Συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, με πρωτοβουλία των εξωραϊστικών Συλλόγων Αγ. Μαρίνας και Κιτσίου...

Δυναμικές κινητοποιήσεις για τους οδικούς άξονες

ζητούν κάτοικοι· ναι με προϋποθέσεις ο Δήμαρχος


Συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, με πρωτοβουλία των εξωραϊστικών Συλλόγων Αγ. Μαρίνας και Κιτσίου.

Θέμα της συγκέντρωσης οι νέοι οδικοί άξονες, που τεμαχίζουν την περιοχή.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και η αγωνία του για την εξέλιξη αυτού του έργου, το οποίο προχωρεί κατά δήλωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τις όποιες διαφορετικές φωνές Δήμων και κατοίκων.

Το θέμα ανέλυσε ενδελεχώς, για τις επιπτώσεις στην περιοχή, ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αγίας Μαρίνας Θεόδωρος Αγγούρης, ο οποίος με χάρτες και σχεδιαγράμματα, έδωσε στο κοινό να κατανοήσει το έργο που πάει να γίνει.

Μίλησε επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου στο Κίτσι, Μαθιόπουλος.

Αναφέρθηκαν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου και του Νομαρχιακού Συμβουλίου (έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενα φύλλα),

Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής – πλειοψηφίας και μειοψηφίας – οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Οι κάτοικοι μιλούν για δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείσιμο δρόμων κλπ. ο Δήμαρχος έχει άλλη άποψη.


Ο Δήμαρχος Θεδ. Αθανασόπουλος μίλησε στους κατοίκους, τους έθεσε προ των ευθυνών τους, όσον αφορά τη συμμετοχή στη δεδομένη στιγμή που θα χρειαστεί.

Μίλησε για νοοτροπίες και μεγάλα λόγια, ενώ όταν έρθει η ώρα της συμμετοχής είναι απόντες.

Είπε ανάμεσα σε άλλα:

Το τι σημαίνει  ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, ο καθένας το έχει στο μυαλό του.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ μέσα σήμερα είμαστε αυτοί που ζούμε στο Κορωπί. Δεν είμαστε οι φιλοξενούμενοι του Σαββατοκύριακου.

Η παραλία είναι δική μας, των Κορωπιωτών, των Αγιομαρινιωτών. Είναι ολωνών μας.

Πέρα απ’ αυτό για να κρίνω τη δημόσια Διοίκηση αν έγινε ή δεν έγινε κάτι, πρέπει να πείτε τι έχετε δώσει εσείς στους υπόλοιπους. Για να πάρεις πρέπει να δώσεις. Ισοζύγιο είναι  αυτή η ζωή.

Εμείς το σχεδιασμό μας τον κάνουμε μ’ αυτή την κατεύθυνση. Το έχω πει επανειλημμένως ότι το αίτιο της τριτοκοσμικής κατάστασης της χώρας είναι η  αυθαίρετη δόμηση και η έλλειψη νερού. Το ότι ελάχιστες περιοχές δεν έχουν νερό στο σπίτι τους, μου φθάνει. Δεν θέλω κάτι άλλο.


Εμάς μας απασχολεί όλο το Κορωπί,

Η οικιστική ανάπτυξη του Κορωπίου είναι γύρω από το αεροδρόμιο. Δεν υπάρχει άλλη. Το άλλο σημείο είναι ο Υμηττός.

Εκεί περίπου 20.000 στρέμματα ανήκουν στο Κορωπί. Αλλά άλλοι αποφασίζουν για μας.

Η πρότασή τους είναι να μείνει ένα κομμάτι. Το ¼ του Λεκανοπεδίου θα έρθει να κατοικήσει εδώ. Θα πρέπει να τους πείσουμε, ότι όλο αυτό το κομμάτι που ετοιμάζουν πρωθύστερα δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η Αττική.

Τριχοτομεί το Κορωπί, το κόβει σε τρία κομμάτια. Και το 40% των κόμβων γίνονται μέσα στο Κορωπί.

Δεν είμαστε αρνητικοί κατ’ αρχήν μ’ αυτό το θέμα. Είμαστε αρνητικοί για ό,τι αυτό το πράγμα θα δημιουργήσει χωρίς να ρωτήσει εμάς, γιατί εμείς θα πρέπει να αποφασίζουμε για το πώς θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Εμένα μ’ αρέσουν αυτές οι ηρωικές πράξεις. Να πέσουμε στο δρόμο, να κάνουμε…

Θα σας θυμίσω τους συντονιστικούς αγώνες για τη μη εγκατάσταση του αεροδρομίου στα Μεσόγεια. Το αεροδρόμιο έγινε...

 

Είμαστε άνθρωποι που λέμε περισσότερα, ακούμε λιγότερα και σκεπτόμαστε ακόμα λιγότερο. Και δυστυχώς, οι μικροπολιτικές είναι αυτές που διαμορφώνουν τις απόψεις και τον τρόπο  ζωή μας. 

– Με ενοχλεί που θα χαλάσουν το δάσος.

– Με ενοχλεί που θέλουν να μπαζώσουν τα λατομεία,

– Με ενοχλεί  που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα σχολεία των παιδιών μου.


Όμως αυτά που κουβεντιάζουμε σήμερα είναι από αυτούς προαποφασισμένα.


Ακούγονται διαφωνίες

Ακούγεται αντάρα από κάτω. Διαφωνούν και φωνάζουν:

– Να μην κάνουμε τίποτα δηλαδή;

– Θέλετε να σκύψουμε το κεφάλι, επειδή είναι προαποφασισμένα;


Ναι θα κάνουμε.  Η επόμενη πράξη είναι η προσφυγή. Και θα γίνει από τη Νομαρχία με τη συνδρομή όλων των Δήμων.


Δεν θέλω ηρωικές πράξεις!

Πήγα στο Υπουργείο ένα πρωί και βρήκα 20 ανθρώπους να βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν για το δρόμο. Εδώ ουρλιάζανε για τα δίκαιά τους.

Το έζησα το 2002 όταν βγήκε το Διάταγμα. Εγώ πήγαινα και τους μιλούσα για 2000 ανθρώπους. Διακόσιοι άνθρωποι ήταν εκεί. Γι’ αυτό ηρωικές πράξεις δεν τις θέλω. Όταν έρθει η ώρα πρέπει να είσαστε εκεί.

Γι’ αυτό εμένα ο λαϊκισμός δεν μου αρέσει. Να αποφασίσουμε να είμαστε πρακτικοί.

Πρέπει να είσαστε ενημερωμένοι για το τι πρέπει να συμβεί. Δεν χρειαζόμαστε συντονιστικές των 3 ατόμων. Ολοι μαζί θα αποφασίσουμε το τι θα γίνει.


Δ. Κούσης: Όλα γίνονται για να εξυπηρετηθεί το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και οι μετακινήσεις, οι οποίες έχουν υστερήσει τα τελευταία χρόνια. Οι δρόμοι είναι καλοί, αλλά θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι πού θα περάσουν. Όχι εκεί που θέλει το ΥΠΕΧΩΔΕ και η εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση.

 

Σήμερα συζητάμε προ τετελεσμένων έργων. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ λέει ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ζητήσαμε να παρευρίσκονται οι βουλευτές στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήσαμε με όλους τους συλλόγους και ακόμα τους περιμένουμε.

Θέλουμε τους ίδιους να σταθούν δίπλα μας, να ασκήσουν πιέσεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ να αλλάξει έστω και τώρα για να κάνουμε αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι. Να αλλάξει σημειακά τη χάραξη και να μη θίγει αυτές τις περιοχές.


Να είστε έτοιμοι  για οποιαδήποτε παρουσία ή δυναμική κινητοποίηση χρειαστεί.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 452 guests και κανένα μέλος