Με την εκκλησιαστική περιουσία, που καλύπτει μεγάλο μέρος της Βουλιαγμένης, έχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη, γιατί όπως διαπιστώνεται, δεν υπάρχει φρένο από πουθενά και για κανέναν.

Η Ιερά Σύνοδος έχει βγάλει προκήρυξη μακροχρόνιας “μίσθωσης” για πράσινο ακίνητο στο Οικοδομικό Τετράγωνο 27 στη Βουλιαγμένη!

H ανησυχία μας έγινε πεποίθηση όταν διαβάσαμε στο πρώτο φύλλο νεοεκδοθέντος εντύπου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Δήμο 3Β, με συνέντευξη ιερωμένου που έγραφε ότι «Η Εκκλησία επιθυμεί να χτίσει στη Βουλιαγμένη»!

Ζητούσαμε μάλιστα, από τις στήλες μας, να δεσμευθεί προσωπικά ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η συνέχεια όμως, όπως δείχνουν οι αποδείξεις τις οποίες μας ενεχειρίασε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ (ΡΙΚΙΠ), δικαιώνουν τους φόβους μας.

 

iera synodos

 

Δημοσιεύουμε παρακάτω στοιχεία από δελτίο Τύπου της ΡΙΚΙΠ BBB.

 

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ;

ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΔΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

...«Στα πλαίσια των τοποθετήσεων-ερωτήσεων των παρατάξεων στις τελευταίες συνεδριάσεις του Νοεμβρίου 2018, θέσαμε και πάλι το ερώτημα: τι πράττει η Δημοτική αρχή για τη διασφάλιση των δασικών εκτάσεων και του Δημόσιου χαρακτήρα ευαίσθητων περιοχών του Δήμου μας, αλλά και Δημοτικών περιουσιακών δικαιωμάτων τα οποία διαχρονικά αμφισβητούνται και κινδυνεύουν από ιδιώτες και φορείς που τα διεκδικούν;

Το θέμα έθεσαν ακολούθως και άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι, λόγω της σπουδαιότητάς του και με δεδομένα τα πρόσφατα γεγονότα για τα 124 στέμματα δασικού χαρακτήρα στη Βούλα και κυρίως τις επίσημες δηλώσεις για την ’’αξιοποίηση’’ της φερόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας στην Βουλιαγμένη.

Ρωτήθηκε ο κος Δήμαρχος αν γνωρίζει τι συμβαίνει με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανάρτησης των ήδη θεωρημένων δασικών χαρτών που καταγράφουν και θέτουν σε καθεστώς συνταγματικής προστασίας όλες τις περιοχές δασικού χαρακτήρα εντός και εκτός σχεδίου πόλης και τι έχει πράξει[2], αλλά και τι μέριμνα έχει λάβει για την επερχόμενη εκτεταμένη ’’αξιοποίηση’’ της φερόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας στην Βουλιαγμένη.

Οι απαντήσεις του ήταν καθησυχαστικές σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά και παρεμβαίνει όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β. ζήτησε την σύνταξη ψηφίσματος από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου που θα κατέγραφε την αντίθεση στις επερχόμενες ραγδαίες αλλαγές στην φυσιογνωμία κυρίως της Βουλιαγμένης, από την κοινή πρόθεση της κυβέρνησης και της εκκλησίας για την αξιοποίηση της Φασκομηλιάς, του εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου και των αδόμητων οικοπέδων εντός πόλης που έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα αστικού άλσους και προστατεύονται εξ ίσου με τα δάση από την νομοθεσία. Η πρόταση μας όμως αυτή δεν έγινε αποδεκτή.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β., δεν εφησυχάζει γιατί έχει σαφή γνώση των γεγονότων και των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  •  Γνωρίζει ότι οι δασικοί χάρτες του Δήμου μας έχουν θεωρηθεί προ πολλού και ο εξάμηνος προγραμματισμός του υπουργείου μάς θέτει κάθε φορά εκτός της διαδικασίας ανάρτησης.

 

H εκκλησία έλαβε οικοδομησιμότητα

  • egrisi domisis O.T Γνωρίζει επίσης ότι παρόλο που ο Δήμαρχος στην προαναφερθείσα 19η συνεδρίαση ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή η αξιοποίηση των αδόμητων οικοπέδων εντός του αστικού ιστού, κυρίως λόγω της διαρκούς άρνησης της αρμόδιας υπηρεσίας για την παροχή των προβλεπομένων για την έκδοση άδειας οικοδομής δεδομένων στοιχείων οικοδομησιμότητας και ότι το θέμα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η εκκλησία ζήτησε και έλαβε πρόσφατα την πολυπόθητη έγκριση για τους όρους οικοδομησιμότητας στο Οικοδομικό Τετράγωνο 27 στην Βουλιαγμένη.

Γεννάται το ερώτημα, γιατί να εφησυχάζουμε όπως μας παροτρύνει ο Δήμαρχος, όταν όλα δείχνουν ότι έρχεται θύελλα αρνητικών εξελίξεων; Έχουν λοιπόν γνώση για όλα αυτά οι φύλακες των κοινών μας αγαθών (δάση – παραλίες – κοινόχρηστοι χώροι);

Γιατί εάν πράγματι γνωρίζουν, η μόνη εγγύηση για την διασφάλιση αυτών των αναγκαίων για την ποιοτική διαβίωση κοινών μας αγαθών, είναι το κάλεσμα για συστράτευση όλων των πολιτών ενόψει της επικείμενης βίαιης ανατροπής του υφιστάμενου φυσικού και αστικού περιβάλλοντος που με αγώνες έχει διαφυλαχτεί.

                                                                   ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.*

* Η επιμέλεια σύνταξης, συλλογής και επικαιροποίησης αρχείου και ψηφιακής θεματικής Δημόσιας ψηφιακής βιβλιοθήκης των συνημμένων γίνεται με συλλογική δουλειά μελών της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

 


 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ στο Δ.Τ.

τα αναφερόμενα δεδομένα και στοιχεία (βίντεο –σχέδια – έγγραφα ) ενσωματωμένα  στο Δ.Τ. σαν  ενεργές παραπομπές  από  τη ψηφιακή θεματική βιβλιοθήκη της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. στο  http://rikipvvv.blogspot.com/

[1] - ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.νσης ΔΑΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (44 ΔΗΜΟΙ)=12ος2016(ΩΦΒΕΟΡ1Κ-4Μ8)

[2]ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.νσης ΔΑΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (44 ΔΗΜΟΙ)=12ος2016(ΩΦΒΕΟΡ1Κ-4Μ8)

[3]Δασικοί-Χάρτες+ Αττική = Ιστορικό - ΥΠΕΝ Προγραμματισμός έως 2018

[4]ΒΙΝΤΕΟ 19ης συνεδρίασης Δ.Σ.  B.B.B. 19/11/2018 - Εκκλησιαστική περιουσία – Δασικά
        Δήμαρχος ΑΠΑΝΤΗΣΗ για ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 306 στρεμ.        
        ΕΝΤΟΣ σχεδίου πόλης Βουλιαγμένης = χρονικό σημείο 52’:50’’ 53΄:40΄΄        
 

[5]Διαγωνισμός μακροχρόνιας μίσθωσης εκκλησιαστικής οικοπέδου 3.910,49 τ.μ. Θησέως - Άρεως  Βουλιαγμένη=31.10.2018

[6]Ο.Τ. 27 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - 2018 (απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου)

[7] - ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΤ 27 (απόσπασμα έγκρισης-θεώρησης  ρυμοτομικού σχεδίου)

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος