«Έίμαστε ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα για μία πραγματικά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη πρόταση για την πόλη μας»

Την Τρίτη 5/2/2019 η δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Μαρία Σίνα - Χόβρη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ζητήσαμε από τη Μαρία Σίνα-Χόβρη, μία πιο προσωπική συνέντευξη, την οποία μας παραχώρησε ευχαρίστως.

Κυρία Σίνα, πώς πήρατε αυτή την απόφαση, σε μια στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι δειλιάζουν να ηγηθούν ενός συνδυασμού;

Κυρία Άννα (μου επιτρέπεις να σε λέω με το μικρό σου όνομα), στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά από μεγάλη περισυλλογή και έντονο προβληματισμό, που αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων στο Δήμο μας, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και εξ αιτίας της ιδιαίτερης αγωνίας που με διακατέχει για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας, σε μία εποχή μάλιστα που κάθε λανθασμένη απόφαση ή ολιγωρία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των κατοίκων κατά τα προσεχή χρόνια και ίσως στις μελλοντικές γενιές.

Αυτό όμως, δεν θα ήταν αρκετό για να με οδηγήσει στην απόφαση να εκθέσω υποψηφιότητα για το κορυφαίο και απόλυτα τιμητικό και υπεύθυνο αξίωμα της Δημάρχου, αν δεν είχε προηγηθεί η έντονη παρότρυνση πολλών κατοίκων / δημοτών του Δήμου να το πράξω. Κατοίκων / δημοτών της πόλης μας οι οποίοι όχι μόνο αντιτίθενται στην ουσία της πολιτικής της παρούσας δημοτικής αρχής και στον τρόπο άσκησης εξουσίας, αλλά επιζητούν ταυτόχρονα ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο πλαίσιο μίας πραγματικά ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης συλλογικής πρότασης για την πόλη μας.

Κυρία Σίνα, σε γνωρίζουμε από όταν ήσουν δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης με δήμαρχο τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Στην τελευταία δημοτική αρχή τού τ. δήμου Βουλιαγμένης είχες έρθει πρώτη σε ψήφους σύμβουλος;

Βεβαίως, έτσι είναι, κυρία Άννα. Έχω μια σημαντική παρουσία στα δρώμενα της Βουλιαγμένης επί σειρά ετών, αλλά και του Καλλικρατικού Δήμου 3Β, όπου και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήρθα πρώτη σύμβουλος από όλους τους συνδυασμούς. Η παρουσία μου δε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν και είναι - κατά κοινή παραδοχή μόνιμη και πάντοτε ανέπτυσσα καίριες και συνεχείς παρατηρήσεις προς την δημοτική αρχή, όχι με την μορφή μιας στείρας και αντιπαραγωγικής αντιπολίτευσης αλλά στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας για την προώθηση των συμφερόντων των δημοτών και για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, επιτελώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρόλο που επιφύλαξαν (έστω και με οριακή εκλογική διαφορά στον β’ γύρο των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών), οι πολίτες στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκα.    

Κυρία Σίνα, είπες παραπάνω ότι η επόμενη ημέρα στο Δήμο θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Τί εννοείς μ’ αυτό;

Κυρία Άννα, είναι προφανές πλέον, ακόμη και στον πλέον καλόπιστο συμπολίτη μας, ότι η παρούσα δημοτική αρχή, ύστερα από πέντε χρόνια άσκησης πραγματικής «εξουσίας» από πλευράς της, με ό,τι αυτό σήμανε στην πράξη, απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας, έχοντας απλώς περιοριστεί και αυτοεγκλωβιστεί σε μία απρογραμμάτιστη - και ενός ευκαιριακού εντυπωσιασμού, εμφάνιση - διαφόρων προτάσεων, οι οποίες είτε εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του δήμου μας, είτε δεν έχουν τύχει προηγουμένως της αναγκαίας αποδοχής από την κοινωνία των πολιτών όπως θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Βέβαια στην κατάσταση αυτή έρχεται δυστυχώς να προστεθεί η κατά κοινή ομολογία - δεδομένη απουσία μίας παραταξιακής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης απέναντι στην χιονοστιβάδα πρωτοβουλιών του σημερινού δημάρχου, αναφορικά με πολυποίκιλα και ιδιαίτερης σοβαρότητας ζητήματα, που είτε δεν συζητήθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε στο δημοτικό συμβούλιο, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωσης των συμβούλων, είτε δεν αξιολογήθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε από τους επικεφαλής των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα ισχυρός κίνδυνος δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη μας.

Κυρία Σίνα, δεν σκέφθηκες την περίπτωση ενός συνασπισμού δυνάμεων σε έναν κοινό συνδυασμό και ας μην ήσουν επικεφαλής;

Αναμφισβήτητα το σκέφθηκα, αν και η γνώση που έχω αποκτήσει αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα κεφάλαιο, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχει ένα πραγματικό κενό στην παρουσία μίας εναλλακτικής                   Συνέχεια στη σελ. 6

Συνέχεια από τη σελ. 3

και με πραγματικά τοπικά χαρακτηριστικά πρότασης ενός συνδυασμού, για να το συζητήσουμε.

Δυστυχώς υπάρχει ένα κενό μέχρι σήμερα, αναφορικά με την ανάγκη επιτέλους εμφάνισης στο προσκήνιο της διαχείρισης των κοινών της πόλης μας, νέων και με όρεξη για δουλειά προσώπων με μόνο σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά, έξω και πέρα από πολυδοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος, οι οποίες εξάντλησαν κάθε δυναμική και σήμερα στερούνται κάθε οράματος αρκούμενες σε μία απλή διαχείριση της καθημερινότητας χωρίς την οποιαδήποτε προοπτική.

Η υποψηφιότητά μου, αυτή δεν έρχεται για να λειτουργήσει ως ένα μέσο προώθησης και εξυπηρέτησης ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων, στα πλαίσια του αναμορφωμένου εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, με όχημα την «απλή αναλογική». Προβάλλεται ως μία επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη ενός κενού που υπάρχει σήμερα στην άσκηση πραγματικής, αντικειμενικά οφέλιμης πολιτικής στο δήμο μας, για την ωφέλεια των πολλών και αυτών που αγαπούν πραγματικά την πόλη μας, ενάντια στην ακραία εμπορευματοποίηση των πάντων. Πρόκειται λοιπόν για μία υποψηφιότητα που μοναδικό σκοπό της έχει την ανατροπή της παρούσας αδιέξοδης κατάστασης και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στα δημοτικά πράγματα, που θα σημάνει και την πραγματική βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι ο συνδυασμός μας, με αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελεί μία πρόταση Νίκης και όχι απλώς συμμετοχής στις εκλογές του Μαΐου που έρχεται.              

Κυρία Σίνα έχεις πλαισιωθεί με υποψηφίους και έχεις δώσει το όνομα του συνδυασμού;

Αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνεται η επεξεργασία του προγράμματος του συνδυασμού μας και θα δώσουμε και το όνομα. Το πρόγραμμά μας θα αποτελεί μία συνολική, κοστολογημένη και προπάντων ρεαλιστική πρόταση για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας, με γνώμονα πάντοτε τα συμφέροντα των πολλών, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της πόλης μας στο πλαίσιο μίας βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς υπερβολές και διάθεση προσωπικής προβολής, και με ιδιαίτερη μέριμνα για την εργαζόμενη μητέρα, τα παιδιά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σύντομα, κυρία Αννα, θα σας καλέσουμε κι εσάς και τους κατοίκους, σε μια εκδήλωση που θα ανακοινώσουμε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό Νίκης, αλλά και   των προσώπων που στηρίζουν την αναγεννητική ενωτική πρότασή μας μακριά από κάθε σκοπιμότητα και προσωπική ιδιοτέλεια.

Και ένα “αγκάθι” κυρία Σίνα, που αφορά μια εκκρεμότητα για την περίοδο που συμμετείχατε στη Σχολική Επιτροπή και η οποία έχει φτάσει στα δικαστήρια. Τί έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Κυρία Αννα, σ’ αυτό θα απαντήσει το δικαστήριο, ελπίζω σύντομα, γιατί “περιέργως” την ημέρα που συζητιόταν η υπόθεσή μου, και μας φώναξε ο πρόεδρος στην έδρα, φώναξαν ότι έχει μπει βόμβα στο κτήριο και δεν έγινε η δίκη. Όμως θα σας επαναλάβω αυτό που είπα και στο συμβούλιο στον κο δήμαρχο. Δεν θα έχει πού να κρυφτεί όταν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Αλλά επειδή σε κάθε συνεδρίαση ο δήμαρχος ασχολείται μαζί μου, παραβιάζοντας απόρρητα προσωπικά δεδομένα, να του θυμίσω ότι όταν ήταν συνδικαλιστής και εργαζόμενος στην Ολυμπιακή Αεροπορία, είχε κατηγορηθεί με πολλά περισσότερα και η υπόθεσή του είχε φτάσει στα δικαστήρια. Αθωώθηκε, γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι πιο σεμνός.

Κυρία Σίνα, σας ευχαριστώ, και χαίρομαι που μια γυναίκα θα ηγηθεί ενός συνδυασμού για το Δήμο 3Β. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Κι εγώ σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την αντικειμενικότητα της εφημερίδα σας.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος