δημοσθένους Σκέψεις/Ο Σκοπός» του Δημοσθένη Δόγκα, τα οποία και προσφέρθηκαν στους τυχερούς της βραδιάς.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος