Ανοιχτή Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης (ΡΙ.ΚΙ.Π.) την περασμένη Κυριακή 27/1 με συμμετοχή μελών και φίλων.

Ενημέρωση για τρέχοντα κομβικά θέματα, τα οποία θα εξελιχτούν και θα απασχολήσουν και την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έκανε ο επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος Θάνος Ματόπουλος.

Στα θέματα που αναφέρθηκαν είναι:

1) Ανάληψη διαχείρισης του παράκτιου μετώπου από το Δήμο και ποια επιχειρηματικά σχέδια υπάρχουν. Ο δήμαρχος είχε μιλήσει στην αρχή για κριτήρια αξιοποίησης και όφελος των δημοτών. Αυτό που έγινε τελικά, ήταν να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο να ερωτηθούν οι επιχειρηματίες, τι σχέδια έχουν και τι προσφέρουν. Έγιναν έντονες παρεμβάσεις από τη ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. και κατατέθηκαν καίριες επισημάνσεις, οι οποίες έχουν σαφές και ισχυρό έρεισμα. Εμείς διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε, οι παραλίες να είναι πραγματικά ελεύθερες για όλους τους πολίτες.

2) Υμηττός-Χέρωμα

Συνεχίζουν την προσπάθεια για την έγκαιρη ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την ορθολογική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και ταυτόχρονα να δικαιωθούν τα εύλογα και δίκαια διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων του Χερώματος Βάρης.

3) Ασκληπιείο Βούλας

Δρομολογείται η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου Βούλας του 1961.Το θέμα έχει παγώσει προς το παρόν. Η πρόθεση του δημάρχου είναι να αφαιρέσει πέντε στρέμματα από το Ασκληπιείο, για να δημιουργήσει δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα μισθωθεί από ιδιώτες και τελικά θα εξυπηρετεί τα καταστήματα της περιοχής, ενώ το Ασκληπιείο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στάθμευσης και λειτουργίας ως γενικό νοσοκομείο.

4) Κοινωνική Πολιτική-Πρόνοια

Ο σημερινός δήμαρχος δεν πιστεύει και δεν στηρίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά όταν προέρχεται από την αυτό-οργάνωση των πολιτών. Υπάρχουν κοινωνικές παροχές, οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια της κεντρικής χρηματοδότησης από το κράτος και δομές που στεγάζονται σε κληροδοτήματα και διεκδικούμε να λειτουργούν εύρυθμα και με κοινωνικά κριτήρια ισονομίας. Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου έχει παραδοθεί σε μία «αμαρτωλή» ΜΚΟ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο, παρόλο που όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ενημερώθηκαν έγκαιρα, πλήρως και σαφώς. Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. αφού ενημέρωσε, καταψήφισε και από τότε οι δομές αυτές παραμένουν κλειστές σε βάρος της κοινωνίας.

5) Δασικές εκτάσεις στις τρεις δημοτικές ενότητες δέχονται έντονες πιέσεις αποχαρακτηρισμού.

Οι ήδη θεωρημένοι δασικοί χάρτες αναθεωρούνται και η αναμενόμενη κύρωσή τους έχει ήδη αργήσει. Η «αξιοποίηση» της φερόμενης ως εκκλησιαστικής περιουσίας θα δημιουργήσει προβλήματα και στις τρεις δημοτικές ενότητες, αλλά κυρίως στη Βουλιαγμένη. Έχουν καταγραφεί αρκετές κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος λέει ότι είναι αντίθετος, αλλά ουσιαστικά δεν θέλει να έρθει σε ρήξη αλλά σε συνεννόηση με την εκκλησία, όπως και οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Τα πιο σημαντικά τμήματα είναι η Φασκομηλιά και ο λόφος του Ορφανοτροφείου, με τις χερσονήσους του Μεγάλου και του Μικρού Καβουρίου.

6) Διαχείριση απορριμμάτων:

Ο αποδεκτός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων περιλαμβάνει σε αυστηρή σειρά ιεράρχησης α) αποτροπή παραγωγής και απομείωση των σκουπιδιών, β) επανάχρηση και γ) ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή, πριν καταλήξουμε σε διαχείριση του τελικού υπολείμματος. Η ενημέρωση και η αλλαγή νοοτροπίας και συστράτευσης των δημοτών, κατοίκων και επαγγελματιών, αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιτυχίας αυτού του σχήματος.

matopoulos

 

Eπικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π
ο Θάνος Ματόπουλος
 

Στο τέλος της συνέλευσης προτάθηκαν οι υποψήφιοι, για να ηγηθούν της παράταξης στις προσεχείς εκλογές.

Με 51 ψήφους υπερψηφίστηκε ο νθυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Θάνος Ματόπουλος.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος