“Μπήκε το νερό στο ...ρέμα”

Παρασκευή πρωί 14.12.18, στην εκβολή του ρέματος Κόρμπι στην παραλία της Βάρκιζας, εγκαινιάστηκε η έναρξη εργασιών για τη διευθέτηση του ρέματος καθ’ όλη τη διαδρομή του.

Παρόντες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνσταντέλλος, σύμβουλοι και πολίτες.

Μετά την τελετή από τον πατέρα Αντώνιο Χρήστου, μίλησε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Αποφασίσαμε να κάνουμε έναν αγιασμό· το έργο ξεκίνησε ήδη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο υποδομής των τριών πρώην Δήμων του “Καλλικρατικού Δήμου” Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Εάν δεν είχαμε έναν συντονισμό και συγχρονισμό - σε πολύ μεγάλο βαθμό - με την Περιφέρεια δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το προσδιορίσουμε σε ενωρίτερα από 3 έως 5 χρόνια».

Ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την πολύ καλή φιλική σχέση που έχουν αναπτύξει, τονίζοντας ότι «στα εγκαίνια που θα γίνουν μετά από 24 μήνες, να είμαστε εδώ πάλι και να απολαύσουμε το έργο κατασκευασμένο».

Στη συνέχεια μίλησε η περιφερειάρχης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Το 2014 και το 2015, η αγωνία μας, για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, μια ισχυρή βροχόπτωση ήταν σ’ αυτή την περιοχή. Δοκιμάστηκε όμως άλλη περιοχή.

...Αισθάνομαι πάρα - πάρα πολύ περήφανη γιατί αποδεικνύεται ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς».

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 20.049.000,00€.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι το ρέμα αυτό, έπνιξε την περιοχή το 1993 και κατέστρεψε περιουσίες· ευτυχώς ήταν νύχτα και δεν θρηνήσαμε θύματα. Περιουσίες που οι κάτοικοι δεν πήραν καμμία απολύτως βοήθεια, από την πολιτεία, για να ορθοποδήσουν.

φωτο: f, ioannis tserkezos

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος